tirsdag 7. mars 2017

Årets første skitur på fantastiske Fjellsetra


No har denne vinteren her ikkje vært av de beste vintrene. Det har snødd, og måket som gale. Så ligg snøen 1 dag, så regner det. Det har skjedd noen ganger no, og dermed ikkje rukket å gått på ski. Så har lungebetennelse satt mor ut, forkjølelse satt gut ut, og sånn har det ballet på seg. Fått gått noen turer, men ski har ikkje gut hatt lyst til. Men så kom mandagen der gut ikkje kunne dra i barnehagen pga 48 timers regel pga sjuke. Og no har han lyst på skitur, for mor sa han kunne få sitte i pulken om forma ikkje var bra. Forma hans var så strålende, at han sjøl sa han ville gå på ski. Så da Mormor kom for å være med, så var det å finne fram hans ski også. Knall sol, kvite fjelltopper, og Sunnmøre viste seg ifra sin beste side. Og gut? Han knekte koden og gleden på langrenn, og var som ei sol han også :-D En herlig langrennstur med mine 2 kjære, bål, aking og sol ifra blå himmel.
Det er sol når kjem til parkeringsplassen, men det er litt overskyet enda. Men vært blir berre bedre og bedre, tross litt kald vind her.

Mor brukte litt tid på å få klart pulken, skifte sjøl, ordne ting, så en gut fekk på seg skiene sjøl han, og forsvant i løypa! Mormor kjem etter, og det var berre for mor å komme seg etter dei.Kjempe fornøgd!! :-D Han fekk på seg skiene sjøl, staver, og fekk faktisk til det å gå. Ikkje like populært at mor skulle ha på han votter. Lepppa hang litt, men det gikk fort over, og han labbet veldig fornøgd videre.


Kjekt å sjå at han fann skiglede han også, og mor oppmuntrer etter beste evne. Håpe han får taket og koser seg :-)


Kjem du mamma? En gut virkelig fyker avsted denne dagen, og han lyser omkapp med sola. Ingen klaging på verken kald vind, eller sliten, han berre smiler stolt :-)Mor ser det er fantastiske forhold for randoneski opp til Langfjella også, og veit at der er en  arbeidskollega på tur. Blir nok ikkje noe randoneski på mor denne vinteren, mor har gut det meste av tiden, men fjella ligger der, og andre muligheter kjem.


Himmelen blir berre meir og meir blå, og det er heilt fantastisk å være her på skitur.
Altså, det går ikkje så fort når man er 5 år, føttene er en god del kortere enn voksne sine, men desto meir imponert over farten han klarer å holde. Mormor har ikkje særlig gode "planker" som ho kaller skiene sine, og går bak gut, imponert over iveren.

Er det ikkje herlig vel? :-P Mor som har tenkt og drømt om en langrennstur her så lenge no, endelig!

Traff på en nabo på skitur, og gut benytta sjansen til å sette opp farta og stikke av. Leende så snur han seg når mor roper etter han tullete. Dermed ler han enda meir, og setter opp farta enda meir.

Før gikk det skiløype gjennom Dravlausstølen, men ikkje dei siste 2 årene. Var mors favorittdel den løypa for der er så koselig, men skjønner absolutt hytteeieren som ikkje likte at folk satt på trappene og gikk stadig rett utenfor vinduet. Om du ser den røde hytta litt til venstre i bildet, den ser ut som en drøm! Gammel koselig stil, ligg fint til, og mor får en sånn svensk barnetv følelse ala Emil og Madikken.

Sjå! Det skinner virkelig opp, mor ser skispor ned fjellet, og skulle så inderlig ønske at ho fekk til det der å renne ned..... mor kjem seg alltids opp, men det er det der med å renne ned som mor ikkje får til :-(Renne bortover er slett ikkje verst det heller, og med dei to her, så klager mor så absolutt ikkje!
Gut gikk og gikk, gikk enda meir, men så vart det noe klabb og babb med skiene, så han ville gå. Først hang han på pulkdraget, så var han oppi pulken i 4 minutter på gøy.
Når kom i enden av løypa oppe mot Fetstølen, så var det å slå leir. Verken Mormor eller mor er slitne, men målet er at gut ikkje skal bli sliten eller lei. Og da skulle han oppi pulken for kos. For der har mor soveposen hans, og Pingu varmeflaska med varmt vatn lå oppi. Kosa seg maks han oppi der no.Mormor har funnet fram suppen sin og koser seg. Er lunt og godt her i forhold til parkeringsplassen, og nesten ikkje vind.


Mor fyrer opp bålet, har med litt lunsj som skal stekes. Og så er jo mor veldig glad i bål, slik som dei to andre også.


Så mens venter på bålet skal ta skikkelig fyr, så er det fram med rompeakebrettene! Praktisk å sette leir rett ved sporet som er glatt. Juhuu!

Kom igjen gut! Full fart ned bakken! Viktig å sjå kven som renn fortest ned. Rompeakebrett er virkelig undervurdert ;-)Utsikten i akebakken er heller ikkje å klage over. Sjekk den fjellrekka dokke, den er berre heilt fantastisk!
Tunnel :-D En gut kjem så fort at det er berre å hoppe ut med føttene og la han passere mellom, enn la seg renne ned.
Så gøy man kan ha det berre ved å legge 2 rompeakebrett i bunn på pulken, for dei er jo flate og enkle å ta med. Perfekt for utflukter som dette.


En aktiv gut trenger mat, og han fikser sjøl. Dei små påleggene er utrulig praktiske å ha med på tur, og har du med 3-4 forskjellige, så får dei velge sjøl. Han prøver å lage et smileansikt, og konsentrere seg veldig.

Mor tar sats på annet til lunsj: kyllingfilet i biter, paprika, løk, krydder og fløte :-PMor og gut trenger jo mat, og det er veldig koselig å ta en pause når man er på skitur, litt påfyll av energi, slappe av, og berre kose seg.
Han her har det så kjekt på ski idag, og er i utrulig godt humør denne dagen, at det er en fryd å ha han med.


Mors lunsj :-P snaddermat og varm kakao, kan ikkje be om meir no. Gut ville ikkje ha, men fekk servert Mormor også. Beste med dette, er at det er så enkelt å lage også. Det du trenger er:.....
1 stekepanne og stekespade
flytende melange
1 boks oppkutta kyllingbiter
1 boks oppkutta paprika og løk
fløte
salt og pepperbøsse
Vips! og du har lunsj ute på bål :-D


Mor hadde med en liten pose med noen lekebiler til gut, sånn i tilfelle. Og den flate løypa er perfekt å kjøre bil på også.


Har du sett! Mormor er ute og aker rompeakebrett ho også! Det må gut sjekke ut.


Man har det ikkje meir gøy enn man lager det sjøl ;-)  Som sagt før, rompeakebrett er undervurdert!Du veit guten er stor når han drar pulken sjøl på en runde rundt leirplassen.....

Litt tid for å leike også, og snø er ingen hindring for verken biler eller legomenn.


Når fått pakket det meste sammen og skal dra, da vil han gå på ski sjøl. Skifte tilbake til skisko. Mor hadde med vanlige sko i pulken, så han ikkje skulle få skiskoene fulle i snø under leik.


Ivrig får han på seg skiene sine sjøl, og stikker! Mormor i gull fart etter for å få på han vottene. Han vil ikkje ha på votter, og prøver å komme seg unna. Men Mormor hanker han inn og får på likevel.

Det er akkurat med snø for å ha skispor overhode. Her og der så stikker det opp både mose, gras og faktisk stein. Løypa her oppe ved Fetstølen har litt bare flekker her og der.
Men tross noen bare små flekker, sjekk da! Frister det ikkje til å finne fram plankene dine og ta en skitur?Gut kom seg ned bakken, stolt og fornøgd, og er en racer på ski.


Mor kjem sist, med pulken på slep. Pulken er kjekk å ha til ting og ved, pluss var en grei løsning å ha med om gut skulle bli lei, føle seg sliten, eller blir små dårlig. Men den sjuka han hadde et snev av og måtte være heime for, den er som blåst bort fullstendig.


Han fortsetter å imponere med iver og flink til å gå på ski denne dagen, og han er utrulig fornøgd sjøl også med å få det til, og faktisk ha skiglede.
Det drypper av takene på hyttene her, og det er en slags påskefølelse å gå her. Lurer virkelig på om det er nok snø her til å ta påskeskitur om været fortsetter som no. Alt kjem til å smelte bort! Og så er det meldt regn snart også.Derfor er det berre å nyte det man kan av dette herlige været, og det å nesten ha løypene for seg sjøl. I helgen var her utrulig masse folk både i skitrekket og i løypene, no er folk på jobb.
Litt fall er det jo, men ikkje verre enn at han reiser seg opp og fortsetter sjøl. Forklarer at alle faller, og at han berre skulle spørre Mormor kor mange ganger Mormor faller på slalom, for ho gasser på når ho renner. Alle faller, inkludert han.


Så var det ned store bakken.... mor litt spent på korleis han skulle takle den. Øvst satte han seg berre ned for å bremse, og fekk beskjed ifra mor at det var berre å gjere det samme her også. Ikkje lett å bremse med så små ski, og litt hard løype. Gut i farta!!!
I enden av bakken så satte han seg berre ned og bremsa med et kontrollert "fall". I stadenfor å spørre korleis det gikk, så ropte mor: "Kuleste bremsinga på lenge!" og da gliste han bredt og reiste seg stolt opp.

Med masse skryt, le litt, og fjas, så er det en super fornøgd gut som fortsetter siste biten til bilen. Han virkelig koser seg på skitur og er like strålende som sola.Med gut fremst, Mormor etter, mor bakerst, så er det berre å sette opp farten og ta han att. Det har vært en absolutt fornøyelig skitur, og mor går og nynner for seg sjøl. Endelig fekk ho den skituren ho har ønsket seg, og det i det fantastiske været, flott føre, og dei to beste å ha med på skitur <3


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar