torsdag 30. mars 2017

Båltur til Husnakken 122moh


Mor hadde sånn liten båltur-sjuke kjente ho, og hadde en følelse av at ho kom til å få en melding ifra MissMa om bål også. Midt i middagen kom det tikkende inn ei melding: Bål. Mor smilte for seg sjøl, såååå overraska. Foreslo å dra  til Husnakken som er en kort tur siden det er seint også. Etter litt om og men så kom dei seg ut av døra, og henter MissMa og Kompis. Og fyrer opp et bål, henger opp hengekøyene, gutta leiker seg, og plutselig er kvelden over.
Der er en liten parkeringsplass ved dei siste husene i Gråurveien, så går du forbi dei siste husene. MissMa er veldig klar for tur, og fornøgd så labber ho i vei :-)
Gutta husker å ha vært her før, og sprang kjapt avgårde.

Men så oppdaget mor noe nede i grøfta, froskeegg! :-O Mor syns det er litt vel tidelig, er berre mars enda.
Mor prøver forsiktig å fiske opp noen froskeegg så gutta får sjå og klappe forsiktig på.

Klapper ivrig begge to, vil aller hels holde dei, men mor forklarer at dei er tross alt levende, og må ikkje klemme dei i stykker.
Froskeegg er litt artig å ta på, dei ser klissete ut, men er det ikkje. Ikkje slimete heller, men meir gøple om du skjønner? Og tenke seg til at det der skal bli rompetroll?Prøve å ta på litt sjøl også. Aller helst vil dei plukke dei opp, men får beskjed om å la dei ligge i vatnet.

Veien delte seg i to, mor sendte dei to på den nederste veien, og mødrene gikk den vanlige, og så sjå om dei møtes. Da fekk dei virkelig fart på seg, for dei skulle no komme først må du skjønne.


Skjønner godt at det er masse meir spennende å gå på sti og i skogen enn på grusvei, for i sti kan du jo balansere på vei til målet.

Er veldig kort å gå dette, men poenget er å komme seg ut når det blir så seint på ettermiddagen. Og litt er bedre enn ingenting, og dette er en tur som er overkommelig for den aller minste også.

Det første gutta gjer når dei kjem fram på bålplassen, er å kikke på utsikten. Liten tur, men du har bra utsikt herifra, som mini Aurenakken 404moh.Så fort mor fekk fyr på bålet, var det å finne småved å legge på bålet. Bål gutt er han absolutt!

Har med hengekøyene denne gangen, for veit her er mange perfekte trær til å dingle mellom.

Gutta med kvar sin egen hengekøye, dei har det bra på tur dei to der :-)

Mor henger opp sin hengekøye, men ikkje ilag med dei andre, men utenfor kanten. Mor dingler og koser seg, og MissMa vinker til mor ifra bålplassen.


Her dingler mor :-) Hengekøye med utsikt! Er litt kald vind, men her kan du henge og berre nyte utsikten.

Gut kjem oppi han også for å kikke på utsikten. Ser alle bilene, husene, og brua, og han syns den henger høgt oppe.
Måtte få dingle litt gut også i mors hengekøye, ikkje kvar dag han får sånn utsikt liggende. Dessuten så ser han heilt heim att også.Kose stund rundt bålet, alltid like kjekt. MissMa koker opp litt vatn til alle sammen, så snart blir det kaffe, kakao og toddy. Gut griller seg litt marsmellows, mett etter middagen enda.
Mor fikser litt meir marsmellows og kjeks. Gut er vant med at det er noe godt med på tur, så fordelen er at han berre spiser litt av det også.

Kakao og toddy med marsmellows <3 har aldri smakt mini marsmellows i toddy før, men det smakte som vingummigodteri! I alle fall så likte gut det veldig godt.
Klatre litt er gøy! Akkurat passelig liten kant til å klatre på, berre å holde et lite øye med dei. Klatrer opp, springer rundt kanten, ned att, for så å klatre opp att.
Vart fleire runder på dei begge to, og dei fryser ikkje med det første med det aktivitetsnivået ;-)

Gut ønsket at mor skulle prøve hans hengekøye også, og han skulle gi mor fart. Han ga mor så pass med fart at ho måtte holde seg fast også!


Men aller best er no å dingle i hengekøya si sjøl, selvfølgelig. Har vært et veldig fornøyelig kjøp denne hengekøya, fått masse glede ut av den.
Kompis er også glad i hengekøye, og har sein egen.

Gutta krutt, dei har opplevd en heil masse ilag dei to der, og spesielt godt å ha kvarandre siden dei begge to har en del eldre søsken.

Han er ikkje så liten lengre føler mor, skal begynne på skulen til høsten. Da blir det lekser og andre ting som tar meir tid, o sikkert ikkje så lett å dra på tur lengre. Får berre benytte sjansen no før han blir meir opptatt med andre ting. Har det ganske så kjekt no i alle fall, får leike og herje, klarte og hoppe rundt. Blir tidsnok tid der han må sitte meir stille både på skulen og med lekser.
Heilt på tampen så finn gutta ut at dei skal ha pølser likevel. Brukt litt energi no, så da var det å få litt påfyll. Bra dei kom på det før bålet sloknet.
Gut kom med en stor bit isopor som han sa var boss, og at mor måtte ta den med heim til søppeldunken. Så mor tok like godt en liten runde og plukket opp meir søppel. Fann en del isopor, knekt gammel sag, ølbokser, plastikk osv. Så er det litt penere og hyggeligere til neste kjem for å bruke plassen.Siste innspurt av aktivitet før drar heim, hoppe og ta rundkast på plassen.


Ikkje store plassen dette, ei heller lange turen, men er så perfekt å ha i bakhånd for en kjapp tur med slitne unger. Bonusen er utsikten, og dermed så er det veldig kjekt å sitte her og berre trekke pusten og nyte området. Og dette 4 kløveret her som gjengen har blitt, så er det en sammensveiset gjeng som kjenner kvarandre så pass godt, at takler både humørsvingninger, litt surmuling og dekker kvarandre om det er noe.

Så visst du vil hit, så får du ikkje så verst utsikt innover Sykkylvsfjorden.....


......ei heller ikkje så verst utsikt utover Sykkylvsfjorden. Her har du ganske så god oversikt, og når det er mørkt, så får du alle lysene på brua over fjorden.
Klatre og leike litt mens mødrene pakker sammen. Og ja, den hytta der bak i skogen. Den henger et godt stykke oppi trea der. Kom to litt større gutter med hammer og spiker og skulle bygge. Eine gutten falt ned med et brak, og mor kjente det langt inn i magen tanken på både ygg og spikrene som stikker opp i alle plankene der. Heldigvis gikk det bra med gutten, og dei var der en stund til, men et øyeblikk så fryktet mor og MissMa at dei måtte få han heim att.

Gutta hadde dratt heim, og det skulle gjengen også. Startet i samlet tropp, heil til gutta fekk et par raketter og forsvant som noen lyn gjennom skogen. Sikkert den pølsa og marsmellowsen som gjor sitt. Var berre å komme heim, få pusset tenner på dei, og rett i seng :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar