tirsdag 11. april 2017

Bygge Pokemon landsby og bål lunsj i fjøra


Påskeferie og det er antydning til litt sol ute. Ja ute, ergo mor kikker ut av vinduet, enn så lenge. Mor har lyst ut! Var berre å finne på noe gut ville syns var meir kjekt enn å være inne å bygge lego og leike med små pokemon figurer Mor tenkte seg om.... kva med å flytte leiken ut, og kombinere den med mat ute? Gut spiser meir og lettere ute, enn å sitte inne. Mor spurte gut om dei ikkje skule ta med alle pokemon figurene og bygge landsby til dei nede i fjøra, og samtidig ta lunsjen ute? Jaaaa!! ropte gut, men han ville ha pølse med brød. Ugh.... mor er litt lei av pølse med brød, og spurte om ho kunne lage noe med grillpølsa som overraskelse? Han tenkte seg om, og sa så at det var greitt. Mor kikker i kjøleskapet, og koker så pasta. Her skulle pølsa piffes opp, og pakket med pokemon, helikopter og annet tjafs, og ut i sola og ned i fjøra for 3,5 timer.


Ifra skikkelig sluddvær dagen før, var det godt å komme ut i opplett og snø som har smeltet. får litt vårfølelse av fulle bekker som lager en masse lyd. Turen til fjøra er ikkje lang, går rett ifra huset og ned :-) Fjøra mor har tatt med alle sine barn i alle dei år.


Gut kan veien sjøl han, og viser mor kor ho skal gå. Måtte stoppe opp for en krokus som har forvilla seg ut av en hage, for den var jo så fin!Med sjøen i sikte! Og det er jo nedoverbakke også, så det er en munter gut som er ute på tur, for han skal jo bygge pokemon landsby :-D Og i handa har han helikopteret sitt, som mor har lovt å flyge.

Tralla la la! Det er våååååår! :-D Beklager den der, blir berre så glad når ser kvitveisen.


Pokeballen med alle pokemon er herved lagt på stedet for landsbyen. La byggingen begynne!Først måtte han kaste ei bombe han hadde laget heime. Den eksploderte ikkje, men han meiner at den kan eksplodere seinere, den må berre ligge der og gjere seg klar.Så var det å leite på stranda etter materiale til å bygge landsbyen av, og da kom han til klatretreet sitt der. Da vart det bom stopp, for å klatre er jo så gøy! Mor litt skeptisk, for mosen er kliss våt, og veldig sleip. han beroliger mor med at han har skarpe klør, som om det skal hjelpe om han sklir med støvlene.

"Sjå kor høgt oppe eg er!" roper en fornøgd gut. Ta det med ro mor, ikkje vær en hysterisk mor altså, men vanskelig å være heilt rolig når det er store steiner under og et stykke ned om han skulle skli. mor finner det tryggest å stå rett under han, tross får litt mose i hodet, om han skulle glippe. Mor er den som liker å klatre sjøl, og meiner at unger burde få prøve seg, men inni mellom så kjenner mor at det sitter litt i når treet er glatt.

Som om det er livets tre han klatrer i, kva grein velger han tru? Han er målbevisst, så det er jo en trygghet i seg sjøl.

Etter å ha klatret en god stund, så kom han endelig ned. Mor si hjertepumpe roet seg litt ned også. No var det på tide å starte byggingen, og mor surrer rundt med gut på slep for å finne materiale. Han starter med å lage et bad, og en plass for sånne pokemon han mener brenner.


Litt koselig å sitte her ilag med gut å bygge steinhus med tak over, diskutere bygninger, kor plassere, finne stein, og høre alle fantasiene han skaper i både historier og landskapet. Dette her er noe helt annet enn stuegulvet, det er sikkert!


Blir slett ikkje verst etter kvart heller, når huler og hus kjem opp her og der. Et reir  med påskekyllinger har også fått plass i landsbyen.

Fram med det store helikopteret, og det "flyger" rundt og passer på landsbyen. Mor skulle prøve å flyge det, har akkurat ladet det og tatt med fjernkontrollen, men etter start så stopper det opp etter knapt 5 sekunder. Kontaktproblemer en plass? Begge to prøver og sjekker, men gir opp etter 4 forsøk. Det flyg like godt med gut som motor ;-)
Mens gut leiker seg, benytter mor muligheten til å få fyr på bålet. Det får stå å få skikkelig fyr mens mor og gut leiker. Påskeeggene ligger klare på steinen til lunsjen er inntatt, er tross alt påske.

Er kjekt å sjå han i dyp konsentrasjon mens han bygger. Fullt opptatt og engasjert i å bygge en buet mur, og steinen er ikkje så få til å ligge stille.


Er noe med idyllen med bål i fjøresteinene, er noe som sitter i mor ifra hennes barndom. Bål og fjøretur hørte liksom sammen, om er noe mor har fortsatt med i voksen alder også. Ser ut til å være klart for å lage lunsj no.

Alt klart tru? Mor spør gut om han vil kutte opp pølsene, men han svarer så vidt ifra pokemon landsbyen sin, "Gjer det du mamma, eg må berre bygge litt." Skal vi no sjå..... pølser, fløte, flytende melange, steikepannen, fat, Fjellbris skinken, pasta, kniv, boksen med oppkutta paprika og løk, og den lille krydderbøssa.


Hiver alt oppi, unntatt fløten. Brese alt litt først før har oppi den, og krydder etterpå.
En som kjem for å sjekke ut maten. Er den klar snart, lurer han på.Mor tar på til han først, og lager plass til han der påskeeggene lå. Som han sjøl sa, ull er varmt og passer på han ikkje fryser. Ja ja, noe har gått inn etter kvart da angående ull. Lunsjen er i alle fall servert, og han spiser faktisk, og mor får godkjent vri på grillpølsa.

Sitte stille og spise, det skjer ikkje, men han springer litt, balanserer på steiner, tar en bit til, og sånn går det. Så foreslår mor å legge på noen tangblærer, for det har han ikkje gjordt før. Legger på noen våte tangblærer, og venter på at flammen og varmen får dei til å sprekke. Som regel får du en fiselyd, eller små smell. Veldig spennende! Og han sitter faktisk stille for å få med seg neste fis. Like gøy kvar gong :-DMaten gikk ned til slutt, og da var det desserten. Mor åpner opp, og han kikker ned i begge to. Ser at mor har noe han ikkje har, og foreslår et bytte av noe. Tipper det er maiskulene han kikker langt etter, og riktig! Mor bytter mot en sjokoladehane, og han springer fornøgd tilbake til  pokemon landsbyen sin.

Det har minket kraftig på vatnet siden kom for 2 timer siden, og begge kryper på kne for å sjå finne noen krabber for å ha i landsbyen. Noen med store klør! Det hadde blitt krabbe invasjon i landsbyen! Men finner kun havets blomster, sjø anemoner, og noen tanglopper. Blir dårlig med invasjon denne dagen.Står ikkje på kreativiteten idag, og mor finner flate steiner til tak, og bygger ilag med gut fleire hus. Så stiller han opp dei pokemon som skal bo der.


Sitter ganske så lenge og bygger og prater. Så ser mor plutselig noe på stammen et lite stykke unna, og måtte kikke etter. Gut! Kom hit og sjå! Der er hull heilt øvst, det er reir der! Han kom fort, og vart stående å kikke om der kom en fugl. Skulle virkelig hatt en lang stige og kikket inn. Tenk om det er et reir inni hullet der?

No var han så nært klatretreet igjen, at no berre måtte han klatre igjen. Opp den vanskelige veien, og mor dyttet han opp. Kom etter sjøl også, ingen fare, og der vart begge dinglende.
Mor klatret istad også, og han syns det er aller kjekkest når begge klatrer. Han ville låne mobilen til mor, for han også ville ta bilde. Mor fekk beskjed om å stå stille, ikkje falle ned heller. Mor-barn rollen er herved byttet om :-P

Han syns at sjøen er så fin at den også må han ta bilde av, for sjøen er viktig for alle dyr og mennesker, ikkje minst for fisken. Tja, en finger i veien gut? :-D Mor forklarer kjapt kor linsa er, og at det er gjennom den man får bilde.

Han skulle prøve en gang til, men mor hadde allerede lagt seg ned på treets seng. Etter 3 forsøk, så var han sikker på at han fekk vekk fingeren. Fornøgd hopper han over steinene, tilbake for å bygge igjen. "Kom da mamma, bygge litt til!"Mor fekk en utfordring på å bygge samme som han, en borg. Mor fekk utdelt og plassert en grøn pokemon som godkjent bygg. Figurene er ikkje meir enn 2cm store, og dermed perfekte å bygge små bygg til, og lette å ta med på tur. Berre husker å få med alle, lett å forsvinne.Veldig fornøgd med pokemon landsbyen sin etter kvart :-D Tatt litt tid, men tid har dei begge nok av denne dagen, og vips så er 3 timer gått.
Mor lager et bitte lite bål på torget, alle landsbyer med respekt for seg sjøl har et lite bål vel? Gut ser på mor, er det lov med bål sånn altså? Mor forklarer gut at graset her er kliss vått og tar ikkje fyr uten bensin, og bålet er knappe 5cm i diameter, og dør ut etter 2 minutter.


Dermed måtte han og bygge seg et bål oppi borga si. Tok litt tid og mikk makk å få fyr på et så pass lite bål, men vart litt flammer til slutt. En pokemon var litt nasevis og fekk brent nasen sin litt, så håper den lærte seg litt respekt for flammer :-PVar en som ikkje ville heim denne gangen, kunne sikkert bygd og klatret i et par timer til, men mor sier han må rekke å bade også, det er snart kveld. Motvillig, og tok 20min å få han med. Landsbyen står langt inne på land, på eineste grasflekken i fjøra, så kanskje den står til neste tur ned også? Gut håpte den var sterk nok, og skulle virkelig sjekke etter neste tur også.
Han speider utover fjorden, sjå etter om sjørøverskuta som var her sist kom tilbake. Han såg kun 2 ferger, 3 båter og ingen seilbåt engang. Ingen sjørøvere, altså ingen skatt her heller. Han husker at han fann en skattekiste inni eine naustet en gang. Kanskje neste gang? Kven veit kva mor og gut finner på til neste fjøretur? ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar