søndag 16. april 2017

Med Mormor til Vellingsneset


Mormor hadde et ønske om å være litt ilag med gut og mor på tur, og mor spurte gut kva han ville. Om eventuelt ville dra tilbake til Vellingsneset for å lage ny pokemon landsby, lage bål, og kanskje sjå om tur pusen var der? Det hadde han lyst til! Så fort frokosten var unnagjordt, sekken i bilen, så var det å plukke opp Mormor. 4,5 timer ute gikk så fort! Leik med båter i dammene, bygge pokemon huler, plukke søppel i fjøra og skogen, prate, og god mat og drikke <3

Du kjører til Hundeidvik, og tar av til høgre når kjem til butikken der. Kjør veien til endes, og du kjem til en parkeringsplass. Derifra går du på grusvei forbi dei siste husene og inn i skogen.


Veien er veldig fin å gå, litt humpete om du skal trille med barnevogn.


Froskene er i alle fall våryre, ligger att bevis i grøfta :-P Får håpe frosten har gitt seg for denne gang, slik at der kjem rompetroll snart.Kvitveisen blomstrer både langs veien og i skogen. Det er vår, det er våååår! :-D

Gut har fått seg en ny ting å styre med, han tryller! Abra kazam! Og så har han tryllet fram både steiner og småved. Mormor går og kikker ned i grøfta om ho ser meir froskeegg.
Med trylling og fjaseri, så gikk det fort å komme til stien som går ned til Vellingsneset. Både skilt og stor varde, så du unngår ikkje stedet.Mormor og gut ned den koselige skogen. Mosekledd bakke, fin sti, kvitveis og bjørketrær. Mangler berre sol.

Abra kazam! og gut har tryllet en kvitveis til mor som skal vare i 1000år, berre fordi mor liker den blomsten <3Mormor, stopp! Vi tar den alternative stien ned, eller kva? Mormor ser på skiltet, og mor lover at det er en fin og omtrent steinfri sti. Du ser pinnen med et bitte liten pil på.
Stien er litt merket også, er knytt kvitt nylontau på noen trær.Stien her er masse finere og enklere å gå enn den over berget. Og så slepp du avsatsen ned også. Og Mormor har tatt med seg litt stor ved, berre slengte den over skuldra. Mor fulgte hennes eksempel og tok et halvt tre ho også. Posen i handa har mor plukket med småved til oppfyring, pluss veden gut har tryllet fram.Du har tryllet fram kva?? En hule under berget? Sikker på at det ikkje er troll der? Gut kikker på mor, nesten som om ho er skikkelig dum. "Eg har jo tryllet fram hulen, eg veit jo om eg har tryllet troll også." Javel, da får mor berre gi seg på akkurat den.Akkurat denne plassen her er favoritten til mor på denne turen, når du ser fjorden gjennom skogen. Like flott, og får mor til å smile til alle årstider.

Gut fekk båtene sine som mor hadde i sekken, og det bar rett til dammen. Hans favorittplass her. Mor irriterer seg litt over alle steinene som fyller dammen og gjer det vanskelig å kjøre båt over. Mor trenger støvler og litt varmere i været for å tømme dammen for stein.
Mormor er effektiv og pakker ut og lager til bålet. Trur mor har arvet fyrbøter-genene ifra henne ;-)
Snart er det god fyr i bålet, og heile stranden er full i drivved for å fylle på. Gut er opptatt i dammen, og prater i ett sett og forteller om alle planene sine for dammen.
Med omhu har mor pakket med gut sin påskehare som han har laget på barnehagen. Karsen har han sådd sjøl, og har ventet på anledningen på å spise den. No skal den være tilbehør på ostesmørbrødet som skal inn i toastjernet.Sist var her så hadde noen få froskeegg begynt å dø, ser no at det er mange fleire som har frosset i hel. Med en liten båt tøffende over alle eggene.Der er fleire store dammer på berget, og gut tok med seg båtene og måtte teste ut noen som var finere enn favorittdammen. ei her er i det minste tomme for stein, og vannet er reint.
Gut ville at mor også skulle leike, og det gjor ho også, heile berget gjennom.Neste dam! Grønt gras i bunnen som gir sånn flott farge, og viker for båtene å søke ly for vinden.

Er ikkje alltid kjekt å leike aleine, og at mor er med syns gut er aller best. Vinden fører båtene raskt over dammen, og er det berre å hente dei igjen.

Til slutt får mor han med tilbake til bålplassen, kan ikkje la han være aleine ved dammene, for mor ser han ikkje og er dypt rett utenfor berget. Får i han endelig litt mat, yoghurt og havregryn etter ønske.

Mor hadde andre planer enn yoghurt, nemlig en toast. 2 brødskiver, Stranda skinke, salat, ost, paprika og karve ifra gut sin påskehare. Må berre hive toastjernet på bålet for forvarming først.
Mormor sitt er allerede ferdig, lagt i bålet i aluminiumfolie, og perfekt stekt! Masse ost og fårepølse, med aromat.


Toastjernet er varmt no, og akkurat plass til mors toast :-P


Husk snu toastjernet kvart 20. sekund så det ikkje brenner seg, for det brenner seg fort.

Eh... ja, måtte ta noen biter, såg vel fristende ut. Mor hadde det litt for lenge i jernet, tar så mye kortere tid enn man trur. Berre lukten av alt innholdet i toasten gir mersmak!

Mormor sette på vatn til kaffe, toddy og kakao. Den kjelen der har vært på mangt et bål no, og bunnen under har skikkelig preg av tykt bålskal under.Gut har fått heilt dilla på å ha toddy i koppen, men ytterst lite vatn og lage "suppe" berre. Blir reine godteriet, klissete og som instant sukker :-/ Skjenke forsiktig oppi, slik at han får det akkurat som han ønsker det.

Momor betrakter 2 stykker som styrer med kakao og toddy, og har en kosestund i fjøra. Slett ikkje verste plassen å være påskeaften dette her :-)
No har han spist mat, drukket/spist toddy, muffins, sjokolade, og skal vise muskler. Først løfte med eine handa, så andre. Han nikker og sier at no er han sterk og kan løfte masse ved. Du kan berre begynne du gut, er nok av ved som ligger på stranden her.

Heile stranda bortover ligger det en masse drivved, så er berre å begynne i en ende. En plass er det nesten berre å fyre på, så har du et bål heilt ferdig. Flott plass dette her, tross er store steiner og ikkje akkurat fint å ligge godt her. Men utsikten her er ikkje å klage på, og du kan finne mange fine steiner og kråkeboller. Festøykollen 911moh midt i bildet, Svinetinden 1092 litt mot venstre, så har du Molladalstindane rundt 1400moh.


Gut er raskt tilbake til dammen sin, lager bruer med stokker, havner, porter, og noen pokemon får sitte på. Han roper stadig at mor må sjå noe, skal vise et eller annet, skal leike med han, og praten går utrulig jamt. Ingen problem med å forstå at han koser seg idag, hører det på han :-DDu har ganske så bra utsikt her. Vellingsneset blir rett nedenfor Hovdeåsen, og ligger akkurat ved inngangen til Hjørundfjorden, og du får Storfjorden her. Ser rett mot Vegsundet, Emblemsfjellet til høgre, og heilt til venstre får du Sulafjellet 776moh.Så springer han rundt med pinner og stokker og bygger bruer over alle dammene og sprekkene på berget, hopper og spretter, og lar pokemon figurene teste om bruene er trygge nok.

Så kom han på at han skulle jo bygge pokemon landsby!! Å hjelpes altså. Så her var det å stikke på stranda og plukke stein som egnet seg til tak og vegger, og plukke med andre ting man fann. Et skall av en kråkebolle passet perfekt som hus til en pokemon.Må no skjønne at når han er så glad i pokemon, så måtte jo mor også ha en pokemon. Figurene er ikkje så store, ca 2cm høge som mor kjøpte på ebay. Fungerer perfekt som belønning. Dette er da mor sin søte pokemon, veit absolutt ikkje kva den heiter, men gut finner sikkert på et navn til den. Men han syns at det er kjekkere å leike pokemon med mor når ho også har en, tross han har sikkert 14 stykker. Så no har mor bygd hule til den, lagt inn mose som underlag, og pyntet til påske med kvitveis.


Må ikkje tru at Mormor satt på bakenden og ikkje gjor noe, nå nei du. Ho er like masse fram og tilbake på stranda for å plukke steiner til landsbyen, hjalp til å bygge, og trur du ikkje ho også bygde seg en hule, og fekk låne seg en gul pokemon av gut som skulle inni. Liten pokemon, stor hule :-D

Pokemon landsbyen begynner å bli av litt størrelse også. En hule her, en hule der, en vegg ved en bergsprekk og noen store flate steiner som tak. Glem lego, her er det rett tilbake til steinalderen.


Ikkje til å unngå... når mor trakker på strender for å plukke diverse, så legg ho merke til alt søppelet også. Ho har alltid en ekstra pose i sekken, og den vart henta no, og raskt fylt opp med søppel. Stranda er så masse meir hyggelig å være på når den er fri for søppel.

Berre så du er klar over det om du kjem ut til Vellingsneset og finner en liten landsby, det er ikkje smurfene som har komt, det er berre nok en pokemon landsby bygd på tur. Har spurt gut om han ville heim att, men nei, var for kjekt.
Når stranda er delvis tom for søppel, så får hestehoven skinne i fred og lyse opp i steinene på stranda.
Ok, gut skulle berre en tur på do i skogen, og mor fulgte han. Kom tilbake med enda meir søppel. Her må mor tømme et eller annet så ho får et nett til.

Gut ville tilbake i skogen, for han fann seg en leikeplass der han ivrig forteller om dører, magiske huler som er en portal til pokemon verden, hemmelige ganger, og finner søppel han også og plukker oppi nettet.
Men han måtte ta med mor til "plassen" sin for å vise portalene og hulene og har en fantasi som en filmskaper ville elsket. Og under en rot er en hule, det er porten til noe spennende. Mor spurte om skulle heim att no da? Det ville han ikkje. Men no har dei vært her i så mange timer, at det er på tide å dra. Motvillig og med å hale ut tiden, pakker han sammen pokemon figurene sine.
Når begynner å gå spør Mormor gut om det var kjekt på tur. Han svarer at Nei, ikkje kjekt på tur. Mormor svarer berre tilbake, Men du ville ikkje heim att fordi du hadde det kjekt? Mor har litt problemer med å skjønne gut akkurat der, for veldig ofte når er tilbake i bilen eller komt heim att og mor spør om han har hatt det kjekt, så svarer han nei, og no på vinteren sier han at han har vært kald. Mor klør seg i hodet over det svaret, for han har hatt det veldig kjekt på turene, lekt, herjet, vært med andre barn og kost seg, og mor har spurt ofte om han har vært kald og han svarer nei at han er varm eller svetter. Ofte har han ikkje ville dra heim heller. Mor får fundere litt på den der.

Uansett så er han sprudlende, prater i ett sett, fantaserer om både våpen med spesial utstyr, korleis dei virker, kva lyd dei lager, og kva effekt. Dessuten så tryller han i vei både det eine og andre også. Han har god tid på å gå, og hopper inn i busker som er gjemmested, surrer rundt og er som en glad gut på tur burde være. Han vil tilbake til Vellingsneset ganske så fort igjen, men da for å bygge litt med store greiner på plassen sin han fann i skogen. Så spørs om mor får ta med både den store og den lille sagen neste gang, og mat til en hardt arbeider ;-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar