mandag 17. april 2017

Når gut ikkje er ferdig med å leike på Vellingsneset....


Dagen før var Mormor, mor og gut på Vellingsneset. Hadde det veldig kjekt me å bygge pokemon landsby, leike i dammene med båtene, bål, god mat, og mot slutten fann han seg et skjulested i skogkanten. Der ville han leike meir! Så dagen etter så var han utrulig bestemt på kor han ville, tilbake til Vellingsneset og bygge skjulested. Så mor fekk berre pakke med sag, nylontau, pakke mat, og hente Mormor igjen, og gå tilbake til Vellingsneset. En utrulig sprudlende gut, pratet i vei, lekte, klatret, surret rundt, og selvfølgelig så lagde man til greiner og trær som veger til skjulestedet. nok en gang så fløy timene avgårde :-)


Da var det å dra tilbake til Hundeidvika, plukke opp Mormor, og tilbake til enden av Kurset. Gut er like ivrig som dagen før, og begynner på nytt med tryllingen sin. 


Alakazam! Og da dukker det opp en hestehov! Han har lært ny trylling sier han, og har slått seg på blomster. 


Snart fylles handa til mor med både hestehov og kvitveis, og det øker på.
Alle greiner og kvister blir til skytevåpen av et slag, alle med forskjellige virkninger og lyder. Bra fantasien er intakt i alle fall :-)Tydelig at det er vår og litt varmere i lufta. Noen humler har våknet, andre meir døsige enn andre. Denne lå midt i veien, og mor flyttet den til grøfta. Har allerede truffet på mange folk, så der er heilt sikkert en del allerede på Vellingsneset.


Gut vil utforske utenfor veien også, tar noen omveier her og der, og vil helst at mor og Mormor også skal følge etter. Men lettere med han som er liten og uten sekk og poser, å trakke litt utenfor veien.


Koselig, ikkje, sant? :-) tenk deg neste måned med meir varme, grønne blad som springer ut, og litt meir blomster, da er det veldig fint her. Ser også skiltet der stien tar av no.

Gut er dreven i plassen her, og veit kor han skal. Og denne dagen ekstra ivrig siden han veit at han skal tilbake der han hadde det så kjekt dagen før.

En sti Mormor også har trakket mang en gang. Og no som Mormor bor her ute, så er denne turen veldig nær for henne.

Hey! Den kvite pila som stod på det lille treet har falt ned, Det får mor rette på. Pilen viser den lettere og alternative stien til venstre, og det er den stien mor og Mormor kun går no. 


Stien er veldig åpen og fin, og du slepp berget som kan være glatt.
Ikkje minst, så er skogen så koselig her! Grøn bakke og litt åpent mellom trea.
Trioen på tur! Alle kikker seg rundt, nyte skogen, og det ligger an til å bli nok en fin dag ut på tur.

Denne dagen er det mange folk her. Bålplassen er opptatt, så gjengen sikter seg inn på en annen bålplass mellom berga. Gut tar en rask kikk på  alle som er her, og sjekker ut det han leiket med dagen før.


Men det han har først og fremst i hodet, er skjulestedet sitt, for det skulle han jo bygge på idag. Måtte berre sjekke det opp.
Så var det å leike litt med Pokemon landsbyen sin, den var faktisk heil!Han leika litt med landsbyen sin, men så passerte en båt, og den lagde store bølger! Måtte ned til kanten og sjå på bølgene.Men dessverre, dei vart ikkje så store syns han, han har sett masse større enn det der. Mor får ta han med ut en skikkelig ruskeværsdag trur ho.

Tilbake og leike med Pokemon, og der i landsbyen kom det en ny innbygger!Nok ei døsig humle hadde landet og var ikkje akkurat i stand til å fly meir. Den var innom ei hule, på bakken, og endte med å kravle over alle Pokemonene. Spørs om den likte alle fargene ;-)
Til slutt så forsvant alle dei andre som var her, og trioen vart aleine att på stranda. Da er det berre å flytte alle tingene til bålplassen.

Mormor hadde fulgt gut til skjulestedet, og trur du ikkje det haglet aldri så lite ifra blå himmel? Nå ja, på bildet ser du noen små skumle skyer, men rett overfor gjengen er himmelen heilt blå.

Mor har funnet fram begge sagene. Han får bruke tur-sagen, og begynner på det første og beste. Kankje du skulle funnet noe større som du kan bruke til å bygge med?Dette er skjulestedet, og en lang stamme markerer der veggen skal gå. Det er berre å sage meir, og plukke opp det som ligger strødd på bakken her. Materiale mangler det ikkje.


Mor begynner på et dødt tre, og snart er han der også for å hjelpe til med å sage.


No er ikkje mor noe myggmester, men å sette opp noen stokker, knyte litt fast med nylonstau, det skulle no ho vel klare? 2 stykker som jobber i alle fall, så kalde blir dei ikkje.Han ga seg på å sage, for han fekk et lite hull på fingeren. Skulle ikkje ha plaster, men han konsentrerte seg heller om det han skulle ha inni skjulestedet, nemlig forskjellig tryllerier, og forklarer om motgift og andre ting til Mormor. Trur det skal bli en liten trollmann av han her....


Ta da! Eller? Nja, det vart no en slags vegg da, så lenge gut er fornøgd. Er ikkje meningen å bygge noe som skal vare, er jo berre for gøy.

Om du legg godviljen til, så er der flettet en bakvegg også. Alle trylleriene ligger der også, inni mosen og plasser han har laget til.

Mormor har lagt på sitt ostesmørbrød i folie på bålet, mens mor varmer opp middagsrestene ifra igår. Kyllingkjøttdeig, pastarør, grønnsaker og carbonarasaus, og er raskt og lett mat på tur.


Gut hadde et knall og fall på berget når han skulle hente en båt, skle litt på nesten flata, og slo begge knea. Dermed var det å bære han til bålplassen og servere  han mat. Uheldigvis så klarte han å få hull i turbuksa si også, den vart kjøpt ifjor høst, så har holdt et halvt år no, så det var den turbuksa. Må vel få til å bøte hullet på den vel? Og med hans bruk og leik til tider, så er det rart der ikkje har blitt hull før.

Lunsj i det fri, fineste uterestauranten du kan finne <3

Kappspising pågår! Og i det mor snur seg, så rapper gut en av mors pastarør! Såg deg nok din ramp!

Med kjelen på bålet, og en gut vandrende rundt og stadig finner på noe å fortelle om, så er det aldri et kjedelig øyeblikk her. Han er av den pratevillige typen i det siste, og må berre beundre fantasien til tider.
Og for å få toddyen sin slik han vil ha den, så er det best han skjenker i sjøl..... forsiktig, forsiktig, skal berre ha litt, slik at toddypulveret blir klissete berre.


Mens mor deler opp appelsin, så er det en som leiker seg i bålet. Leik i bålet hører nesten til med han her på tur, og mor trur ikkje det er så lenge til han lager bål sjøl.
Appelsin er Mmmmmmmm.... godt! Han leiker han er vampyr som setter tennene i appelsinkjøttet og suger til seg saften, slik Kanicula på tegnefilmen gjer med gulrota :-P og sjekk merkene etterpå etter skarpe tenner!Mor har nok en runde på stranda med et handlenett for å plukke opp søppel. Klarte å fylle et til du, og snudde for posen vart for full. Da er 3 poser plukket opp her, og stranda er masse finere og tryggere å leike på.
Det blir varmt i sola, og mor legger seg ned på berget. Er slett ikkje ofte mor legger seg ned, men litt av og til kan skje. Gut lurte på om mor skulle sole seg? Mor rister på hodet, og han legger seg ned for å vise mor korleis man gjer det når man skal sole seg. Og viktig, lage solskjerming med hendene og kikke opp.


En familie dukket opp, naboer av mor, og dei fekk ta over bålplassen og bålet. Gjengen er jo ferdig med å lage mat og spise, så dei pakket sammen sitt og flyttet seg på berget.
Dermed vart det litt klatring på gut, for yngstemann og mora var nede ved vannkanten, og gut vart litt kontaktsøkende og nysgjerrig. Han kjenner att guten ifra barnehagen, tross han er 2-3 år yngre.


Til slutt var han tøff nok til å gå ned han også. Uansett alder, uansett språk, å kaste stein i vatnet er universalt! Er noe snart alle barn liker.


Veldig hyggelig å møte naboene her på Vellingsneset, kjekke folk :-)

Gut har ikkje noe problem med å få tiden til å gå, og har mange dammer å leike seg i. Han kjenner no snart alle sammen veldig godt, og dette her trur mor må være yndlingsdammen.
Båtene har passasjerer også, og Pokemon får være sjømenn. Små figurer på 2cm, men dei gjer nytten, og er lette å ta med på tur.Det er dammer med utsikt, det er sikkert. Flotte fjell, fjorder og og snart 300 graders utsikt.

Gut er i bra aktivitet han, men vinden er frisk og litt kjølig, og har vært her i 4 timer allerede. Mormor er faktisk kald, mor litt også. Litt motvillig denne gangen også, men sånn er det når man har det gøy.

Å få sola gjennom trea i skogen, gir et sånt mykt lys. Er berre å nyte skogen og lyset.


Og en forsvinner oppi et tre. Han lurer på om der er tid nok til å klatre også, og Mormor og mor nikker.

Han vil at mor også skal klatre, for er alltid meir kjekt å være fleire. Mor kjem! Måtte berre legge ifra seg posen med søppel og få av sekken.

Tar en stund, men er en som ikkje vil ned att. Han klatrer ned, så opp att, så på att og til att igjen.Mor har dermed god tid til å studere ting. Som dette bladet her ifra ifjor, blitt heilt gjennomsiktig. Er så skjørt, men er likevel så sterkt. Ser alt gjennom det, og ser også alle nervene i bladet.Mor la seg ned på skogbunnen mens ventet på gut. Så når han kjem ned ifra treet, så ville han også ligge på bakken og slappe av. Han skulle ligge der til 60, og begynte å telle. 1,2,3,4,5,6...... Mormor og mor vart stående å berre smile ilag over påfunnene til denne guten,men å nyte skogen, det kan han.
Kvitveis til mor <3 og dei her klarer mor å ta med heim før dei visner. Mor fekk påfyll av blomster heile veien til bilen også, og fekk plass på kjøkkenbordet heime i en vase.
Siste rest av veien leika han indigo, en egenkomponert leik. En indigo er en som liker å leike man er en hund og liker å bite på pinner. Så kaster pinner, og henter dei, og gjer som Pokemon, sier navnet sitt når man prater. Så i over 10 minutter så snakker han berre med et ord, indigo.
Denne dagen også hadde han det veldig kjekt på tur til Vellingsneset, tross var her igår også. Turen er så lett å gå, og sjølve plassen gir så mange muligheter for forskjellig leik. No satser mor på at han har fått leika nok med både dammene, kastet stein, bål, mat, bygd skjulestedet at han kanskje vil en annen plass i morgen. Så gjenstår det å sjå kva morgendagen bringer.Utrulig flott og veldig barnevennlig tur på ca 1km. Tar du stien til venstre, så er det så fint å gå at en 2 åring går sjøl.

2 kommentarer:

  1. Så koselig en tur, alle trives og koser seg 💖🌞

    SvarSlett
    Svar
    1. Vart en sånn tur at 4 timer gikk fort June :-) vart mange gode minner derifra denne påsken ;-)

      Slett