torsdag 13. april 2017

Slalombakken på Fjellsetra og lunsjbål


Gut er så stor no at han begynner å forstå kva blogg er, og kva tur er. Han ser av og til på forskjellige innlegg og husker turene. Han spør om folk virkelig leser dei, og syns et er rart at noen vil lese om at han er på tur, og smiler litt sjenert. Siden det no er påskeferie, så er det jo nesten som norsk påske å rekne for en tur på ski. No har været sviktet, og snøen har minket kraftig. Men så kom der er lite påfyll, og lovt en halv dag med sol. Dermed bestemte gut at han ville til skitrekket på slalom. Og bål, og alltid på ski så skal han ha pølse på bål. Den er no grei, og mor pakket slalomutstyr, pakket sekk, og pakket med ved. Sola skinte, gut nynner mens han renner, og så spør han mor: "Skal du skrive no?" Mor rister på hodet, og sier at idag er det ski og bål uten å skrive. Han stopper heilt opp og ser på mor gjennom skibrillene, "Men mamma, eg er på eventyr no, da må du skrive." Så dermed så får mor skrive, etter ønske ifra en glad gut :-)


Var en som heiv seg rett i familietrekket, men med kun 1 gang på slalom denne vinteren, så fann han ut at en tur i barnetrekket for å øve kanskje ikkje var så dumt. Og etter 2 runder var det er gut som nynnet mens han renner :-) "En gang til!" roper han, nynner enda meir, og mor henger på til tauet for ny runde.

Så var det tilbake til familietrekket, og skulle kjøre trekket ilag med mor. Pluss med det er at får en masse tid til å prate ilag, og han bobler over av ting han skal fortelle, ting han lurer på, og gleder seg til å renne ned igjen.

Etter 3 runder kjem det eplekjekt, "Skal vi renne omkapp?!" Mor tar utfordringen, og etter en high five, så fyker han avsted.Kven trur du tapte? Jo, mor! Ho kunne nok ha vunnet, men da hadde han berre gitt på farten, og endt med et knall og fall. Så her var det litt velplassert vinn eller forsvinn i motsatt mening, for hadde han endt med et skikkelig knall og fall, så hadde han villet rett hjem. Men har det gøy!!!
Litt vekslende sol, og det er sånn akkurat med snø i bakken. Faktisk et par plasser på vei opp trekket at det er nesten bart, og i en utkant, ellers så er det flott å renne her i familietrekket. I alle fall så har duoen virkelig kost seg her idag.

Det kom noen truende skyer, og en gut erklærte at magen snart er sulten. Det passer fint, for mor har kun 3 timers kort, og det har snart gått 3 timer. "2 runder til, så er magen skikkelig sulten" nikker han og forsvinn. Deretter var det ned til bilen, skifte sko, ta med ved og sekk, og rusle ned til vannkanten.


Er ikkje trakket skispor her engang, alt for lite snø til det, men traff et par skiløpere likevel. Brua var fri, så her skulle den brukes. Bål der borte virker fint.Mor legger på 2 planker for bunn, og han insisterte på at han skulle stabel bålet denne gangen. Det er vel heilt greitt vel? Så mor tømte posen for ved. Sirlig stabling, kun med et par hint og tips ifra mor. Ta da!!


Han fekk ikkje til å tenne på, for mors stormlighter har sagt takk for seg, og den vanlige lighteren er vel hard. Men så fort det flammet litt opp, så satt han fornøgd ved bålet sitt og varmet hendene sine.

Han i full konsentrasjon med å grille pølsa, han som bruker å svinse og svanse. Trur han er litt sulten, og en smule sliten :-P

Mor kom på at ho hadde tatt med seg noe Strandaskinke som pålegg. Kva om ho surret den rundt pølsa? Så tenkt, så gjordt. Og veit du, pølsa smakte masse bedre! Må gjere det på neste pølse også.... berre ås tikke grillpinnen sånn at den holdt fast skinken også.
Mot normalt, en rolig gut. Han som bruker å hoppe rundt, ikkje ha nok tid til å grille, sitter no stille og slapper av og faktisk nyter bålet. Og kan du tippe kva han griller? Jo, brødskiven sin med baconost på! :-P


Mens mor riller pølse nummer 2, så vart dei 2 sittende å prate om alt og ingenting. Så får mor en plutselig smell nuss på kinnet, og en smilende gut "Glad i deg mamma" og dumper ned att på suaeskinnet sitt. "No er vi på eventyr" smiler han. Rart er morshjerte smelter? <3


Det er utrulig godt å sitte der og nyte roen ilag, og det er påskestemning tross snøen har smeltet en del på fjellet. Og har alt en kan ønske seg også av typisk påske, Vært på ski, har bål, Kvikk lunsj, appelsin, pølse, toddy og kakao. Påskeegget er det eneste som mangler.Det kjem et og annet snøfnugg, og mor aner at her kjem det meir nedbør snart. Gut koser seg med toddyen mens han ser på folk i trekket. Han vil opp att og kjøre meir han, men mor forklarer at skikortet hennes er tomt, og at det kjem til å snø veldig snart.

Mor snur seg for å sjå kva han ser på, og ser rett opp til trekket. Har begynt å hagle litt også, så er berre å pakke sammen.
Og hagel kom det også! Sola er borte, mørke skyer har tatt over, og det er heilt greitt, for har både spist og slappet av nok.

Siden her er gras, så måtte han gjere noe viktig mente han, og fylte flaska til mor med vatn.Full moro med å slukke! En gigantsky tar ifra mor all utsikt, og måtte rømme plassen. Slukking av bål er utrulig gøy, syns gut. Men no haglet det sånn at han også ville til bilen. Og en tydelig sliten gut detter ned i setet sitt, og ser røde kinn som blusser opp. "Heim...." kjem det stille, og mor smiler for seg sjøl, godt han har hatt et fint eventyr :-)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar