onsdag 31. mai 2017

Hammarsethaugen 437moh og bålmiddag ved Langenesvatnet 376moh


Fjøre til fjells her i Sykkylven har 6 grøne koder som er for barn og familier, og gut har en kode. Så for å hanke inn fleire koder, så var det å finne neste enkle tur, alliert med MissMa og hennes to gutter. Hammarsethaugen har mor kikket på før, så perfekt anledning til å gå den haugen. Kombinert med å gå til Langenesvatnet for å tenne bål og lage middag, så vart det en veldig koselig ettermiddag etter jobb og barnehage.På vei opp mot Hammarsethaugen, du ser haugen der i midten? Midt mellom høge fjell ligger den der, midt i Straumsdalen. Du kjøre opp Blindheimsveien ved YX bensinstasjonen. Etter passert dei fleste husene, kjem du til et kryss, grusvei. Fortsett til venstre, så kjem du til en bom på 20kr. Etter noen kilometer så kjem du til nok en bom ved Per Sveins plass på 40kr. Heile grusveien er på ca 9km, og om du ønsker, kjempe flott å sykle, men husk da at det er motbakker.Når ser første hytta, så tar av gruseveien til venstre til baksiden av haugen. Dette blir den korteste veien. Utsikt til Langnesvatnet når gikk ut av bilen, og får haugen i ryggen.Der er en sti til, litt lengre og brattere. Akkurat i det du kjører over brua til haugen, så står der et skilt Hammarsethaugen, og noen få skritt etter skiltet finner du en merket sti med kvitt. Så om du går/sykler grusveien, så blir dette kortere.

Men her kjem det ut 1,2 og 3 gutter, med haugen i sikte.


Er fart på dei to allerede i starten, faktisk. Dei veit begge at det er en kort tur, så her skal koden finnes fort! Er sti her, men ikkje merket.


Ja fort ja, et lite stykke. Å passere perfekte klatretrær er ikkje like enkelt alltid. Gut forsvant opp i ei lita søt bjørk (og han som har bjørkepollen allergi)

Kompis forsvant opp i nabotreet, ei furu. Er slett ikkje mange trær her, og da er vel dette her av det største også.
Ikkje noe flott dag denne ettermiddagen, skydekket ligger under 800moh og tar vekk utsikten til noen riktig flotte fjelltopper og rekker. Synd egentlig, Straumsdalen er flott sånn. Der oppe skal vel Straumshornet 976moh være. Men alt er bedre enn at det regner ;-)


Knappe 300m å gå kanskje? Gutta ser målet allerede, og er lette på foten opp.Mor gikk bort til kanten for å sjå mest mulig, og ropte på gut. Dermed kom alle 3 gutta, og stod der å kikka utover dalen.

Koden er herved innhentet! :-D Gut har no to koder, MissMa og gutta har 3. Berre å sette opp neste tur altså.
Er der en varde, så skal gut sjekke den ut. Spesielt når gutta er litt små uenige. Da er mor veldig grei å ha.Han lytter etter elver og fosser, og ber mor også lytte. Elva rett under lager litt lyd, pluss elver ned ifra fjellryggene her. Flott å stå her da og berre speide utover. Ryggen midt i bildet er Tynesfjellet, lit bak og til høgre er Aurenakken.En mikro liten fjellblomst som mor liker godt er greplyng. Liten, søt, og lyser opp med sin mørke knall rosa farge. Ofte er det dei små ting som er vakrest ;-)
Mens mor kikker på greplyngen, har dei andre begynt å rusle ned att. Mor og sønn i prat på stien. Mor smiler for seg sjøl ved synet av dei to.


Gutta springer fort dei, er tross alt nedoverbakke! Kompis tar 2 fall på vei ned, men gikk heldigvis bra, og var like fort opp som han falt ned. Fint å gå her med Langenesvatnet som utsikt. No skal man berre flytte bilen til parkeringsplassen, og rusle bort til bålplassen ved vatnet for litt middag.Fra parkeringsplassen og bot til vatnet henger det en kjetting. Er kun grunneiere som får kjøre til vatnet og hyttene sine, forståelig, og har ikkje behov for å kjøre den korte strekninga heller.

Flott å ha hytte her da, med sånne fjell bak. Synd skydekket er her, ellers så skulle du få sett noe riktig rått av fjellrekke.
Fra parkeringsplassen og bort til bålplassen er det under 300m å gå på grusvei og over elva.

Det første gutta spør om når dei kjem til osen, er om det er lov å bade! :-P Kjære vene, det er ikkje mange gradene ute no.


Framme på bålplassen som er tillaga her. Perfekt med en oppbygd bålplass, singel så ikkje er så brannfarlig, 2 benker, og rett ved vannkanten.
Rett ved står det ved du kan "kjøpe" og bruke der. Veldig praktisk! Du legger berre en sum oppi postkassa der. Begynner å bli tomt for ved også.

Er det ikkje flott her vel? Mor digger plassen her! Langenesvatnet ligg så flott til mellom to fjellrekker. Perfekt å padle kano på, og mor skulle ønske ho hadde en kano no. Inne i enden av vatnet, ca 2,4km å padle over, så er der teltplass, vedskjul og en utedo. Har har noen teltnetter der inne. Gut ville dit inn med en gang, og husker flaskepost og skattejakt. Som mor sa, no har man ikkje kano lengre, og har ikkje tid til å dra dit heller.

Trur du ikkje gutta tok av seg og vasset da? Mor får frysninger berre ved synet av det :-P Men huske sjøl som lita og bading, var aldri noensinne for kaldt.

Der oppe skulle mor ha sett dei rå Hammarsettindane ruven, men ikkje denne kvelden. Får heller komme tilbake en varmere kveld, og finere vær. Dette er en plass mor stadig vender tilbake til.Full fyr på bålet, og gut lurer på om det er mat snart. Mor er sjokkert over at han spør etter mat, han bruker alltid å hevde at han ikkje er sulten, kun når han skal legge seg for å være lengre oppe.
Dagens middag er kyllingklubber og ris. Kokte ris på forehånd heime mens pakket sekken og skiftet klær. Så er det berre å varme opp kyllingen på bålet, så ha ekstra smør oppi etterpå og varme opp att risen.


Gut og MissMa ved matbordet. Kor er gutta???

Sånn, da er alle 5 til bords :-D sånn ser det ut med full benk og alt rotet som følger med. Veldig koselig med sånn middag ilag ute <3


Litt kakao, kaffe og mor hadde noen knall harde marsmallows. Var berre å varme dei i glørne, og servere dei til gutta, og borte vart dei.Utedoen ligger litt bortenfor plassen, du går litt tilbake og på nedsiden av veien. Der går en steinhelle vei ned.
Mor reagerte på at en veps prøvde iherdig å komme inn, og smatt oppunder det lave taket. Trur du ikkje der var et lite vepsebol rett overfor hodet på mor? Gut holdt på å stupe av do og ut døra, men mor holdt han att. Etterpå så tok mor en pinne og fjernet bolet. Det tok mor og gut tilbake til dei andre så dei fekk sjå det. Veldig interessant å kikke inni og rommene dei har laget inni der.


Dei to der sprang, tullet i vatnet, leiket og for rundt i området. Dei er begge to mette og fornøgde. Mor kjenner at det faktisk er ganske så kaldt ute, ho fryser av alle ting, for lite klær med en dæsj feber. Gutta skulle no bli lette å få lagt denne kvelden, først vært i barnehagen, så ut på tur og leiket. Har dei ikkje brukt opp energien no, så aner mor ikkje kva som hjelper.Storebror tok dekket ved veden og jobbet litt med å finne balansen på den. Til slutt så satt han veldig avslappet og holdt balansen lenge. Det er seint på kvelden, og trekken er kjølig. Pakker sammen og drar heim att. Har vært en kjekk ettermiddag og middagsstund ilag, og ny kode og plass er innhentet. Så kor blir neste tur tru?

Og skulle du ta den andre stien opp, om du går eller sykler, så finner du et skilt med Hammarsethaugen når du kjem over brua, og noen ytterst få meter etterpå opp i bakken, så ser du kvite merker som henger i trea og viser stien opp til toppen ;-)


Dette her er veien du kjører for å komme til Hammarsethaugen :-) Fin grusvei, 2 bommer på henholdsvis 20 og 40kr.Og dette er den korte stien gjengen gikk opp når kjørte til baksiden via hyttefeltet.
God tur! :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar