mandag 15. mai 2017

Med MissMa og Kompis på båltur til Vellingsneset i solskinn


Ute er det alt for fint vær til å ta middagen inne. Dessuten så skal gut vekk på konfirmasjonsfeiring til helga, så benyttet sjansen til en tur før han dro. Grei og fin tur i lett terreng etter jobb og barnehage, er Vellingsneset. Ca 1km å gå, fin vei, litt sti og skog, og fin plass med steinstrand og berg, og ja, fine dammer på berga å leike seg med. Kjekkest med tur er jo å ha med seg noen, og mor hanket inn MissMa og Kompis for bål og middag :-)
Parkerer på parkeringsplassen på Kurset, altså i enden av veien til høgre for butikken i Hundeidvika. Gutta krutt, stikker hodene sammen og gjer seg klare for tur ilag. No er det ei lita stund siden sist dei var på tur ilag, så no skal det nok være godt at dei får tid til å leike seg sammen.


Skogen er jo reine idyllen no også, kvitveis tepper alle plasser, og du får den deilige vårfølelsen av synet.

Gutta får virkelig opp farten også, og forsvinner bortover veien. Kva dei prater om, aner mor ikkje, men hører at skravla går i alle fall.Men så plutselig så kjem noe i møte, det er faktisk tur pusen Mia! Den kjem ifra retningen Vellingsneset og har hørt gjengen. Ikkje akkurat at gjengen er så stille akkurat nei.... da er spørsmålet om ho vil være med tilbake til Vellingsneset no da?En glad gut over at Mia kom, og glede hos begge gutta at ho ville være med å gå tur også. Det mangler ikkje oppmerksomhet til pusen, det er sikkert.


Ca 700m med traktorvei før du kjem til skiltet der det står Vellingsneset, også markert med en stor varde her.
Stien er veldig tydelig, godt brukt av mange opp gjennom åra. Mor rekner med at det ikkje tar mange sekundene før det er gutta som ligger i teten.Før gikk mor alltid over berga den siste biten, men etter tatt den alternative stien til venstre for berga, så har mor faktisk ikkje gått berga lengre. Stien er så masse lettere å gå nedenfor berga, enn oppå. Skulle kanskje fått merket de du tar av bedre, tross henger et kvitt nylontau der, og et kvitt skilt på knappe 10-15cm.Mia følger med ho, mjauer og springer både i stien og langs med. Den henger av og til litt etter, men så kjem ho i full fart. Er futt i den tur pusen også, for tar sats, hopper oppi et lite tre, spretter avgårde, og så rusler ho fornøgd i stien etterpå. Og så litt kos med. Ho er litt skeptisk til barn, dei er litt meir brå, men mor får klappet den uten problem.Stien er veldig koselig å gå, tett skog, men likevel på en åpen måte. Grøn bakke og du kjenner at du smiler når du går her. MissMa kommenterte også kor fin skogen er her, dessuten så er her så masse fin ved å ta med til å lage bål av. MissMa og mor plukker med på vei ned.Når kom ned, så er gjengen aleine her. Heilt greitt :-) Veit at kl 18 så skal 4H ha tur hit, så er berre å nyte stillheten så lenge man kan. Gutta er rett på dammen, som er veldig uttørket no. Ikkje akkurat egnet for leik med båt der no nei.Fy, fy, fy. Noen har lagt att flaska med tennveske på bålplassen. Ikkje akkurat særlig festlig om noen barn skulle leike med den flaska. Mor setter den inntil sekken sin for å ta med heim.


"Mjau, mjau, mjau!" Tur pusen Mia kjem etter likevel. Har sikkert hatt seg en sjekkrunde i skogen, men den kjem etter som den har gjordt noen ganger før no.Er det ikkje en flott plass å lage bål og kose seg vel? Du har bålplass fleire plasser her, du har ei stor strand, og du har er absolutt flott utsikt her.
På berget har du mange leikeplasser også, og gutta må bak på for å finne en dam med vatn.

"Sjå mamma, masse rompetroll!" Gut kom for å hente mor som fyrte opp bålet, måtte vise kva dei fann i dammen. Begge to ligger på magen for å sjå best mulig dei små rompetrolla som prøver å gjemme seg blant steinene i dammen.Mia kjem luskende, vil ha litt oppmerksomhet og kos med mor. Det skulle den no få. Mor fann en stor flått på den, og fekk lov til å fjerne den også.Flotte tur pusen på flotte Vellingsneset <3 rekner med pusen kjem til å være i området her så lenge gjengen er her, den liker å ha selskap når den skal gå heim. Og når den er veldig lei av å være her, da mjauer den nesten konstant, som om den roper "Følg meg heim!".


Det er middagstid. Finne rester i kjøleskapet som litt pølser, noen kjøttboller, og blande det med en dæsj rest av classic wok blanding ifra fryseren. Perfekt som utemiddag. Har med wraps og tacosaus også.


Mor som ute-kokk, igjen. Blitt laget noen middager eller lunsj ute på bål hittil i år, og satser på enda fleire framover også.

Gut var sulten etter barnehagen, og hadde seg et knekkebrød heime mens mor pakket sekken. Men han er fremdeles sulten, og snart er maten klar også.

Det meste av mat blir meir spennende eller fristende så fort den blir pakket inn i wraps. Rart, men sånn er det visst. Han spiser, mens MissMa plukker meir ved. Heile stranda er full av redved, så denne gangen har ingen med seg ved av noe slag.
En sang strofe som heiter at no livnar det  i lunde, og skal love deg at det livner til! Rundt bålplassen så har mauren virkelig våknet og kjem opp ifra bakken. Skulle ha gjordt noe med den akkurat her, mor husker godt en som kom på innsiden av shortsen en gang :-PMed 2 lange pinner, og påknytt snøre, så er gutta nede ved vannkanten og fisker. Trenger ikkje krok dei her, fantasien ordner resten.

MissMa har tatt med vaffelrøre og vaffeljern, og steiker noen på bålet. Ungene ifra 4H har komt, og det er ganske så folksomt her no. Gut hadde fått beskjed at han skulle få vafle og sjokolade når han hadde spist opp maten. En av hundene som var med 4H var så "grei" og hjalp gut med å spise opp mens fatet var ubevokta. Men gut slapp ikkje unna så lett, og fekk heile stekepanna med innhold ;-) Middag først, så dessert etterpå, sånn er det.


Gutta kjem opp att med krøll på snørene, men fornøgde. Mor surrer det opp att, og sånn fortsatte dei. Greitt med god fantasi på kor stor fiskene var dei fekk, og anna rart dei liksom fekk på kroken.


Vaffeltid! :-D Begge to har vært flinke å spise godt, så vaffel er velfortjent på dei begge. Akkurat no så er det meir spennende å studere alle små maurene som kjem opp ifra bakken, og så løfter dei på steiner for å sjå om der kjem fleire.


Det der kalles dessert! Nesten reine sommerstemningen, om enn med kald vind her.

Gutta her er så kjekke å ha med på tur, og dei har det ganske så kjekt ilag også. Har blitt neon turer på dei to ilag opp gjennom årene, og føler seg trygge på kvarandre.Dei stikker opp i skogkanten for å klatre litt i trær, og etter litt så kjem et par gutter ifra 4H også for å klatre ilag med dei. Er to gutter som ikkje vil heim enda, det er sikkert.Mor og MissMa tar seg en runde nede på berget mens gutta klatrer. Å være ved fjorden sånn som dette er avslappende og fritt, tross at her er en del folk no. Nyte det som nytes kan.Og her kan mor sjå fjord både den eine og andre veien. Har ikkje sandstrender her, men flotte berg og steinstrender er slett ikkje ille det heller.


Mor og MissMa har pakket sammen sekkene, og rusler bortover stranda i skogkanten. Gutta kjem etter og springer fordi. Plutselig så roper gut: "Slange, slange, slange!" Mor trudde han meinte hageslenge eller anna slange av noe og skulle ha mor til å rydde det opp. Men nei da, var faktisk en hoggorm! Mor rakk akkurat å sjå halen på den forsvinne ned mellom steinene. Mor grøsset med tanken på at gut var først, og glad for han varslet mor. Han har klappet en slange før på akvariet, men måtte ta nok en oppfriskingrunde på kva han ikkje skal gjere når møter på orm ute i det fri.Etter varslet lederne for 4H om hoggormen, så begynte gjengen på veien heim. I stien så diskuterte mor og Missma hoggormen. Hoggorm liker ikkje maur, så om drysser maurmiddel rundt bålplassen, kjem hoggormen dit tru? Valgets kvaler, maur eller orm?


Pusen har holdt seg i nærheten, tross var litt skeptisk til hundene som var med. Den har mjauet også, og kom fort etter når gjengen begynte på heimturen. Søte tur pusen.

Ser du den dama der bak mor? Ho har blitt en absolutt god venn av mor. Har delt mang et bål, mang en stund med å løse verdens problemer, og alltid vært der for kvarandre når den eine trenger litt lufting av hode og tanker. Sånne venner er gode å ha <3 Og ha sånne venner på tur som no, er virkelig gull verdt.
Som dei to gutta, dei har kvarandre om det er noe. Så får man sjå korleis det blir når dei begynner på skule til høsten og gå i samme klasse.Med den lave kveldssola gjennom skogen og det myke lyset gir bakken en fint glød, kvitveisen som lyser opp, så er dette absolutt en flott kveld å gå på tur her. Er berre å nyte naturens maleri.
Og ikkje minst nyte den man har mest kjær her i livet <3 mange minner skapes, og med han der har mor utrulig mange minner og eventyr.Ikkje minst glade minner! Som dette øyeblikket her der gutta springer og ler, god venninne, en vellykket kveld og hører at gutta begynner å bli slitne fordi dei har hatt det gøy. Det er sånn tur er, glede, litt sutring fordi dei er slitne, fellesskap, opplevelse og ikkje minst vennskap.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar