torsdag 1. juni 2017

Ei natt på DNT hytta Skorgadalsbu 385moh, Isfjorden


Mor kikker med jamne mellomrom på kart og ut.no sine sider på dnt hytter og mulige turmål. For omtrent 3 år siden fann mor Skorgedalsbu, og den såg slett ikkje verst ut. Det verste er at det er et godt stykke ifra Sykkylven til Isfjorden, så den har lagt på vent. Men no har der komt bru over Tresfjord, nye tunneler, og tiden har blitt kortere å komme seg dit. Dessuten så skulle MrJ til Bjorli for å hoppe i fallskjerm og være der ei natt eller to, så da svippet han berre mor og gut til Skorgedalen, og plukket dei opp att når skal heim att. Perfekt! Og hytta, den er nesten nyoppussa, stor, flott, vinterhage, og en fantastisk utsikt ifra haugen til daler, vann og Romsdalshorn. Pluss er at det er kort å gå til hytta, fint område å leike på, fint vatn en kort tur unna, og alt endte faktisk med både leik, vassing i vatnet, og en kanotur på mor og gut :-) En liten eventyrplass Skorgedalsbu <3
Du kjøre inn til Isfjorden ifra Åndalsnes sentrum, så vider rundt fjorden til Skorgedalen. Skiltet Skorgedal og skitrekk. Bom på 79kr (trur mor det var) som du betaler med visa kort. Så kjem du til parkeringsplassen til skitrekket. Veien opp hit er vinteråpen også, i tilfelle du vil hit en vinterdag også.

Allerede ifra parkeringsplassen ser du den store hytta på toppen av Kjerringhaugen. Ser du den oppå haugen der?Fint informasjonskilt også over området og turmål. Om mor vart tursjuk? Gjett da!! Er så mange muligheter her, og turer til andre hytter, at mors hode allerede er langt vekk, og det før har komt til hytta :-P


I enden av parkeringsplassen starter du. Det er turskilt overalt, så her finner du fram.

Typisk gut, finner seg en pinne med det samme, og leiken er i gang allerede.


Skal ikkje over brua, men måtte utpå berre for å sjå på den flotte elva. Men skal du til hytta Måsvassbu, så skal du over her, og omtrent 12km inn fjelheimen.

Elva bråker skikkelig! Er virkelig vårsmelting på gang i fjellheimen her. Ser skitrekket også. Opp der går en sti, opp til Storstølvatnet på toppen der, ligger på ca 720moh.
Opp elva så er det enda meir nye fjell for mor. Vannet fråder, og gut hiver den store pinnen sin, og rekker faktisk å sjå den forsvinne på andre siden.Skiltingen her, fantastisk! Skulle virkelig ønske det var meir sånn i Sykkylven også.


Mor ser at der er veldig mange hytter på den andre siden av elva. Elva bråke så pass at mor og gut sliter med å prate, og så bo der ei helg til det bråket? Hadde fått gnagsår i ørene. Men du store, utrulig idyllisk da :-)Grusveien her er berre utrulig flott, faktisk tilrettelagt for rullestol her. Du skal få sjå meir i morgen, for her kan du trille og ha rullestol på tur :-DEtter et kort stykke er det skiltet til stien til Skorgedalsbu. Tillaget gangbru allerede i starten gir mor en følelse av dette her er en våt sti egentlig, og er glad for har gode sko begge to.


Gangbruer er noe unger liker veldig godt, så her var det ikkje noe motivasjonsproblem på en 5 åring :-)
Mor tar seg stadig i å snu seg for å kikke seg rundt. Alt her inne er jo nytt for henne, tross har studert kartet over området og stiene, så er det heilt annet å faktisk sjå plassen. Mor hadde et lite håp om morgendagen å kanskje få med gut opp skitrekket, men når ser det no så trur mor at det får bli med den turen fram til vatnet for leik.

Litt vått i stien ja, virker som heile området her er ganske så myrete. Heldigvis er gut flink til å hoppe utenom og ikkje er den som hopper rett uti. Mor har kun ei tynn skallbukse på, og kjenner at det faktisk ikkje er så varmt ute, og anger på ikkje tok med stilongs."Mamma, kan eg klatre litt?" spør han. Selvfølgelig kan du det vennen, har all verdens tid :-)
For tid har dei nok av denne dagen. Aner ikkje om det er folk på hytta, eller egentlig korleis der ser ut, men duoen her er på eventyr, og det er alltid gøy med nye plasser :-)


Er ikkje berre våt sti, er tørre parti også. Gut begynner å kikke etter hytta, for den er tross alt veldig nært, og burde han ikkje sjå den snart? Han går litt til for å sjekke.Kliss, klass, kliss, klass og han viser mor kor ho skal gå for å ikkje bli våt. Alltid kjekt å være den som viser en voksen kor skal gå, være den som veit, så mor hopper etter ho.


Er enda meir gangbruer her, mor telte ikkje alle, men det er en del av dei. Gut er berre glad til han, og roper ut til mor når en ny dukker opp. Matter har dei også lagt ut.

Skydekket virker som det letter litt, og mor kribler etter å få sjå heile området skyfritt! Lurer på kav det fjellet det heiter? For der borte skal Smørbottind 1188moh og Kvasstinden ligge.Ser du gut? Der oppe ligger hytta! Da er det ikkje lenge att. Trur du at det er andre der no? Gut nikker, han trur at der er andre også, og gleder seg til å finne rommet han skal ligge på. Han tinger på å ligge i øvste køya, berre for å sikre seg.


En dinosaur :-P I alle fall så er det det mor syns den ligner på. Gut hadde en heilt annen teori, og fekk en lang avhandlig om både utseende og egenskaper. Fantasi er i alle fall ingen problem med gut.

Sjå mamma, steiner! Nesten som ei løype jo! Og så teller han steinene etter kvart. Glemte å skifte til taller 30 etter 29, så her vart det tjuefemti etter kvart.Oooooh! Sjå da, den lange dalen! Ljøsådalen, der går du for å komme til hytta Måsvassbu, ei anna dnt hytte. Mor kjenner at ho kribler i beina etter å gå innover og mellom fjell for å finne den.
"Mamma, dei fjella ser ut som pupper...." Æh... jo gut, du har faktisk rett, ser ut som pupper. Og det er faktisk Smørbottind og Kvasstinden.

Kor skal du? Gut tar en annen vei opp siste kneika opp til hytta. Han er sikker på at han kjem først opp!

"Eg kom først!!" roper gut og er meget fornøgd oppe ved hytta. Den er virkelig stor! Hytte og hytte, er meir et hus oppå Kjerringhaugen her. Mor trur at her skal ho virkelig kunne trives :-)
Vatn i slange rett ved, veldig praktisk. Gut tar seg en slurk og ler over at vatnet renner nedover kinnet hans.
Tar en runde rundt hytta før sjekker inn. På andre siden er et tilbygg, det er 2 utedoer. Du kan gå under tak ifra hytta til utedoen, luksus!
Gut får rødnøkkelen sin for å låse opp, han er litt stolt av den. Nøkkelen til døra er inne i boksen, låst med dnt nøkkel. Var faktisk ganske så vrient å få den opp, måtte klemme låsen sammen for at den skulle åpne seg. Nesten sånn at mor trudde ikkje skulle komme inn et øyeblikk.


Siden døra var låst, så var hytta heilt tom for folk også. Gut er raskt inn for å sjekke ut plassen. Stor gang med mange kleshengere for å tørke klær, og en ovn. Dunker for å hente vatn ute også.


Kjøkkenet og stua er stort, lyst og luftig, faktisk koselig. Her blir det kjekt å lage seg mat etter kvart. Er til og med gass stekeovn, noe mor aldri har prøvd før.


Rommet nærmest stua er vel det største. No er mor og gut berre 2 stykker, men om mor legger gut her, så kan ho sitte på stua og likevel høre han. Og skulle der no komme  en familie, så flytter man seg berre. Han har allerede funnet sin seng, og gleder seg til å sove der.
Måtte no sjekke ut andre rommene også. På loftet er der fleire soverom, og du finner også en stabel med madrasser.


Slett ikkje verst utsikt ifra loftsrommet heller :-)Skulle vel være nok sitteplasser her ved bordet? I skapene der så finner du spill og annet kjekt.Men veit du kva denne hytta her har? Den har en vinterhage!! :-D Står sofa ved kvar vegg, 3 stoler og et bord, og verandadør ut på en liten platting. Tenk å sitte her med denne flotte utsikten da <3
Mor går ut berre for å nyte. Bålplass er her også, Tenne opp bål på kvelden og nyte utsikten til Romsdalshornet 1550moh der bak, jo her er det virkelig flott!
Mens mor starter på middagen, så tegner gut. Han syns hytta er fin, men er veldig kald. Faktisk kaldere inne enn ute, og mor fryser faktisk. At ho ikkje tok med seg meir klær..... får fyre opp etter kvart.


En som vil hjelpe til med middagen, for steike klarer han også. Stekte kjøttkaker og potetmos, lett hyttemat.Så ville gut ha det koselig til middagen, og ville ha tent lys. Mor hentet glasset med kvitveis, og da syns han at no hadde han det veldig koselig.
Og så, fyre opp i ovnen. Ovnen var full i aske, og full under også, så berre å tømme først. Deilig å kjenne varmen, men tar nok litt tid før rommet blir varmt, så mor lukker dørene til gangen og skyvedøren opp til loftet.

Det kom 2 damer også som skulle ta natta på hytta, og fann seg et rom oppe. Gut ville ut å leike, så forlot leikekassen med duplo. Rett bak bålplassen er der ei disse, et klatretau, og noen trinn opp treet. Har han noe å gjere på ei stund.


Må berre vise deg plasseringen av hytta, er det ikkje flott vel? Den som bygde hytta her har virkelig funnet en fantastisk plass! Oppå en haug så du har utsikt i alle retninger, må være en av den best plasserte hytta i heile området her.
Og går du bak hytta, så ser du bak i Selseterdalen. Ser du vatnet der? Det er Selsetervatnet 342moh, dit er planen for morgendagen.

Noen planker ifra restene i vedskjulet fungerer fint å lage Hot wheels bane til bilene sine. Litt vel optimistisk i kva plankene faktisk er i stand til å stå sjøl, men blir litt bilkjøring på han. Mor sanker ved til et bål. Står at du ikkje skal bruke veden for å tenne bål, for all veden må fraktes hit, og det er for oppvarming. Den skjønner mor godt, og jobber iherdig for å finne noe ve som er tørr i det veldig våte terrenget.Så fort det så vidt var fyr på bålet, så var gut der med pinnen sin.
Dissen var veldig kjekk den, og mor skubber igang farten.
Måtte sjekke ut noe mor og gut såg på vei opp til hytta, ei slenge! Ned i bakken bak hytta så har dei laget til ei slenge. Du får heile Selseterdalen som utsikt. Nydelig vel?


Båltid.... inne i vinterhagen sitter damene og spiser middag og ser på utsikten, og mor og gut som er ute med bål. Fredelig og deilig her oppe. Mor sjekket nettsiden for hytta, og der står det oversikt på når større grupper skal hit, så du ikkje risikerer å komme til nesten full hytte, berre et tips.En veranda kan brukes til så mangt.... er nok dei 4 Hot wheels bilene som er mest i fokus i leiken ute no.


Inne så går det i duplo legokassa. Mange nye klosser som han ikkej har i den store bastkista heime, og er vel fornøgd. Er en som ab solutt ikkje vil legge seg, vil være inne og kose seg og leike.


Men så fort dei to damen var ferdige med sitt leggerituale, så var det ingen bønn for gut heller. Og når to voksne damer har lagt seg, da er det virkelig på tide for en på 5 år å legge seg, klokka er faktisk snart 22 på kvelden.

Men når fekk han i seng, så tok det ikkje lange stunden før han sovnet. God natt lille skatt, drøm søtt her på Skorgedalsbu <3

Morgen etter så hører mor at damene styrer på kjøkkenet. Gut våkner til etter kvart, veldig blid og fornøgd. Var litt kjekt å ligge i kvar si seng og prate også, liten kosestund på morgen, før dei magiske ordene kjem "Eg må på do, fort!" Dermed er dagen igang.


Ute så er det ikkje så kaldt, og det er meir skyfritt enn dagen før. Det er meldt om fint vær, så ser ut som det skal bli en fin fin dag. Mor strekker seg og gjesper. Er det lov å føle seg så avslappa lat en lørdagsmorgen? Ja, faktisk!Mor myser innover Ljøsådalen, teller seg fjellkanter inn til der man tar av til hytta Måsvassbu. Der, akkurat der tar man inn, og i tankene er mor allerede på vandring inn blant fjellene.Gut kjem tuslende ut ifra vinterhagen han også. Om frokost? Vent litt, skal berre leike litt først.
Vart veldig glad for den legokassa, så en varm takk sendes til den som skaffet den. Kanskje det mor skal gjere med leiker etter gut, sette det att på hytter? Ikkje dumt egentlig.Som lovt til frokost, pannekaker! Her går det i poseløsning, og det er kun for hyttebruk, for mor syns dei er litt tynne, og bruker derfor litt mindre vatn enn står på pakken. Han må no prøve seg på å snu en pannekake han også.
Damene for på tur rett etter mor og gut stod opp, så hatt hytta aleine lenge allerede. Deilig å sitte i den allerede varme vinterhagen med lys og blomster og spise frokost i sånn fantastisk utsikt.Tar litt tid å vaske opp, og rydde opp. Litt meir leik osv. Men så er det dagens tur. Damene har komt tilbake, våte og skitne på sko og bukse. Full snøsmelting i fjellene, kombinert med myr. Så no skulle dei ha lunsj, og mor pakket sekk. Dagens mål, Selsetervatnet der borte.
Da er det berre å rusle ned samme vei som kom opp til hytta, og gut småsynger og teller steiner.


Det er no virkelig flott her også, så mor berre suger til seg alle inntrykk der ho går og prater med gut. Og så flott vær det vart også! :-D Dette må berre nytes."Spring da mamma!" roper han og forsvinner fort som et lyn. Gangbruer, prima for unger sei mor berre.
Alt virker meir glad og friskt når det ikkje er så lavt skydekke og grått. Meir farger og liv med sol. Og kvifor la mor att shorts og bikini heime for? Sikkert fordi det kun var meldt 18 grader her da pakket, og solkrem... shit! Den ligger att heime, tross mor var inn på badet for å hente den 4 ganger.


Nede på veien igjen, og følger grusveien videre innover. Ser du den døde trestammen? En gang stod der en meget stor furu, den må ha vært stor!

Ei bru måtte sjekkes ut, og elva fråder virkelig. Vann er flott, men du store kor skremmende krefter også. Vakkert og vilt, livgivende men også drepende. Kanskje derfor mange er så fascinert av naturen, kreftene og det vakre, litt utemmelige, stille, men også utrulig bråkete, utfordringer men også fullstendig ro. Du finner det meste av det du søker i naturen.

Idyllisk, ikkje sant? Du ser det vakre med plasseringa, men tenk deg bråket av å være så nært. Tilvenning ja, men oi så flott og!

Gut peiker på dei 3 skiltene av Bukkene bruse, og lurer på om dei er på seter her? Kanksje dei er det, svarer mor. Men bør nok sjekke under brua for trollet først.  Han setter seg på benken for å sjå om bukkene dukker opp.
"Kan vi ro båt her?" undrer gut på. Mor ler og rister på hodet, her hadde nok en båt blitt knust. Er en del snø att på Skarven 1048moh der framme, så blir nok ikkje lite vatn i elva framover heller.


Ingen troll under brua, og som gut sier, troll er berre i eventyr, ikkje sant? Og så ser han på mor, plutselig litt usikker.
Tar ikkje mange meter før ser vatnet, og da får gut virkelig opp farten! Kan han bade tru??

Her kan mor og gut berre kose seg lenge! Sjå herligheten da!Selsetervatnet med sine fjell. Skarven til venstre, Blåfjellet bakerst, til høgre ser du Ølsnosa 922moh, og heilt til høgre trur mor du ser Nobba 1008moh.
Så var det å finne en fin plass da. Elveosen er spennende da, men her forsvinner nok leikene også med strømmen.
"Her da?" roper gut og vil slå seg ned med en gang for å leike. Mor kjem etter, litt myrete, men greitt nok, tørt ved vannkanten.

Gut er allerede i gang han. Hadde med lego leiker ifra hytta som han holdt på med, og sine 4 leikebiler.


Mor dumper ned på bakken, her er det berre å ta livet med ro......

Dette er ikkje vanlig kost for mor! Ho kan ikkje fordra å ligge i sola og sole seg, fordi det er for varmt å ligge og steike seg, og det er for kjedelig. Men litt, det er heilt greitt.Fann en bedre plass 20m lengre bort, og den plassen hadde litt småstein til mini strand. Vasse tid! Har du hørt den tynne "vær så snill" stemmen? Den kom når han ville vasse. Er så varmt i lufta, at han fekk lov. For husker sjøl som barn at det aldri var for kaldt.

Men som voksen, jo det er noe som heiter det er for kaldt! Dette her er reint smeltevatn rett ifra fjella, og du blir iskald når du står stille. Men litt deilig er det likevel.
Mor finner noen små pinner, og begynner å bygge en vegg til et hus for leikene til gut. Og snart sitter begge to og bygger og lager til. Har blitt så varmt at klær er det berre å hive av seg. Er kun noen turgåere på veien bakom, og dei snur ved naustet til noen folk. Ut på vatnet var der en robåt med 3 stykker som hentet opp garn. Såg naustet stod åpent der borte, og der var en gapahuk. Fint område dei hytteierene hadde tenkte mor for seg sjøl. Ser turgåere kjem ned på kanten for å sjå når dei kjem iland med fangsten sin. Gut telte i alle fall 2 fisk i eine garnet.Har laget snart det minste bålet noensinne :-P passer en lego pus akkurat, og så lite at gut trakker på det et par ganger, tross han sjøl som har knekt veden.Dette er det som kalles sommeridyll <3 kom litt kald trekk, så på med tskjorta på gut, og redd for solbrent. Han leiker så fint her, og mor er på og av i leiken ho også, eller ligger på bakken og slikker sol.


Et mistet snøre og en liten pinne vart perfekt fiskestang til en legomann, og gut plasserer den fornøgd på en stein. Tenk om den hadde fått fisk da!


Vart no en fin leikeplass dette da. Her har legokattene bru, matplass og leikeplass, pluss bilene har garasje.

Kva du skal til med no da gut? Mor såg et lurt smil om munnen på han i det han snudde og stakk så fort.

Aha! Legomannen vart satt ut på en øde øy for å fiske! Dermed så dikter mor g gut opp en historie om legomannen der ute, at han fisker og fisker, får en masse fisk, og roper at han er sulten, og at gut må hente han for han kan jo ikkje svømme!

På tide med mat på alle sammen trur mor, og finner fram brenneren. Er over 2 timer siden kom hit, og enda lengre siden frokost. Vil du ha tomatsuppe gut? spør mor, og han jubler jaaaa!

Rett i koppen er genialt på tur, passelig porsjon, og får velge sin egen sort. Tomatsuppe på gut, blomkål og brokkolisuppe på mor. Og brødskive til å dyppe og rote i suppa med :-P
Skål folkens! Dette er virkelig kosehelg på mor og gut :-)Litt kos etter mat er aldri noensinne feil <3

Etter gut hadde varmet seg ferdig, vart mor liggende på magen, trur fått nok sol på framsiden. Og vart liggende å kikke på naustet. No har alt folket dratt også, både turgåere og dei som var ute i båt. Når mor kikker etter, så er der et skilt på naustet. Mor syns ho har sett noe lignende før, og måtte tenke seg om. Er det ikkje samme skiltet som på parkeringsplassen? Gut, vi skal bort å kikke. Mor trakker ned i skoene sine, og tar gut på ryggen uten sko.


Måtte stoppe og kikke på en maurtue, og gut hang over for å sjå på en sterk maur. Den bærer en pinne større enn seg sjøl, og gut er imponert.


Den fine grusveien ender faktisk nede ved naustet, og mor begynner å skjønne litt her. Det stod på kartet at det skulle være en gapahuk tilrettelagt for alle. Det må vel være her?Sjå her ja, her er en gapahuk som alle kan bruke, og dette er plassen som stod om på skiltet. Dette her er faktisk en Stikk ut tur for rullestolbrukere! Stilig! Det syns mor var overraskende positivt.
Litt masse vatn no, men er laget til en slags kai her.

Oi oi oi!! Gut måper når kikker inn i naustet, her var det mange båter! :-D 2 robåter, 3 store kanoer, garn og forskjellige redningsvester. Og tru det eller ei folkens, dette her er laget til for at du, ja nettop du kan bruke det. Trur du at det er en gut som er i fyr og flamme og vil ut i kano? Mor begynner å frykte at ho ikkje får ut en sånn stor kano aleine, og båten som ligger ved, stenger for å få den ut. Men med et kraftanstrengelse som sikkert såg komisk ut, så fekk mor dyttet robåten akkurat så pass inn at klarte å få kanoen ut når veltet den litt på siden.
Med et par spenntak i naustet, så er kanoen ute! Yess! Da er det på med rett redningsvest på gut og mor.Med kvar sin padleåre bærer det ut på vatnet.En meget fornøgd gut stråler i lykke av å faktisk få padle kano. Mor kjenner at ho savner det å ha kano, sjøl om ikkje brukte den ofte nok da hadde anledning. Vakkert, vakkert......

Litt lykkelig mor? Å ja! Berre et problem, mor kan ikkje teknikken med å padle kano aleine. Veit der er en teknikk så du slipper å padle 3 tak på eine siden, så 3 tak på andre siden, og du lager alt annet enn en bein stripe etter deg. Skitt heller, ingen som bryr seg her ute, no skal det berre nytes.Får sett dalen og fjellene på en litt annen måte utpå vatnet, og gut spør om dei ikkje berre kan ta inn årene, og la båten flyte stille. For all del, det skal du få nyte gut, og mor legger inn åren og ser gut berre er heilt stille der framme.


Litt utpå vatnet er der en bitte liten øy. Gut vil padle dit og kanskje gå i land. Men det er noen som bor der allerede.
En måse har reiret sitt utpå en stor stein der, og da an man ikkje forstyrre. Stille, stille så padler dei forsiktig innpå og kviskrer. Ser litt på måsen, og ser den andre maken nærmere land på en annen stein og våker på avstand.


Dette her er virkelig berre heilt fantastisk å kunne gjere og nyte :-) Tusen takk, kven dokke enn er som har laget til denne plassen her og gitt muligheten til dette her. Et supert tiltak som dei to her virkelig verdsetter. Berre være utpå vatnet og sjå fjellene speile seg som dette her, er berre flott.
Gut ville padle lenger inn, og det gjor dei også. Men et visst punkt så snudde mor, skal jo tilbake, i motvind. Ser siste hyttene her inne på Nygardstølen, 3 stykker. Går en sti til endes av vatnet og inn til venstre og kjem ned til Holmemdalen. Du kan også gå over det skaret der bak og ende i Nesdalen og Herjevatnet.

Gut plukket opp kannen med det lange tauet, og slapp tauet ut i vatnet og latet som han fisket. Tauet lagde svinger i vatnet, og dermed var fiskehistorier på gang med alt som kunne bite på.
Men trur han til slutt ville berre nyte det å padle også, og lot snøret være ute i sånn tilfelle.


Om kunne kikke på måsen igjen? Han guidet mor forbi dei store steinene så kanoen ikkje kræsjet og lå stille ved siden av måsen. Han lurer på om måsen forsvant, måtte han og mor da ruge ut egget og mate ungen? For det hadde vært så kjekt! Mor forklarte at trur ikkje at han og mor hadde egnet seg som fuglemamma, for det kan en ekte mamma best, og ikkje minst rett rugetemperatur.


Lengre borte så lå det en stein sånn for seg sjøl. Dette må vel være det nærmeste han kjem en mini øy? Og mor lurte på om han ville iland. Om han ville? Kunne han få lov? Og dermed så satte mor av en fornøgd gut, og skubbet ifra.Vart litt ensomt i kanoen, så hentet inn kapteinen igjen. Ja da gut, mor ska holde fast så du ikkje faller uti. Du har tross alt redningsvest på deg.Kor lenge dei padlet i fred utpå vatnet aner mor ikkje, men er berre å padle seg tilbake, for er snart på tide å finne hytta og lage middag, og sjekke solbrentheten.Skal berre vasse litt ved naustet også..... er en veldig fornøgd gut som har leiket seg ved og i vatnet, spist mat, padlet tur, sett på reir, og opplevd en ny plass. Men mor merker på humøret hans at han er sliten. Den der allergimedisinen pga bjørkepollen gjer han trøtt på et visst tidspunkt og sliten. Treng også en pause ifra sola.
Pakket sammen sakene etter litt meir leik, og måtte ha en stopp i elveosen på vei tilbake.
Tusen takk for oss Selsetervatnet, har vært en sann glede å tilbringe noen timer her denne dagen.


På vei tilbake så peker gut på hytter han kunne tenkt seg å hatt sjøl, og alt gøy som er på en hytte. Er faktisk ganske så mange hytter her, veldig mange.
Da er det berre å komme seg opp att til hytta. Gut begynner no å sige sammen. Masse ute, leik og sol, og sier han er sliten og begynner å bli litt vrang. heilt til begynner å telle steiner igjen, da løsner det. I stien så møter dei MrJ! Han her no? Skulle ikkje han hoppe meir enn dette? Hoppingen vart avblåst etter noen få hopp pga sidevind. Så han vart med tilbake til hytta og en rask matbit.

Fått spist mat, ryddet opp etter seg, og føler at har ryddet og vasket meir enn rotet. På morgen så vasket mor vinduskarmer, benker, bord, hyller, ristet tepper, kostet vinterhagen og tok noen gulv mens gut lekte. Så farvel Skorgedalsbu, har vært utrulig kjekt å være her. Veldig flott hytte på en meget flott plass, og har du unger så har mor ingen tvil når ho anbefaler en tur hit. Og så tar du dei med til Selsetervatnet for tur også. Angrer ikkje et sekund på dro hit. Vil du lese meir om hytta og sjekke om der kjem store grupper, så har du link her: Skorgedalsbu
Dermed så bærer det tilbake til bilen, og heim att. Solbrent ja, du store kor solbrent mor vart også. Men kanskje ho lærer no da, solkremen, ta med solkremen uansett! En gut har fått slappet litt av, spist litt, og er heldigvis ved bedre humør no. Kan jo bli sliten av for masse sol og leik også.
Så skal du hit en gang, nyt det, er verdt turen :-)
Stien opp ifra parkeringsplassen, knapt 20minutter å gå for gut.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar