onsdag 28. juni 2017

Mor og gut på sykkeltur til Fetvatnet


Av og til så sitter mor og gut i sofaen og berre slapper av. Etter jobb, barnehage og middag, er det godt å trekke pusten og synke sammen. Men etter slappa av, så begynner gut å kvikne til. Han vil ta med dei fjernstyrte lastebilene, og så skal han og mor kjøre kvar sin ute. Mor spør om man heller ikkje skal sykle en plass og ta med lastebilene? Det syns gut er en god ide! Mor minner han på Fetvatnet, og dit vil han med en gang, og han vil ha pølse med brød på bål. Ja ha... det skal vel være mulig å få til, tross seint. Får heller bli en sein kveld på han, for sykkeltrening trenger han. Og så er det kun dei to på tur, og mor lover at ho ikkje skal bli frustrert som sist på sykkeltur. Fram med sykkleveska, ryggsekk, ved, mat og sykler. Dytter alt inn i bilen, og så bar det avgårde til Straumgjerde.

Kjører til Slettegjerde i Straumgjerde, parkerer bilen, gjer klar syklene, og skal nedover et stykke.

Gut syns at bakken ned er litt bratt, så triller ned begge to.  Skylaget har slukt toppen til Straumshornet 976moh, litt dumt, for er flott fjell.Tar deg 3 minutter å komme ned att der brua er over elva. Er skiltet Fetvatnet også, så du finner fram.
2 syklister, klare for sykkeltur :-) Så krysser mor for en bedre tu enn sist var her.
Mor starter først, og når gut kjem, så kjem han fort som lynet!


Og så suser han forbi! "Husk å bremse!!" roper mor etter han, "Bruk bremsene på føttene!" trur du han hørte etter? Nei.... og mor frykter at dette der gikk for fort. Men gikk bra, og det var berre å få opp farta og ta att guten.

Fetvatnet er stille som et speil. Å få vatnet som dette her er berre vakkert.

Mor puster letta ut at det gikk bedre denne turen enn sist var her, og gut er i supert humør. "Kjem du mamma?" spør han smilende.


Mor suser forbi han, og han roper tilbake at mor er en tulling :-P  Kvar sin gong vennen, kvar sin gong :-DMor lar han komme først fram til brygga, og han roper ut at det er en gravemaskin der, men den har ferie. Mor sier den sikkert skal fikse noe seinere.Setter ifra seg syklene og ser utover vatnet. At det kan bli så stille da!Ikkje ei sjel å sjå heller, og heile bryggeområdet heilt aleine. Luksus! Stor gapahuk med 2 store benker, brygge med benker og bord, bålpanne osv. Her kan mange være samtidig.
Gut står heilt stille, stille så han kan, i et håp om å sjå en fisk. Mor forklarte at vatnet er så stille og klart at han kan sjå en fisk svømme forbi. Det er faktisk ikkje tull heller. Du har klar sikt mange meter framover.
Når kom til brygga, så var han utpå kanten der også for å sjå etter fisk, for det hoppa fleire i området. Ser du botnen du også? Du ser faktisk steinene uti der, så klart og stille var det.


Trenger ikkje være sol og blå himmel for å få det vakkert, stille vatn, skydotter og fjell som speiler seg er magisk.

Gut sier han ser botnen heilt bort til stranda, og lurer på om vatnet her har flyndrer? Mor måtte forklare at dette her er vatn uten salt, og da er der ikkje flyndrer eller tang.Han kikker og kikker, det må vel dukke opp en fisk snart?

"En fisk, en fisk, en fisk!!!!" gut roper i ekstase og mor måtte kikke seg rundt om der var andre turgåere som fekk seg et hopp. Og jo, der såg mor også fisken! Og en til, og enda en! Like spennende å kikke etter fisk som å fiske :-D


Men mor må fyre opp bålet også, og tar ut lastebilene til gut ifra sykkelveskene. Glemt var fiskene, for no skulle det kjøres!

Må ikkje tru at mor slipper unna, den eine lastebilen er meint på henne. Kjøre singel vart hennes jobb, han skulle frakte bil. Mor har ikkje førerkort på lastebil, men det har ikkje gut heller, så rekner med at det går fint :-PMyggen er våken, så lue vart påkrevd for begge her. Likevel er det herlig å være her med bål, leik og flotte plassen heilt aleine.

Mors bil holdt ikkje lenge, og måtte få hjelp. Mor frykter dårlige batteri, og gut måtte hente lasten sjøl og frakte den til plassen sin. Kva skulle ho gjordt uten en mann i sitt liv? Godt gut hjelper til når batteriet på bilen hennes er flatt :-D :-D
Ikkje like kjekt å kjøre biler når mor ikkje deltar lengre, og dermed så stikker han bortover stranda.
Ikkje langt unna plassen så er der ei lita bru over lille elva som går ned til vatnet. Veldig spennende plass å leike.Større greiner blir til båter som han slipper ned elva. Plukker opp att, og over brua for å slippe dei på seilas igjen :-)
Gut ville ha toddy før pølse med brød, så etter vatnet i kjelen hadde kokt opp på bålet, vart det toddy spesial på gut. Spesial er når han får blande toddypulver, og kakaopulver og lage sin egen spesielle blanding. Mor måtte selvfølgelig smake, og det smaker..... annerledes.


Endelig fekk mor han til å forholde seg så pass rolig at han grilla den pølsa han inderlig ønska seg. Bålet er klart også sier han.

Er ikkje så ofte at det er pølser som er kveldsmat, men denne kvelden her, så er det heilt greitt. Faktisk så er det koselig å stå her med gut og prate i fred og ro.


Han fisker fram det han trenger sjøl, og fikser resten sjøl.
Skål fjellet! En fjelltopp får bli en annen gang, men du er kjekk å sjå til :-)


Og når det fornødne melder sin ankomst.... utedoen her er fantastisk flott! Du kan til og med skifte bleie på en benk der inne, speil er der også. Ferdig snart?!


Ei and skal lette, og gut ler seg skakk! :-D For et syn! Han syns synd i anda som må flakse så masse, og så lenge for å komme seg opp i lufta.
Mor kikker opp på fjellrekka, nyter synet av kjente og kjære fjell. Straumshornet 976moh er skyfritt og mor tenker for seg sjøl at dit må ho vel komme seg i løpet av året?
Ikkje heilt enkelt å få med seg gut heim att denne gangen, han følte nok at han ikkje fekk leikt seg ferdig her. Men kan jo alltids komme tilbake også.
Denne gangen her gikk det lekende lett å sykle heim att, i forhold til forrige gang. Gut og mor snakket om alt man såg langs veien, også denne forlatte hytta her. Tenk så ensom den er når ingen bruker den, og den ser litt ødelagt og trist ut.
Noen stopp for å sjå på alle hullene larvene har laget i bladene! Noen har vært veldig sultne.


Ikkje en gang opp bakken var det noe tull, Han trillet den opp sjøl. Litt krøll da han ville oppå en stor stein som stakk ut, såg ut som Trolltunga i Odda, men mor sa nei. Den stakk ut av noe mold, så trygg var den ikkje, og forklare det for en som ikkje vil, det er litt verre. "Sjå mamma, eg klarer sjøl!" og vips var man tilbake til elva, og turen er over.
Mor puster letta ut at fekk retta opp den litt dumme turen sist hit, så han no sitt med positiv opplevelse av plassen. Gut har allerede funnet teltplass her, og vil tilbake.
Leggetiden til gut er vel no, så litt seint ute. Tok litt meir tid når han skulle rekke over alt han kan gjere der, og leiken ikkje er så lett å avslutte. Duoen kjem nok garantert tilbake hit for sykkeltur, treng litt øving på å sykle, og her er perfekt å øve seg på. Du kan sykle heilt til endes av vatnet også, og faktisk sykle rundt vatnet, men da retur på bilveien.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar