tirsdag 13. juni 2017

Tåke og regntur til Fagrefjellet 466moh


Mormor ringte mor på jobb, om skulle gå Fagrefjellet for å hanke inn en Fjøre til fjells kode med ungene før jentene dro på ferie? Ute er det meget lavt skydekke, med regn av og til. Tja, kvifor ikkje? Turen er veldig kort, og Mormor skulle lage til pølse på termos, så var berre å skifte og dra rett etter jobb. Litt nedbør tåler man jo, og det bliir samme gjengen som gikk til Megardsdalen, Mormor, Morfar, mor og 5 unger. Og ja, tur kaninen Snurre Sprett blir også med ;-)

Mor kikker ut av bilvinduet til Mormor. Veldig lavt skydekke ja, ser ikkje et fnugg av toppen til Fagrefjellet :-P Som fryktet. Men greitt at der er tåke, berre det ikkej regner sånn, tåketur dit har mor og ut hatt før.

Du kjøre opp Dalevegen ifra Aure, og tar av til Haugset, berre følger skiltingen Statnett, så kjem du direkte til parkeringsplassen. Parkeringsplassen er oppe, bak fjellet, du ser gangstien som er laget, er ikkje til å ta feil av. Litt tåke? Meir kjedelig er at det regner. Men ungene klaget ikkje, og er ute av bilene og begynner på gangveien.Har komt opp et skilt siden sist var her, oversikt over desingforslag visst nok. En som held på med ei masteroppgave innen design, og Fagrefjellet valgt som plass. Mor, Mormor og Morfar stusser litt over forslagene, kva er nyttig, kva ødelegg ikkje heilhets inntrykket av utsikten osv. Mormor kjem med den mest nyttige kommentaren: "Kvifor ikkje berre bygge en vanlig gapahuk?" Jo, mor er enig, det er det folk benytter seg av, ly for vær og vind, og tenne seg et bål. Løs den du designer master, form den inn i landskapet på en brukervennlig måte ;-)

Gjengen begir seg avgårde, om ikkje er noen gapahuk på toppen for bål, så har Mormor pølser på termos i sekken sin.

Veit du, mor liker tåke ho på sånne lokale turer. Alt blir så meir framtredenede om du skjønner. Du ser meir et tre, enn alle som er der. Tåke er mystisk, og vakkert. Idag dessverre vått.
Er en bra gjeng dette her, 7 stykker og en kanin som surrer seg avgårde.Gut er i meget godt humør, og spretter litt rundt omkring og prater i vei. Han er veldig glad i å gå tur med dei her, og han bryr seg ikkje om småregnet.

Går fort å komme seg opp dei første bakkene, og FrøkenS lurer på om toppen er til venstre her. Neida, svarer mor, no er det omtent flatt til høgre. Er lite med utsikt så ikkje enkelt å sjå endemålet.Noe som heiter Ut på tur aldri sur, og det passer faktisk på denne gjengen her idag. Faktisk ingen som klager!

Snurre Sprett dingler i reiseveska si hos mor, er ikkje så ofte den er med på tur lengre, men skal prøve å ta den med litt oftere. Gut ville så gjerne ha den med denne gangen, og så lenge det ikkje er med hund, så kan kaninen bli med. Litt kjekt å kunne ta med forskjellige dyr på tur ;-)Gut setter plutselig opp farten og springer forbi bådåe mor og Frøken S, han skal finne koden! Så han må ta att Morfar og FrøkenA som er lengre framme.
Mormor og mor satt i bilen og diskuterte blomsternavn, deri blant den her. Husker du kva den heitte no da Mormor? :-) Marimjelle var det vel?

Der er benken! Da er det slutt på veien i alle fall. Står koden der, eller på sjølve toppen tru? Morfar, FrøkenA og gut ser ut som går videre, ergo, den er ikkje der.Dermed så går man stien bort til toppen. Er vel 100m ekstra å gå berre. Mor hører en ropende og glad gut der borte, han har funnet toppen og koden! :-D

Fornøgd eller? :-D Han veit no at han har 4 koder, mangler berre 2!


Kode innhentet, og ungene teller over kor mange dei har. Må ha 6 stykker for å være med, og greitt å ha hentet inn tidlig, så slepp å stresse mot slutten. Fornøgd gjeng på tur :-)

FrøkenA fann boksen ved varden, og ville skrive seg inn. Mor og gut venter på henne, mens resten stikker til benken for litt mat. Bedre å sitte på den enn på våte plassen her, og enklere for Mormor å lage til på et bord.Mor kikker utover det som skulle vært en faktisk flott utsikt. Du skal sjå Sykkylvsfjorden, forbi Ålesund, øyene der ute, og faktsik sjå havet. Ja ja, en annen gang.


Litt regn skader ikkje dei to her, og gut er i så godt humør som kan få på en sånn dag.

FrøkenA syns at det ser faktisk litt skummelt ut når ser bort til benken og dei andre, ser ut som tatt ifra en skummel film meiner ho. Jo, er litt sånn typisk setting for et skummelt innslag tenker mor. Heldigvis så er det berre sine egne som er der borte .-P


Gut ville ha Snurre Sprett med det samme, og mor har på han bandet. No kan han springe ut om han vil, uten man mister han. Men det ser ikkje ut til at den kalde vinden og regnet frister særlig. Han blir sittende der inne, berre stikke snuten ut, for så å tekke seg tilbake.

Noe som heter Hjem, kjære hjem? Ser sånn ut akkurat no.


Mormor er effektiv i regnværet med å diske opp pølser ifra termosen, servere med brød, løk og ketschup. Viser at dette er en drevet 4 barnsmor som har teknikken inne enda :-D
Snurre Sprett turde seg en tur ut, til jubel ifra gut. Ser at været ikkje akkurat er særlig, og rister stadig på kroppen.

Gut med Snurre Sprett, og viker ikkje en tomme ifra kaninen. Mor måtte hente en pølse med brød til han, for han skulle passe på kaninen.


Ikkje akkurat populært med våt snute, for han steller seg stadig. han kan gå inn att i veska når han måtte ønske, men mor vil ikkje la han bli for våt.

Vått med koselig likevel. Kan nok ikkje bli sittende for lenge, da blir dei fleste gjennomvåte, eller kalde. Så masse regn hadde verken mor eller Mormor forestilt seg, men sånn er det med været for tiden, og værmeldingene stemme sjelden.
Og tru du ikkje mor måtte hente drikke også? Elers hadde han ikkje drukket heller. Skal absolutt holde den kaninen....Menmed pølser spist, banan og saft, så er det ei som er alt for kald, så pakker raskt sammen for å gå ned att til bilene. Kjapp tur, men likevel kjekk. Og i bevegelse så er man varmere. Tåka lettet litt da, ser faktisk noe.FrøkenS spurte om å få bære Snurre Sprett, og det er no ikkje noe problem. Ho er forsiktig, stopper opp og sjekker han har det bra, før fortsetter. Ho er faktisk den som kledde seg mest smart denne turen, i regnklær og støvler, og har dermed god tid, for ho er verken kald eller våt :-D


Gut han springer fram og tilbake, smiler som ei sol. Så sier han smilende til mor: "Veit du kvifor hjertet mitt dunker så fort?" Mor tenker litt, "Fordi du springer så fort og masse?" Han smiler enda bredere og svarer "Det er fordi eg er så glad!" og så spretter han videre. Ja ja, mor småler for seg sjøl, ser på der han spriger fram og tilbake. Bra han er så fornøgd da, og sånn som han springer opp og ned, så har han gått strekningen 2 ganger før alle er nede igjen.
Tross vart våtere enn trudd, kaldere, så var det faktisk en veldig grei tur. Nok en kode er hentet inn, og gut lurer på kor å neste for å finne fleire. Det er også godt å gå ilag med sine kjære på tur, noen gut kjenner godt og slapper av ilag med, og det gjer han med dei her. Så til neste tur, så er det berre å komme seg heim, kle av seg våte klær, og finne teppe og dyne, og krølle seg i sofaen med resten av pølsene ifra Mormor <3

2 kommentarer:

  1. Walk with a rabbit in the top hat. Very interesting and quirky. I found it unique. And you got very wet? And this in the cold did not frozen you all?

    SvarSlett
    Svar
    1. We find it very cute to have a ribbit with us out hiking Alebeto :-D Kids love it! And why should it stay in the cage all the time? We got ood clothes, most of us werent wet, but the youngest lady didnt have ood enough clothes and got some cold. We do live in a wet area of the country, so we are used to it ;-)

      Slett