onsdag 26. juli 2017

Gøy i Valldal Aktivitetspark!


I Valldal ligger det en klatrepark (åpnet 2014) som gut var i da han var 2 år, no er han 5år og mor har lovt han en tur dit. Men store deler av juni og juli har regnet vekk. Så kom finværet, og mor skulle på nett og bestille plass. Fullt, fullt, og fullt. Gut vart veldig lei seg... så 2 dager etter så tenkte mor at det kunne vel ikkje være heilt fullt vel, og sendte ei melding. Jo, dei hadde noen få drop in plasser, da helst om man kom før kl11, eller etter kl14. Kl 11 rakk man ikkje, så dro inn til kl14. Etter ventet litt over 30 minutter, så var der plass! Og gøy? Jo absolutt!! :-D

Fann parkeringsplassen, og det bar rett til inngangen og håpte på ledige plasser. Inngangen er også kiosk der får du kjøpt mat, drikke, is osv.
Fekk beskjed at gut og mor ikkje var først i køen, men om ventet i området, så vart der sikkert ledig om litt. Dei satte seg på stolene på altanen der, og kikket inn i parken. Vart kikking på dei andre som klatret, zip linen, og kva han hadde lyst til å prøve.
Elva ligger tett inntil klatreparken, heldigvis gjede mellom så unger ikkje forsvinner uti der. Og en gang så passerte 2 raftingflåter der. Det skulle gut prøve når han vart stor nok!Så etter litt over 30minutter, så var der ledig sele til begge to, og forventningsfulle to stakk inn. Der finner du kart over løypene også, og rambandet ditt viser en farge, den fargen viser kva løyper du er høg nok til å ta.

En veldig hyggelig instruktør får på selene, kontrollerer, og forklarer godt. Mor ser at gut smiler nesten heile tiden, for dette har han hatt lyst til i mange uker no!

Føler seg litt tøff der han står ferdig og klar for en opplæring.


Klare for noen timer med gøy! Stenger kl 18, men rekker litt gøy likevel.All ære til tålmodig og hyggelig instruktør som gir den beste starten på timene her. Gut får instruksjoner på kva gjere på zip linen. Og det er akkurat zip linene gut gleder seg mest til, etter prøvd i Lom.


Så bærer det rett til Klatremus løypa, og gut er så klar som mulig å få han.
Mor håper at han syns det er kjekt no da, og han kikker spent på nettet. Det er kø på andre siden, og vart stående i nettet ganske så lenge. Så kom det stille ifra gut, måtte et ærend. Og da var det å bytte plass med 2 i nettet, en familie på 3 på plattformen, og haste tilbake til start for toalettet.


Tilbake så kom noen luskende. Kva er det der tru? Gut pekte og såg en hale.Det er trollet! Det er noen troll her, og dei har oppvisning kvar dag. Men siden mor og gut kom så seint, så gikk dei glipp av det. Trollet vinker, og gut gjemmer seg sjenert bak mor.Gut kikker og snur ser på vei tilbake til Klatremus løypa. Det er så høgt opp i trea, og han lurer på om han kan klarte der? Han kan den eine, om han klarer Klatremus først sier mor. Da har han et mål.


Rett fram litt over bakkenivå er Tusseladden, løypa for dei aller minste, og den gut kosa seg i da han var her 3 år siden. På dei 3 årene har dei utvida løypene for dei minste, og meir har komt til.
Endelig tilbake til nettet, og stille seg i kø igjen. Men no er han litt tøffere, veit kva han skal gjere.Denne her var litt gøy! Gut med sine korte føtter når akkurat over, og prøver å hoppe rett etter mor for da stod dei stille.

Gut ber mor kikke ned, han syns det var litt artig å kikke ned. Joda, mor skjønner kva han meiner. Mor ser han får sånne gledes/spennende grøss, akkurat som løype er meint for å gjere.Så roper han ut, "Sjå mannen i zip line! Skal eg ta den?" og smiler håpfullt. Mor bekrefter at det er den han skal ta, og mor skal først, han etter.


Full konsentrasjon.... gjelder å ikkje bomme. Og mens stod der i kø, så fann han ut at hopper han så blir den gyngete. Perfekt!


Får no greitt utsyn utover deler av parken her ifra. Ser bygget der det står benker på grilplassen, hoppeputa, og til venstre er leikeplassen og Trollhula.
Selen til gut har litt kort avtand til trinsa, så hadde litt problemer med å få han på vaieren. Men to litt større jenter ville hjelpe han når han skulle avgårde. Kjekt med sånne greie jenter :-) Og som en liten prikk der borte kjem gut etter.

Konsentrert, men utruli fornøgd gut etter turen i zip linen. Første han lurte på var om han kunne ta den igjen!
Første hinderet etter zip linen stoppet han opp, og nektet først. Det var sånne disser med smal stokk, og han syns det var vanskelig. Så etter litt overtalese, så gikk mor baklengs, slik at ho stod på 2 stykker, så han trakket på den mor stod på, før ho trakket en til bakover. Og etter litt så var dei over. Klatreveggen på samme måte, mor først, så han trakket på den mor akkurat var på.


Men å gå på vippe stokker, det var gøy! Mor ser tunga er ute og styrer mens han går.

No var det hoppeputa som fristet, og der var 4 andre gutter også. Dermed så var det av med sele, hjelm og sko. Veldig kjekt å leike med andre unger også, og sjå kva triks dei får til.


Mor får tid til å kikke seg litt rundt. Husker godt den kaninen som var her, og mor ser ikkje noe kaninhus her no. Men det bygget for å sitte i, den husker ikkje mor ifra sist? Praktisk er det uansett, og greitt å sitte i om det er sol eller regn, med grillen rett utenfor, og enda fleire benker bak og rundt grillen.


Ferdig å hoppe snart? Mor lurer på om han vil klatre en runde til. "Snart...." er svaret ho får. Da er det berre å stikke tilbake til bilen og hente maten, og begynne å grille mens han hopper.Mor kikker bort på leikeplassen ved rillplassen. Et øyeblikk uten andre barn her, kun fordi mange har dratt heim allerede, ellers så er det konstant unger og leiker. Flott for dei som er for små til klatring, eller treng en pause. Trollhula ligger også her, no tom for troll.Siden mor og gut kom så seint, så gikk dei glipp av alle aktivitetene Trollene har. For å sei det enkelt, skal en del til om et barn kjeder seg i parken her :-D


Og mor? Ho sitter og passer på vaffeljernet og gut. Godt å sitte i skyggen litt også.Mor skreller seg en nepe, og tenker på oldefaren sin som skrelte neper til ho som liten. Perfekt utsikt til gut som fremdeles hopper. Blir aldri lei av å hoppe han der.


Var litt vanskelig å få varme nok til vaffeljernet, for jernet bruker mor å legge rett på glørne i bålet. Men en pølse går fort unna da, slik at gut snart må ta seg en pause.


Litt sånn bob bob vaffle, men den syns gut var perfekt. Litt mat trenger han etter all leik no.
Sitte still så lenge? Ingen sjanse, han bobler over av å være her, og alt skal undersøkes mens han kan.
Men så kom han til at no skulle ha klatre meir! Så testet zip linen som er i Tusseladd løypa, berre fordi han liker så godt zip line. Så klatret han halve løypa, før han fann ut at han skulle tilbake til Klatremus løypa. Da må mor ha på seg klatreselen sin, igjen.

Tilbake til grillplassen og få på den klatreselen. Han "skal berre" fyke raskt over leikeapparatet, og så rekke halve løypa av Klatremus.


Fot som berre det fyker han gjennom første hinder, for han vil så gjerne rekke zip linen før parken stenger.


Går fort unna, og en sprudlende gut konsentrere seg hardt for å komme gjennom. No er løypa tom for folk også, nesten alle ha dratt, så ingen kø!
Mor er først, som instruktøren sa, men før ho dro laga ho klart til gut sin, slik han berre kunne hoppe når ho vinka. Og som lovt, så kom han så fort mor vinket. Mor ser smilet på lang lei :-D

Om et smil sier alt <3

Rekker ikkje resten av løypa, parken stenger no, så her er det å klatre ned, men gut er meget fornøgd over å få tatt zip linen igjen da.

"Klart mamma!" og venter på mor skal komme ned ho også. Fint med dette her, er at det e god læring på samarbeid, og mestringsfølelse. Han husker jo ikkje korleis det var her for 3 år siden, så alt er på en måte nytt for han. Og da fekk han heller ikkje ta sørre løype som dette. Han har no prøvd en og en halv runde, og føler klar for meir. Men her er det berre å komme seg til instruktørene som rydder opp, reingjer hjelmene, og gjer klart for en ny dag med nye folk i morgen.


Han peker på klatreveggen, og husker at han måtte sjå på mor når han tok den, og lurer på om han hadde klart den aleine. Trur nok må komme tilbake!
Med litt meir tøffe skritt enn da kom, så går han til instruktørene for å levere tilbake selen. Han vil aller helst prøve den mørkegrønne løypa oppi trea midt i parken no, men mor sier at no stenger det. Om dei kjem tilbake, og han klarer Klatremus løypa uten noe problem, så skal ho ta han med opp i den mørkegrønne løypa, Elvafaret. Såg han vart 3 cm høgere berre ved tanken, og ville hit neste dag!
Hit kan du trygt dra om du har barn i forskjellige aldersgrupper, her er klatreløype for dei aller fleste, andre aktiviteter, grill til fritt bruk, benker, overbygg, Trollene, hoppeputa, kan kjøpe deg mat osv osv. Å tilbringe en heil dag her er ingen problem, mor ser at dei få timene her vart for lite for gut, så burde ta turen tilbake snart. Her er masse folk på finværsdager, denne dagen her uten unntak, og forsøkte etter beste evne å ta bilder uten folk, så tomt var her ikkje! Har du ikkje vært her, bestill! Gå rett på nett, bestill deg plass så du er sikker. Plassen her er virkelig super :-D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar