lørdag 5. august 2017

Magiske kalksteingrottene Trollkyrkja 484moh, Fræna


På Fræna ligger det 3 fantastiske kalksteingrotter med marmorhule oppi fjellsiden på 484m høgde, rett nedenfor taggene til Trolltindan 887moh. Mor har vært der noen ganger før, Mormor også, og plassen er berre utrulig! Det er et turmål mor har hatt lyst til å ta med gut når han gikk dit sjøl. Det var meldt kun en flott dag att av sommerfeiren, og mor foreslo dit en tur ilag med Mormor, MrM, MrRob, MrJ og hunden. Gutta hadde veldig lyst, for å utforske grotter med fossefall og hodelykt høres utrulig spennende ut! Sikkert det mest gått turmålet på Fræna, og sommerstid er der mange turister fra utlandet også. Men tross en del folk, det er absolutt verdt en tur opp, for det å komme inn i marmorgrotta med fossefall inni, er magisk!Når du kjem til Fræneidet etter passert Malmefjorden, så står det et skilt med Trollkyrkja ved hovedveien til parkeringsplassen. Parkeringsplassen var heilt full når gjengen kom, så prøvde på andre siden av veien.Allerede ifra parkeringsplassen ser du målet for turen, Trolltindane ser du midt i bildet, og grottene ligg rett nedenfor tindane, nedi gropa. Som du ser, turen går oppover, sånn ca 400 høgdemeter.

Med samlet gjeng som gleder seg, så er ved godt humør man vandrer av sted. E ikkje aleine, gått mange før, og kjem fleire etter.


Du starter på fin grusvei, og det er en gut som stadig stopper for å sjå på ting, og springer for å ta att resten. Han er veldig lysten på dei grottene, og huler er noe han og mor har funnet en del av før.
MrRob har ikkje vært med på grottevandring før etter det mor veit, eller han husker, og han er veldig spent på kva det er som venter han.


Du må trippe over deler av ei elv på vei, men fint å passerer.
Så er grusveien over når du kjem til elva, og dermed er det kun sti att.

Solid bru over elva har dei fått på plass også, og gut passerte ei bru for første gang snart uten å skulle kaste noe uti. akkurat det er det ikkje ofte det skjer, berre så det er sagt.Stien er fin den så lenge du er på flat bakke, for resten er ganske så ujevn sti.Inni granskogen så får du så vidt sol gjennom, og er faktisk en veldig koselig granskog. Allerede her begynner stien å bli meir kupert.Noen få rognebærtrær har overlevd her, og lange og tynne som dei er, så er dei fine vippetrær :-P


Det er en del varmere i været enn det var meldt, og det måtte en pause til ved en benk og utsiktsplass. Skilt også med navn på fjelltoppene du ser, og litt informasjon om Fræna.


Her får du fin utsikt utover også, og det er fine turmål med fjellene her også.

Stien er ganske så steinete, så er du litt dårlig til beins eller balanse, så er staver kjekt å ha på denne turen her. Gut er meir glad i sti med utfordring og stein, da kjeder han seg ikkje, og er glad i å klatre.


Er ikkje berre en smal sti her, stien deler seg både her og der. Preget av rent en del vatn, og at det e mange som går her slik at stien blir berre bredere og bredere.
Med jamn stigning heile veien og varme, så er en avstikker ned til elva forfriskende. Mor tar med hunden, og han flater rett ut i nærmeste kulp. Du hører det tilfredse sukket i det han senker ned magen og puster fornøgd ut :-)

Det var meldt en fin dag, og gjengen var heldige med været også. Perfekt dag for grottetur hit. Tar tid når du skal ta 2 ferger og noen mil for å komme hit, da er det kjekt at været faktisk viser seg fra sin beste side.Elva ja, du må ikkje tru at mor og hunden gikk aleine, for der kom alle 3 gutta raskt etter. Leike i elv og kaldt vatn er fristende en varm dag. Påfylling av drikkeflaska er også nødvendig, og leik.Veldig kjekt at der er satt ut noen benker langs stien på vei opp. Er 3,4km opp å gå, og for små føtter er det kjekt med en pause, kjekt med pause for alle også og nyte turen.

Du har lesestoff her også, om Trollkirkedalen. Du skjønner dette er et turistmål når du får infoen på fleire språk. Du finner vernet myrområde her med forsjellige planter.Tempoet opp går litt i rykk og napp, her er det Mormor som må vente litt. Noen blir slitne, noen leiker seg, noen utforsker, så tar litt tid og venting. Men gutta skal ha det kjekt og det er dei som skal bestemme tempoet.Det er fleire plasser oppover at du er nært elva, fint å kjøle seg ned, spesielt for en hund med svart og tjukk pels.
Om ikkje så masse pels på dei to der, men gut og MrRob dypper heile hodet ned i elva. Litt gøy også, og hører smålatter der nede :-)

Gutta spør stadig når dei ser grotta, for er så pass med skog heile tiden at du ikkje ser noe. Du får no sjå så vidt litt av kanten der oppe, og peker for gutta.Kjem et parti med en god del stein, og litt størrelse på, og det er her som er grunnen til at mor ikkje ikkje hit ifjor med gut. MrJ og hunden går først.Så kjem resten av gjengen etter. Som du ser, meget bred sti etter kvart.
Som står beskrevet fleire plasser, også på morotur, så er det dårlig sti, men meget tydelig. Gode sko er virkelig å anbefale, noen du ikkje sklir på stein og får godt grep.

Pust i bakken på MrM. Varmen er trykkende denne dagen, og haste avgårde er ingen vits.Og har du tid, ta med handduk, her kan du ta en forfriskende dupp også, perfekt for barn å plaske.Gut forsvant rett ned og ville bade han, men mor har ingen handduk med, tross tenkte tanken dagen før, også om vart våt i grottene eller bada i vatna oppe.
Berga her kan bli litt glatte når det er vått, og solide tau er lagt ut så du kan holde deg i.
No kan du endelig sjå målet også! Ser du der skyggen akkurat går? Det er toppen av grottene, og første grotta ligg rett nedenfor den kanten.
Ser der er en del folk før gjengen, også at der er en del folk der oppe. Ikkje rart heller med tanke på full parkeringsplass. En ting mor la merke til, var en del nederlandske biler der.No koser gur seg! :-D Få klatre på berg som dette er noe han virkelig liker!

Er nesten oppe, er ikkje lange biten att, men gjengen fann ut at det var lurest å ta matpause før man kom opp til grottene blant folk og ulendt. Tross alt, stod en benk her som var heilt perfekt også.
Om brødskiven til gut ikkje gikk så fort ned, så var utvalget i dessert det som gikk fortest ned :-) Mangler ikkje på valg i alle fall.Er ganske tydelig at det bruker å være ganske så vått her, for her har dei bygd gangbru til og med. No nesten heilt tørt, men kan forestille seg etter regnvær.

Meir tau er lagt ut, gir meir gøy for gutta.Og der det ikkje er tau, der er det berre å klatre. Og finne letteste ruta opp? Ikkje gut, her skal det klatres!


Til og med Mormor måtte til pers og klatre litt.


Det er en blomster mor har lagt merke til her oppe, og det er denne gule lysende her, bitterbergknapp. Er den ikkje søt vel? Ikkje så stor sånn ca 5-10cm høg og akkurat passelig søt.


Og denne kvite søte her, sett noen ytterst få av den, men mor mangler blomsterboka si for øyeblikket, skal nok finne navnet på den seinere.
MrJ har som sagt før drevet med klatring, og fyk lett opp dei fleste plassene. Så å la gut være med på det som er meir utfordrende ruter for han, gir gut litt mestringsfølelse. Mor rekner med MrJ passer på han.

No ser du kanten over berget der, der står det folk, og 2 av grottene blir da under der. No har gutta et bestemt mål, og går meir på.

Stor stein å gå på? Ingen problem, denne gjengen her forserer dette lett!Mor ser bak seg i sladrespeilet, gutta er flinke å gå på, tross varmen. Og så måtte dei stå opp tidlig også for å dra hit, og det er ikkje lett når har snudd døgnet i ferien :-POppe ved grotta!! :-D I alle fall den første. Ei flott tavle forteller litt om grottene, og en oversikt over tunnelgangene her. Du trenger lykt i 2 av grottene, den ene ikkje. Det har vært 4 grotter, men den fjerde har rast sammen. Grottene er i stadig endring, siden vatn og frost sprenger seg vei.


Dette er inngangen til den første og største grotta. Husk, det er kaldt inni grottene, så kle på deg før går inn. Gjerne bukse så du ikkje skraper deg. Mor har med støvler til gut, berre sånn i tilfelle. Regnfulle perioder så renn her meir vatn. No er det sikkert ganske rolig, men om våren, masse vatn.
Kaldt var noe MrJ fann fort ut, og hadde på seg en genser til.MrM har både kledd på seg og fått på hodelykta, og kjem etter mor.

Når du kjem inn så ser du vatnet som renn ved siden av deg, og du må over litt vatn her og der. Og det er jo berre enda meir spennende, og held grotta rein.


Gut følger rett bak MrJ og hunden, han har gledd seg sånn til grottene at han var fort klar på morgen da mor vekte han.Grotta går langt innover, faktisk 70m og er faktisk lang.


En stor stein er sånn at du liten klarer du akkurat å skvise deg forbi, eller må klatre over. Gut klarer forbi, hunden også.

Takhøgda varierer også masse her, alt ifra så høgt at du føler deg liten, til ganske lavt på 1,5m. Noen plasser opp til 6-7m høge katedralaktige rom. Vart stående å kikke oppover dei fleste enkelt plasser. Gangene er omtrent 2-3m brede.


Når du kjem rundt svingen og nærmer deg sjølve katedralen med fossefallet, så hører du brølet godt. Og det er her folk samles for å kikke også. Vart stående litt i kø, men er absolutt verdt å vente på!
Mens dei andre står i sjølve inngangen inn, så kikker mor på hullet overfor. Du ser det grønne og vatnet som fosser ned.Ikkje plass til så mange i gangen her, men brølet ifra fossen er så høgt at du ikkje klarer å prate med noen.
Gut vart stående å kikke rett opp en stund, heilt sikkert fascinerende for en liten gut å sjå det der. Er faktisk første gang mor ser en hund i grotten her også, for den hunden er snart med over alt! Tenk alt den der har vært med på, er ikkje lite.

Mor får ikkje snakket med gut om kva han syns, men ser det på han at han er fornøgd i alle fall.

Grotta er fylt med vatn, som et basseng her inne, og vatnet er så klart som du kan få det. Steinene og fargene er så flotte her inne.
Trur gut syns det bråkte for masse, for ville litt vekk, og ville klatre i en liten avsats like ved. Klatre dedt som klatres kan ;-)


Når du får krøpet heilt bak i grotta, så ser du dette utrulig flotte her, fossefallet! Er det ikkje flott vel? Et utrulig skue dette her :-D En foss på 14m er slett ikkje noen liten foss.
På motsatt side ser du 2 hull. Dit kan du klatre og krype bort via en tunnel om du går noen meter tilbake.  Mor har vært dit bort, og tenkt å krype dit bort igjen.


En siste kikk før går tilbake..... sukk hjerte, men brist ikkje. Er berre så fantastisk fint her!


Du ser i grottegangen at vatnet har begynt å lage sideganger både her og der. Tenk at vatnet har brukt millioner av år på å skape dette her.
Berre tenk på alt vatnet som må til for sakte å slipe til dette her, at en gang så rant det fullt av vatn inni her. Kjære MrJ som jobber med strøm og vannkraftverk, så kan han berre få rekne ut kor mange kubikk det er plass til inni her.Dette er sidegrotten du kan krype inn for å komme til hullet i katedralen ved grotta. MrRob går inn først, og må ned på magen og krype han også. Er ikkje høgt her, så klaustrofobi kan du ikkje ha. Han kom raskt tilbake, sa han ikkje kom seg opp.Det var he MrRob snudde, for du må ta tak for å komme deg opp videre. Da får du dei to hullene her som mor viste deg inne i katedralen. Mor skal opp til den øvste.

Da ser du akkurat vatnet ifra fossen som passerer deg til høgre. Artig å sjå at det faktisk veks grøne vekster akkurat der vatnet fosser ned.
Og når mor ser over på andre siden, så ser mor der gjengen stod for litt siden. No stod der 3 karer, og pekte og undret når dei oppdaget mor på andre siden :-D Skjønner godt at dei stusser! Men mor legg merke til at der er et hull med dagslys heilt oppe. Ser du det? Det veks en bregne der. En plass utenfor må du no finne det hullet? Og så ser mor at der er en lang men smal gang mellom hullet i taket og der karene står, litt til høgre. Går det an å gå der tru? Er mange ganger og passasjer i grottene her, om man blir advart om å prøve for hardt så du ikkje setter deg fast.


MrJ skulle også inn denne gangen når mor kom tilbake, for er kun plass til en i gangen her. Så mor tok med hunden og MrRob og gikk tilbake til grotta for å sjå når han kikket ut hullet. Uten lys i lykta så ser du dette stilige her når du nærmer deg.Kikker mot hullet, både MrRob og mor såg lyset ifra hodelykta hans, men han kom aldri opp siste biten. Dumt, han hadde fått et flott syn, og mor og MrRob hadde fått sette et hode som stakk ut ifra hullet.

Stakkars Mormor som satt ute med gut og Mrm i varmen og venta..... så var det å klatre videre opp til grotte nummer 2. Her var det faktisk en dame som ikkje likte seg, syns klatringen var ubehalgelig. Gut syns det var morsomt, så det er forskjell på kva man syns.
Til grotte nummer 2, så har dei laget til en stor stige. Den står godt fast, ingen problem med det. MrRob går ned først.


Så MrM, og mor skal neste med gut framfor seg for å passe på han. Faller han ned her, faller han langt. Er høgt ned og sprekke, så dei minste burde man passe litt på her.Da kjem du inn i sjølve storstua og katedralen som dei kaller det. Her trenger du ingen hodelykt, er lys og godt opplyst. Og sjekk fargen på veggene du! Marmorvegger :-P Og vatnet kjem fossende ned i etasjer. Ser ut som en altervegg dette her, passende for ei kirke. Og vatnet kjem rennende ut ei sprekke øvst i veggen. Heile gulvet her inne er også dekt som en dam, men ved lav vannstand som no, så kjem du deg ganske så langt inn.
Lurer på kor mange meter det er opp her? Imponerende er det virkelig, og du får en følelse av å være liten.Så kjem Mormor ned stigen også. MrJ står att, får ikkje ned hunden den stigen, så mor tenkte å gå ut etterpå og bytte med han.
Gutta er i alle fall imponerte! Og det er så kjekt å sjå på dei koser seg og har det bra. Det var det som var målet med denne turen, la dei få oppleve noe annet og spennende. Mormor tok et litt spesielt bilde, vent litt....
Sjekk dette da, no ser du kor stort dette her faktisk er! Mor og gutta blir små i forhold.

Ser ut som MrRob er fornøgd i alle fall :-D Veggen her kan klatres, mor har vært opp den før.


Så bar det opp att stigen, og mor er bak gut for å passe på. Er no redd for guten sin, og det veit han <3


Rett ved stigen så er det stengt av med gjerde på eine siden. Der ser du rett ned i katedralen du akkurat var nede i. Stilig?!


Den andre veien har dei sperret av med en slags tjukk netting av tau, der er det sprekker.
MrJ hadde stukket videre opp på toppen han, så var berre for alle å komme seg opp dei også. Mange satt oppå her for å nyte utsikten, og ta en rast. Ikkje verst utsikt dette, ser rett ned der du kom opp.

Bakover her er på en måte et slags platå. Masse blåbær, er noen sauer her også, og fint å raste.


Mens resten slo seg til ro, så stikker mor av, ho  ville sjekke om husket kor inngangen til tredje grotten var.


Der var det! Tredje grotta er ikkje merket på noen måte, du må leite sjøl for å finne den. Der var en inngang til til denne grotten rett ved, men den har rast sammen. Og hullet er ikkje stort, og går rett ned i bakken.
Så denne gangen vart Mormor sittande att oppe og passe skjønnheten her, slik at MrJ fekk være med gjengen. Rekner med at ho fekk en del kos med han her mens venter, han er en riktig koseklump når du får hilst på han <3


Mor går først ned, og der er en avsats ned som er litt for høg for gut å komme ned, så mor må ta imot han. og løfte han ned. Ikkje så lett, for hullet er slett ikkje stort. Så du må snu ppå deg og være smidig for å få med deg en unge samtidig. Men liker ungen din å krype lave grotteganger, så er det absolutt verdt det å ta den med ned her, og her blir du skitten!


Denne grotten er heilt ulik dei to andre. Dette her er meir skitten, er masse lavere, og må bøye deg meste av tiden. Er lagt ut tau her for å kunne holde seg, og så veit du da kor utgangen er.

MrRob er utålmodig og stod å trippet oppe ved hullet. Han ville helst ned for 10 minutter siden :-)Så var det berre å klatre og krype for å komme seg ned til gangene. Mor var klar over dette her, så har med skifteklær i sekken ;-)

Og dette her vart utrulig spennede! Var litt skummelt ned første avsats, men når først kom ned i botnen, så var gut omtrent ustoppelig der han raste rundt alle veier.

Ups, den veien der går det ikkje an å gå.... snu! Og det var ganske så høgt ned her også.Gut har berre en lommelykt, like greitt syns mor, så han held seg innenfor mors synsvidde. Han berre elsker å utforske her nede, og hører at det er 2 andre gutter også som roper og lurer. Du hører på stemmeleiet at dei har det kjekt her nede, og lurer på alle ganger som er mulig å gå.


Opp i taket henger det utallige vanndråper noen plasser, og i lyset av hodelykta så ser det ut som huletaket glitrer i sølv innover. Synd ikkje får akkurat det inntrykket på bilde, er fantastisk vakkert skue.
Hei MrJ! Han kjem bak mor, og så forsvinner han en annen gang.
Gut vil prøve alle gangene han finner, og mor lar han få utforske det han kan. Det er så utrulig spennende å vandre her nede, så ulikt dei andre grottene, og det blir en annen utfordring. Trangee, smalere, meir kryping og mørkere. Ikkje har du fosser her nede, men du har elva her.
Trur du berre må snu gut, kjem deg ikkje særlig lengre inn her. Bakken her er meir skitten, stivnet sandstøv på en måte. Renner ikkje elv her på samme måten og held grotta rein.Du kan faktisk gå eine gangen og komme tilbake til startpunktet, som en rundtur. Tenk da, her har det rent vatn og dekt heile tunnelen faktisk.


I det største rommet så har du elva som renner her, altså den sildrer. Klart og reint vatn, og forsvinner smalt der bak.Er veldig artig å vandre her nede, og du ser alltid noe nytt, og lurer på om du har vært der eller ikkje. Mor kan huske en lang gang der det var noe  tagging, lurer på kor den er? Mor husker ikkje.


MrJ kjem krypende fram fra en gang, han har surret rundt her nede litt for seg sjøl, mor har holdt seg til gutta for å passe på ingen av dei roter seg vekk. Altså, hadde ikkje mista dei, men om en føler seg forvirret og aleine så kan det føles skummelt, og den følelsen hadde ikkje mor tenkt at noen av dei skulle få her, dette her skulle berre være gøy.

MrM kikker inn, der har man allerede vært du. Ikkje så lett å holde styr på gangene når det er mørkt og alt ser likt ut i lyset av lykta.

Mor først opp, dyttende på gut som Mormor tok imot. MrRob med stort smil rett etter.
MrJ som den voksne mannen han er, kjem sist opp. Ingen gut er mistet! Flott! :-P

Da skulle Mormor ned. Trur du at ho fekk gå ned aleine? Glem det! Alle 3 gutta skulle ned att :-D Ja ja, et tegn på at dette var spennede i alle fall.
God tur! Kos dokke :-) Mor og MrJ sitt att og passer hunden.

Dei har no hatt det kjekt på runde nummer 2 også, for mor fekk noen flotte bilder av fornøgde gutter av Mormor.


Sjøl om dei 2 hovedgrottene med fossefall var flotte, så var dette her det mest utfordrende og mest spennende.

Og ingen andre turister fann fram hit ned, hadde grotten heilt for seg sjøl. Fantastisk eldorado å ta med seg unger hit ned.

Mor lille venn, ser han har det utrulig kjekt <3 Trur  nok alle gutta syns at det var verdt heile den 3,4km lange veien opp, med 400 høgdemeter i varmen, for er 3 stykker som koser seg her.
MrM som er størst og sier minst, men du ser på smilet at han har det kjekt.

Mormor kjem dyttende på gut, og mor måtte klatre litt ned for å løfte han opp.Om du ikkje klatrer ned grotte nummer 3, så er det verdt en liten rundtur oppå her berre for å sjå steinformasjonene som er her. Noen stiligere enn dette her også. Spesielt her, det er sikkert.


På vei mot dei to vatna som er her for å ta en rastepause og litt meir mat. Tar på å utforske og være på høgt nysgjerrig gir. Såg ut som der var en grotteinngang, og etter trakket i bakken så er det veldig mange som har gått ned også. Gut måtte sjekke likevel. Som han sa, får kun plass til han der inne.Stien går til en telt og bålplass her. Flatt, flott, og skjermet for vind om du skal telte her. Står på mors ønskeliste for telttur en gang.Det største vatnet av Trolldalsvatna på ca 512moh. Her blir det en rast. Du ser så vidt der bak antydning av vatn nummer 2.

Hunden er rett uti vatnet for å kjøle seg ned i varmen.

Gut har allerede begynt å kle av seg, for han vil bade. Ingen handduk, men får bruke en tskjorte om nødvendig, satser på sola tørker det meste.


Flott badeplass da, med Trolltindane rett ved. Mor har sååååå inderlig lyst opp att dit! Utsikta der oppe er så flott! Og da var opp, så klatret den gjengen den gang rett opp. Bratt ja, men var berre å knipe fast i vegetasjonen :-P

Er idyllisk, ikkje sant? Fisk er det også i vatnet, såg fleire som hoppet.


Mor skulle sjekke ut vatn nummer 2, og stakk litt til sides. No ser du tilbake til kanten der folk satt også, oppå dei to første grottene.Vatn nummer to, ikkje så flott og ikkje så fint å raste ved, men du får sikkert være meir i fred der borte.

En liten mini dam med flott utsikt.Vart litt kald han gut, og hadde på han 2 skalljakker for å holde varmen, da gikk det bra. Og så få i han noe mat.... leverpostei med mør, heilt sikkert godt.
Gut bruker litt tid på å spise, så alle andre får god tid til å både kose og slappe av. Mor fann seg et godt fang <3

MrRob er god på å nyte livet, og la seg godt til rette han også.


Så er det å ta farvel til plassen her også. Om du ser berga ved kanten til høgre her, så satt der fleire og tok pause der. Veldig fint å raste og bade ifra der.Så var det å gå ned att. Det går en sti ifra vatna og ned att, uten at du må bort att til grottene og ned forbi der.

Du ser den lille svarte prikken i bergsiden der til ventre? Det er den første grotta.

Stien er velidg grei å gå og følge. Ikkje merket, men er godt brukt. Ikkje før du kjem ned til elva at stien forsvinner. Da er det berre å hoppe over elva, så er du på stien du kom opp.


Minste frosken som er observert idag, liten og spretten. Det heiter at om du kysser frosken så skal du få drømmeprinsen? Mor trenger ikkje kysse frosken, ho har fått sin drømmeprins <3
Er en mor som smiler for seg sjøl på vei ned att. Har vært så kjekt å sjå att plassen, kjekt å sjå guttene ha det så gøy. Fått tatt dei med hit, og MrJ. Han var forresten opp i grotte nummer to mens mor og Mormor passet hunden, mor meinte at den burde han sjå. Dessuten, dei to store gutta forsvant oppover dei også på pokemonjakt.En lykelig gjeng på vei ned berget. Gut er i svevet, om berre fordi han hoppet, eller fordi han er glad? Kanskje begge deler? Mor har luftet ideen om å ligge her i telt og gå i grottene på mørke kvelden, og det var noe han absolutt ville. Dei 2 store gutta hørte den samtalen, og var noe dei og ville! Da må dei virkelig bære opp diverse sjøl også om telttur alle sammen her.

Det er snart kveld, og det er en god del mindre folk, tross fremdeles så kjem det folk oppover. Fremdeles varmt ute, og gut får fort opp att varmen etter badet.
Utrulig kor fort det går å gå nedover? Tross 2 gutter som driver med pokemon på mobilen, så er det fort å komme seg nedover.
Mor og MrJ er fornøgde dei med turen, fått opplevd en del alle sammen denne dagen.

Nede i granskogen igjen og gut benytter mulighetene til å klatre når han kan. Han er ikkje det minste sliten! Hevder han i alle fall, og han har vært utrulig flink denne turen. Klaget? Nei, trur ikkje han klaget noen gang på vei opp engang.Han leiker seg nedover, og kommenterte faktisk til mor under en klem, at det var kjekt på tur og smilte strålende <3 da veit du at du har gjordt noe riktig.
Og med ettermiddagssola mellom grantrea, så var det berre å konstantere at det har vært en utrulig flott dag på tur med denne gjengen her, og håper på fleire turer ilag. Trollkyrkja innfridde nok en gang, og har på følelsen at det ikkje er siste gang man er her <3

Turen har litt dårlig og steinete sti oppover, er på 6,8km tur/retur, har ca 400 høgdemeter. Du har tilgang til vatn i elva når du kjem opp et stykke, det er et pluss. 3 flotte grotter, 2 vatn, flott utsikt, og du kan ta deg en fjelltur i samme slengen om du går opp Trolltindan. Fiske kan du her, telte, bålplass. Mor veit ikkje meir å sei, enn anna: Dra hit!!! :-D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar