fredag 22. september 2017

Med telt og venner på herlige Hakallegarden, Vanylven


Dei fleste kjenner til Hakallegarden, enten via tvserien, Marit og dyra, eller vært der på besøk sjøl. Gården er jo et eldorado for unger som er glade i dyr, traktor og leik. Mor og gut har vært der 2 ganger før, men hadde som mål å dra dit ned dette året, da med telt på slep. Insta er en artig ting sosialt, og der har mor hatt kontakt med fruen sjøl på gården, FruA. Mor hadde lovt henne et besøk ned, og endelig såg det ut til å klaffe med et vennepar av MrJ å bli med også. Du skjønner, mor foreslo for dei å bli med, for dei også har en unge på samme alder som gut, og dei går fint ilag. Dei tok med seg like godt en ekstra, så det vart 3 barn, 4 voksne, telt og godt humør som kjørte den lange veien til Hakallegarden for helga. Og for ei koselg helg det vart! Masse klapping av kattunger, geiter, esel, hesteriding, roing av båt, traktor, griser, hunder, kikking på fugler, høner osv osv. Og fruen sjøl, for ei dame altså! Fargerik, herlig, omtenksom, energisk, akkurat slik som gården er, unik.Ankom Hakallegarden etter en lang biltur, men med en gut som har mast og gledet seg til turen hit siden mai. Han var veldig rask med å komme seg ut av bilen og ned.

Klappe gris var noe gut hadde på ønskelista, og husker at der var både stor og liten gris. En liten en surret rundt og en gut lurte på om den var trygg å klappe. En smilende gut kunne konstantere at en gris ikkje er farlig å klappe.
Du finner fleire sorter esel på garden også, og om mor ikkje tar heilt feil, så er dette et mammutesel og heiter Esel Bjarne? Mor syns å ha sett han på insta.

Mange av dyrene går fritt på tunet, og gut syns det er kjekt å klappe dyr som berre vandrer rundt. En raggete en var varm i ulla å klappe, og var tålmodigheten sjøl.En saueart norsk villsau sprang rundt innegjerdet, men var ivrige ved gjerdet da det akkurat har vært foring. En stamp med brødskalker stod de for alle å kunne gi. Hestene var like ivrige på brødet.


Et stort bur går der påfugler. Imponerende fine fugler med noen utrulig lange fjær. jess også? Kom fram til det var mange sorter fugler der. Gut ville gå inn til dei, men mor var ikkje sikker på om det var lov inn, og gut kom på at han syns fuglene var litt store, så tryggest på utssiden. Da løyste problemet seg sjøl :-P
Grisen Liv titta ut av grisehuset sitt. Den syns gut var utrulig stor! Ho grynta, og vralta seg ut. Mor kikket bort på gut som stod å smålo for eg sjøl over vraltinga.


Kanskje godt at grisen er innegjerdet, den hadde nok laget mange hull i den fine marka. Den fann eselene ut er fin å rusle på, og får maten sin servert i ei tralle. Og ja, dei går fritt på gården og mor syns det er veldg koselig sånn. Du får en heilt anna kontakt med dyrene når man vandrer rundt dei, enn berre kikker på dei i innhegninger.

Gut husker at der er en dam med en robåt, passelig for unger å ro sjøl. Den var opptatt akkurat no, men måtte kikke litt ekstra på dei stilige campingvognene som står der. Arbeiderene bor der, men er dei ledig, så får du leige ei for natta. Kulere malte campingvogner skal du leite lenge etter!
Der er en ting mor har forsøkt å få gut til å gjere noen år no, å ri på hest. Han har sagt mange ganger at han skal, men når først nærmer seg, så trekker han seg. Men no skulle han hadde han bestemt seg for. Så dei satte seg på ventebenken for hest. Så når hesten først vart løst og skulle gå bort, da var det en som trekte seg, men gikk likevel. var med et smil gut forsvant på hesten :-)

Liten bit av gården, snar til å ta bilde når folk trakk seg litt unna ;-)
Fornøgd eller? Ikkje lange riderunden, men nok til at gut er fornøgd med å endelig ha turt å sitte på en hest. Nok en ting på lista over ting å overvinne kan krysses av :-D


2 fornøgde på gårdsbesøk, og spesielt gut som har mast så lenge på å dra hit igjen.
Det er koselig å rusle rundt på gården, og på nedsiden er det et stort område for fleire dyr. Med utsikt mot havet så har dyrene et fint område å beite på.
Og veit du kva søte dyr som går der? Lama og alpakka! :-) Som fruen på gården sa, dei er litt vanskelige å sjå forskjell på når dei er klipte. Mor klarer ikkje sjå forskjell, men veit at lama er høgere enn alpakka.


Veldig artig er at alle høne og haner går fritt på gården, og du treff dei over alt, bortsett fra inn på kafeen da. Men ellers finn du dei bedagelig spankulerende under et bord, rundt beina dine, på marka, rundt føttene til hestene, inne i fjøset, ute på tunet, ja faktisk over alt! Men her er et fuglebur av meir ekslusiv art.Der er noen vakre fugler innegjerdet, og der var 3 stykker gut la spesielt merke til, den eine var denne gule her. Mor aner ikkje kva art den er, men flott var den.
Nja, fine er dei no ikkje (beklager kalkuner for den der) men artige, det skal dei ha. Utseendet innbydde til diskusjon med gut, men begge konkluderte med at kalkun smaker godt. Dei her skal nok ikkje spises, og et høglydt "Goggeli-goggeli" utbrudd fra den største kalkunen, fekk både mor og gut til å hoppe, for så å få et lite latterutbrudd. Lyden er like artig kvar gong!


Men om det er en som er meget bedagelig på garden, så er det denne prinsen her, Prins Ludvik. Han har eget hus, fornemt veit du når man er prins, og har flott navneskilt også. Tronen er ikkje av gull, men trur han heller vil ha denne tronen her i behagelig halm. Om du kikker nøye etter i munnviken, så ser du støttanna stikke ut.Her på garden råder en egen enighet og fred. Kaniner, høner, haner og kalkuner spise brokkoli i fred og fordraglighet. Her kan du gå inn, om du tør. Gut vile, heilt til han kikket meir nøye på den store kalkunen, dermed så holdt han seg på sin side av porten.
Inne i fjøset, og kor mange fjøs kan du finne med egen sofa og gulvlampe? Ikkje minst, rosa vegger?
Trur dei her må være snart alle barns svakhet, kattunger! Dei her har ikkje anna enn ei fostermor, så flaske ligger her heile tiden med melk. Stor fornøgd gut gir en liten søt kattunge litt drikke.

Matvett har den her i alle fall, står midt i matfatet og knasker kattemat så du hører det knuses.


Vart en masse kosing med kattungene, her var mange av dei. Og mange kaniner er det også. Denne kjempen her imponerte gut! Han har aldri sett større kanin, og kaninen heime blir en liten knert i forhold.


Kikker forsiktig ut døra ifra kaninene. Rett ut i bakgarden der kaninene springer fritt ilag med kalkunene og hønene.På veggen i fjøset heng den eineste regelen for garden, nemlig det at man skal være snill med dyrene slik at dyrene har det bra, og at det er dei voksne sitt ansvar å passe på at barna er snille med dyrene. Slik kan man fortsette å la dyrene spankulere fritt og kose seg på garden.En liten ganske så nyfødd en ligger krøllet sammen i en krok. Gut syns den er veldig søt og har varm og mjuk ull å klappe. Mora er også i innhegningen, dei to er innendørs for øyeblikket. Litt barseltid ;-)

Var lenge nede i fjøset, kattunger tar tid. Tilbake oppe i kafeen, og skal kikke seg litt rundt. Veldig artig med det glassgulvet midt på. Mor syns det var artig, gut syns det var litt skummelt. Ifjor så gikk han på det uten problem, i år er det litt annerledes. Var fleire der som gikk til sides og kvidde seg for å gå på det. Men dei alle tok det med et smil. og det bragte fort latter.

Glassgulvet dekker ikkje heile gulvet, men sånn midt på. I enden er det store vindu rett ut mot havet med balkong også. Langs veggene er der sittegrupper som du kan slappe av, spise mat og ta en kvil.


Her er nok av plass, stort rom, lyst og fargerikt.

Og kvar sittegruppe er unik. Stil? Ingen, her er alle stiler, farger, møbler, dekorasjon osv. Men det rare er at det passer likevel? Dei har klart å få mangfoldet og fargene til å passe, ulike stoler? Ingen problem, den ser ut til å passe inn uansett. Ikkje en sittegruppe er lik, så her har kreativitet og leik med farger fått det koselig. Mor digger det!


Når du går tilbake mot butikken og kafeen, så hører du at det piper borte ved venduet. Et lukket bur med varmelampe finner du kyllinger. Skjønne godt at dei ikkje står nede i fjøset, men her oppe. Dei er skjøre, så treng at noen held et øye med dei.


"Hallo, kven er du?" En kylling kikker på mor, og gut får et sånt rart blikk, sånt blikk som sier "smelt" <3 Kattunger er søte ja, men kyllinger, det var det søteste av alle syns han.
Var så vidt at han turde å holde den, var redd for å klemme for hardt. Så mor måtte ta en og sette på fanget hans. Skulle nesten tatt bilde av gut så fornød som han var.

Gut var så opphengt i dei kyllingane, at han måtte hente MrJ og vise dei til han. Slapp ikkje unna, han måtte holde en han også.
Gut hadde en i genseren sin ei stund, og viste den stolt fram. Var så vidt at han turde å gå fortere enn sneglefart, redd for å skade den lille kyllingen. Han måtte vise den til MissR også.Mor ga han tittelen Kenguru-pappa sånn som han bar på kyllingen, og han var stolt der han gikk med den, for den la seg til å sove.

I kafeen har dei en masse som frister, og den store kokosmakronen var litt vel fristende for en gut. Mor som er svak for sveler klarte ikkje dy seg ho heller. Da veldig kjekt å sette seg alle sammen med noe godt. Ikkje minst, prisene her er utrulig overkommelige også.


En pus lå så stille og fredlig i sittegruppa bak, og den purret og malte mens gut koste.I andre enden så finner du en tegne og leikekrok. Fruen på garden har noe av sitt lagret her også, og det er en fargerik krok med utsikt utover garden.
Fin oversikt når du sitter her og maler ;-) Ser alle som kjem og går, og dyrene som spankulerer rundt.


Ute igjen for å kikke litt meir rundt, og det var FrøkenV om vuderte å ri. Liten pause i hesteridingen, og et esel har komt til hesten for å holde den med selskap. Gut har ridd en gang, så han sysn at det var nok med den gangen. MrA kikker på grisen, lurer på om han også tenker på egg og bacon?
Oppe ved inngangen står det en stor lavo bygd i tre. Mor såg at MrJ gikk rundt den og studerte, og ho begynne å kjenne han så pass at ho skjønte at han tenkte konstruksjon, bygging og korleis bygge en sånn sjøl. Så måtte inni og kikke også. Dei to kammeratene har nok løst mangt et verdensproblem før, så dette her hadde nok dei to klart, men i mindre scala ;-)  Ikkje verst bålplass inni heller, kan lage masse her.Til og med plass til noen bord her så et lukket lag får fint plass her, pluss du har benkkanten rundt veggen også. Så la mor merke til her er montert diverse elektronikk også, musikk osv er vel mulig. Ikkje verst, ikkje verst :-)


Ungene kikket inn, men ville fort ut att, dammen kaller! Den dammen altså, som en magnet på gut i alle fall, og han delte båten med en annen gut. Kjekt det der med leik, får nye venner fort på denne måten.
En annan gut skubbet en av trøtraktorene som er til dei mindre ungene, så den måtte reddes. Gut vart rodd ut på øya, og henkter på tauet til båten. Sleping av traktor snart klart!

Målet va å få ro sjøl, og etter litt så vart det hans tur til å prøve. Dammen er ikkje dyp, og årene er faste i båten. Veldig praktisk.Endelig så vart det riding på FrøkenV også, og hesten forsvinner på nok en runde. Er mange unger iløpet av dagen som er på de hesten.
Like populært er å få sitte på i hengeren til traktoren for en runde på garden. FrøkenV og MrAS sitter i hengeren og venter, mens karene står bak og løser verdensproblemer og venter. Her er det damene som får følge ungene på traktorrunde :-)


Er faktisk gardsfruen sjøl som er traktorfører, og det er runde rundt heile gården, og opp på Bacon Hill der grisene held til.

Bacon Hill er på andre siden av veien, overfor parkeringsplassen. Fekk ikkje tatt bilde av grisene, men der er fleire av dei enn du ser på sjølve garden.Tar runden ned til starndkanten også, og Bamse Brita traver lett etter traktoren. Ser ut som ho virkelig liker taktor. Noen hunder løper etter biler, denne her løper etter traktorer :-P
Ho stopper traktoren, og slepper en fornøgd Bamse Brita opp i hengeren. Slapp å be den 2 ganger, og vips var det en fornøgd passasjer til ombord.Sjekk flotte sandstranda her nede da! Tenk deg her en varm sommerdag og bade. Trur må komme tilbake...
MissR likte seg godt i butikken på garden, fargerike glass, fat, skåler osv finn du her av merket Rice. Du finn alt mulig her, matbokser, termoser, leiker, bamser, baketing og luer. Ideer til både bursdagsgave og julegaver.


Mot kafeen. Slett ikkje ofte du er på en så fargerik plass som dette, du blir faktisk glad av å være her :-)Blir en del springing fram og tilbake, ut og inn for å kikke. Dei to her var utrulig flotte, Bjørg og Odin. Bjørg er 3 år og voksen, Odin er nykomling. Har en masse ragg dei to der, veldig fin lodden pels. Skulle nok tåle en bra del minusgrader dei to, Skotsk høylandsfe, kjent for å være en hardfør rase.


Gut er stadig tilbake til kyllingene, han klarer ikkje å heilt gi slipp på dei. Ikkje heilt komfortabel med å løfte heilt sjøl enda, da godt å ha MrJ til å hjelpe seg. Spisse klør er ikkje alltid like enkelt syns han.


Jakob står meste av tiden og sover, men han kan faktisk si noen ord også. Han prøvde seg på å stelle deler av håret til mor, kanskje han trudde det var fjør?


Når du år ned trappa ved fugleburet, så kjem du ned til toalettet. Måtte kikke inn her også, rommet du ser ned til gjennom glassgulvet. Her kan du leige lokale om du skal gifte deg eller annet selskap. Plass er det absolutt her.
Og døra ved siden av toalettet leder inn til fjøset. Gut måtte berre kikke på den lille igjen, og den har matstund med mora. Men den var så liten, og så søt!Kattungene hadde fått besøk av fostermoren, så no er det stelletid og kosetid. Gut klapper dei forsiktig, før han lar dei få være ifred.

Dei to her hadde gjemt seg i den store kassa ved sofaen, 2 søte marsvin. Det fekk mor til å tenke tilbake på da dei sjøl hadde marsvin, og savner ikkje sagemasken over alt på stua. Men søte er dei, og kjekt å få klappe marsvin.


Så oppdaga gut en veldig flott og spesiell fugl, og ropte på mor. Den der MÅ mor berre ta bilde av meiner han, for den var jo så fin! Om mor veit kva slags fugl det er? Desverre gut, mor har ingen anelse. Men skal være enig i at den er flott og staselig.


Ved huset så er det en leikeplass med diverse klatreapparat, disse, zipline-slenge, båt og anna.


Her kan jo man leike lenge også, og du skal no ikkje få problemer med å tilbringe en heil dag her med unger. MrJ hjelper gut med kor komme seg opp og ned, for der er mange mulige løsninger.Ingen på trampolina? Rart... er det høsnevaktene som skremmer tru? Neppe, for hønene her er søte og snille.Skal være litt utfordring å komme seg opp og ned, ellers blir det fort kjedelig.Den her husker gut fra ifjor, berre husk å holde godt fast, du får en artig sleng oppi nettet før du snur tilbake :-)
Garden stenger kl18, så det var berre å trekke seg ned til teltplassen og lage litt mat. MrJ og MrA hadde allerede satt opp teltene på Hakallecampen. Treteltet som du kan leige her trakk mest oppmerksomhet.Inn med alle 3 ungene, og om det var gøy? Sjekk smilet! :-D Mor har lenge ønsket å teste et tretelt, men blir danket lett ut av 3 glade unger.
Det står en lavo her også med tregulv, rett bortenfor treteltet. Den kan du også leige. En familie har visstnok leigd den for natta.
Det var akkurat plass til dei to teltene i skogen ved siden av kvarandre, og står veldig kosleig til også. Ser ut som om dei 3 ungene har bestemt seg for at dei skal sove ilag i treteltet, så da blir det telt på dei voksne aleine. Kan bli interessant, gut har aldri sovet i telt uten mor før, faktisk.


Lengre opp i den lille skogen, de står lavo nummer to. Den er også til leige, men er tom denne natta.Mor såg denne lua, og bestemte seg for at den der måtte ho berre ha. Hakallegarden har fått seg arbeidsklær ifra Skogstad, og fått laget egen Hakallegardslue. Og siden mor er Skogstadambassadør, så var lua midt i blinken :-)


Kveldens fyrbøter vart MrA, og han fyre godt opp for å grille hjortekjøtt om litt. Står to bålpanner her nede, og 2 benker, pluss 2 smale benker.


Bålplass med utsikt! Kan absolutt ikkje klage nei. Koselig å sitte her nede ilag ved bålet.

Grille pølser, kva anna? Idag så var det nesten et krav ifra dei, så da vart det 3 stykker med kvar sin pinne.


Det den eine ikkje har, har den andre, og ketschupflaska gikk på rundgang. Så lenge dei er fornøgde, så er dei voksne fornøgde dei også.Med pølsa i hendene så forsvant dei i fjøra for leik. Praktisk plass da, bål og leik, skog og telt. Ser du den store øya der bak? Det er Kvamsøya, og til venstre for den er det rett ut til det store havet.Denne katten her har sitt tilholdssted her nede visst nok. Den er tydeligvis vant med turister, og den lusker og snarer på jakt etter en godbit. Og ja, den fekk seg pølse av FrøkenV :-P
Der oppe ser du garden, og rett bak bålplssen er der laga til bobilplasser. Eineste litt upraktiske er at du må heilt opp på garden for toalett, men det går greitt.
Hjortekjøtt og røykalaks på bål, det er middagen sin det. MrA legger sin flid i skjære kjøttet reint, jegeren som han er. Han har ofret litt jakttid for å være med hit ned. Må spise opp litt hjort for å få plass til nytt skjønner du ;-)
MrJ var den som tok ansvaret med å finne ved i fjøra og få saget det opp. Gutta ville prøve å sage, og selvfølgelig så fekk dei det. Alt må prøves og trenes på.Det er skikkelig fjøre akkurat no, perfekt å finne krabber no, men ungene er opptatt med sitt. Tross litt småyr så ser det ut til å bli en fin kveld her nede. Ser rett bort på Stadtlandet også. Det begynner å bli 5 år siden sist mor var der. MissR har ikkje vært der enda, og det luskes og lures på en tur dit i morgen på vei heim.

Mor er glad for at det klaffet med MrA og MissR å bli med hit, for det vart veldig kjekt å dra hit ilag med dei dei. Dei voksne koser seg, ungene koser seg, og kva meir kan man be om da?
Antydning av vakkert lys på solnedgangen også.

Mor står og små ler for seg sjøl, og lurer på om si ifra, eller la være. MrJ er hundemenneske, ikkje akkurat kattemenneske. Han missliker dei ikkje, men katter er ikkje akkurat hans favorittdyr. Husker du katten ifra istad? Den vart plutselig borte, tenkte at den hadde fått nok mat, men den hadde berre funnet seg en deilig plass å ta en lur, i framsetet i bilen til MrJ :-D Skal love deg den katten forsvant fort da mor hintet til MrJ om å ta en titt....
Sjøl om det begynner å bli litt seint, så var det et stort ønske ifra ungene om å fiske. Dermed var det å finne fram fiskeutstyret i bilene, og bort på moloen for å fiske. Sjekk kor fint det er laget til her da med lys langs heile gangveien bortover!Og det siste av fargene ifra sola også. Sandstranda her er virkelig flott. Hadde man hatt med bøtter og spader så kunne man tilbragt mange timer her. Mor har med en handduk i alle tilfelle, kan no aldri vite.Gut fekk kaste ut først, men fjøre og en del tang gjor at han satte seg fast fort.Etter noen kast så ga han seg, og mor kasta ut sjøl. På første kast så fekk ho fisk! DEn der får bli frokost i morgen :-)

Veit ikkje om det er den nye lua som bragte fiskelykke, men mor fekk 2 ok fisker, 6 småfisker, og ungene stod og fulgte med etter kvart som mor kastet ut. Trur må ta med den lua på neste fisketur også ;-)Det var mørkt når gjengen ga seg på å fiske. Berre å pusse tenner og finne soveposen. Opp på garden der eine døra er åpen for overnattingsgjester.


Gut kikker inn fjøset også. Der sitter høner og haner og sover, en geit også, kaniner har tekt inn, og kattungene lå stille i kurven og sov. Stille så listet gut og mor seg tilbake.Da er det berre å få inn gut også, dei to andre har allerede krøpet oppi soveposene. Mor er litt spent på korleis det kjem til å gå, men syns det er veldig bra at gut får prøve seg sjøl.Natten gikk uten en lyd ifra treteltet, og dei sovna faktisk fort den kvelden. Og på morgen så kikket mor forsiktig inn. Gut og MrAS søv enda, Frøken V er allerede oppe. Men faktisk så var dei voksne oppe før ungene, mot normalt!
Da mor og MrJ våkna i teltet, så hørte dei knitring. Mor tippet at det var MrA som allerede hadde fyrt opp bålet, og riktig. han hadde bålet klart, og kjelen kom fort på for kaffe.
Så mens gut fremdeles sov, så fekk mor ta morgenstellet aleine oppe på garden. Mor syns at veien ned ifra garden er så fin. Idyllisk på en måte. Alt rundt her virker så pent stelt også, at det er en fryd å gå rundt her. Ikkje så idyllisk er dei truende skyene over Stadtlandet. Det kjem til å regne snart.MrJ står for steking av egg denne dagen. Mor syns det er uvant å ikkje styre med det der sjøl, men er heilt greitt å kunne dele på det også, så sånn sett veldig kjekt å være to.


Våken no gut? Det er liv i gut, berre å få han ut av soveposen og bort til bålet for frokost. Trur det er en som har sovet veldig godt i treteltet.


Husker du fisken mor fekk igår? Servert på fat som MissR har kjøpt på garden. Fisk fisket her, stekt på bålet her, og servert på fat herifra. Drmed så steker MrJ resten av fisken osgå. Det smakte ypperlig! :-PEtter spist frokost, leiket litt, så ville gut opp på garden og kikke. Sola kikker fram etter hatt en bitte litt regn.Inne i fjøset sitter fruen sjøl og steller kattungene. Rensing av øyner, og gi dei melk ifra flaska. Vart sittende ei stund ilag og prate, og det er ei veldig hyggelig, omsorgsfull og hjertevarm dame. Det er masse arbeid bak å drive en sånn gard, hektisk også, det er rett og slett en livsstil. Pluss bonden sjøl har jobb på siden også. Og no har dei holdt dette gående i 9år. Mor skjønner ikkje at dei får tid til alt, energi, og likevel være så positive og energiske. Beundringsverdig, har ikkje annet ord for det.Ikkje alle hønene som har lyst til å gå ut enda på morgen, og BukkeLars har en sein morgen. Viktig å være utkvilt før garden åpner for meir folk.

Joda, mor også syns kattungene er søte. Ho har hatt 2 katter før også, men veit at søte små en dag blir store. Så ingen kattunge på gut. Forresten, alle kattungene her er ledige om du vil ha en ny pus ;-)Noen av dei er meir livlige enn andre, denne her ville opp att etter mor satte den ned.
Gut syns det var stas først at den klatret på han, heilt til han kjente kor kvasse klør den hadde. Da var det raskt at han ville ha den ned.
Var en god stund hos kattungene, før gikk videre i fjøset. Eselet rusler rundt i fed og fordraglighet mens tven står på med Marit og dyra på.
No var dei fleste kaninene inne også, og gut går forsiktig inn for å ikkje skremme dei.

Fostermor-katten har også komt, og da kjem alle kattungene oppi kurven for stell og omsorg.

Da var det å la kattungene få litt fred, og gå ned att til de andre som lurte på kor mor og gut vart av. Ungene lagde krabbefiskestang og forsvant ned i fjøra.Etter 2 små ganger til med litt regn, så såg det ut til å få en større regnskur, så alle trekte opp. Måtte berre stoppe og hilse litt på sauene på marka.Var veldig kjekt å klappe sauer, så vart værende her ei stund. Plukke gras og fore dei, kjenne på horna som faktisk er veldig varme å ta på. Akkurat det der overraska mor, mor trudde horn var kalde, av en eller anna grunn. Men dei er faktisk varme å ta på.

Satt lenge på det rommet med glassgulv før garden åpna for alle. Greitt å sitte inne i regnet også, og veldig koselig plass å være. Men når garden åpna, da var det rett til dammen igjen og robåten. Dei kunne være her lenge dei, inge problem, men skal deles på.Gut ville leike litt i den stranda båten på leikeplassen. Tenk om den var på sjøen da, seilet på bølgene, treffe på sjørøver kanskje? Mangler ikkje på fantasi.Dei blir aldri lei av fjøset dei her, og er tilbake for sikkert 6 gang.  No var dei inne til killingen også. Den var veldig varm å klappe, og ulla var myk å ta på.

2 stykker med kvart sitt marsvin i sofakroken :-)


Den svarte lille grisen hadde også trekt inn, den syns gut er veldig spennende å klappe. Tenk at en gris kan være så stilig!

Ute er det fleire som har lært seg å finne ly. MissR pekte på en sau som passet akkurat under et bord, smarting! :-D
Mens mor satt og disset med gut, så såg ho noe kjent på veggen, stylter! Mor har ikkje prøvd sånne siden barneskulen, og MissR tok det glatt som berre det. Imponert! Mor? Nei, det var en meget glemt kunst.
Inne på kafeen er det i full sving no. Fruen sjøl disker opp med svelerøre. Her skal det settes fram kaker, makroner, saft, smør, sylte, hamburgere, grøt, suppe osv osv.


En siste spisestund på garden før gjengen skal dra heim. Maten her, snadder! Og for en gjeng altså! :-D
Måtte berre få med en oppvisning av gjeterhund først. Tross regnet, så måtte mor og ungene ut for å sjå. Imponerende å sjå kor samkjørte eier og hund er, og kor presist hunden styrte sauene etter lyder eller fløyte. Er heilt imponert altså!


Vart stående å kikke ganske lenge faktisk, rart kor raskt en hund reagere og får styrt sauene.
Inne igjen så takker mor og gut for seg, og denne blide damen her er en dame mor beundrer. Alt dei har fått til på garden, opplegget, dyrene, fantasien, fargene, livligheten, ja faktisk heile konseptet. Mor fekk ikkje hilst så masse på bonden sjøl, er ho herlige her ho har hatt kontakt med. Men dei begge to har et opplegg dei kan være stolt over, og sprer glede til alle barn som er her på besøk. Tusen hjertlig takk for oss, har vært en herlig helg på garden <3
Og i regnet så bar det heim att. Måtte ta en svipptur til Stadtlandet og Vestkapp. Og siste 5 minuttene før kom til toppen, så stoppet regnet. Utsikt ut mot havet, det punktet lengst vest i Norge du kan komme.Og den der, såg dei heilt ifra Hakallegarden. No er dei her for å faktsik sjå den sjøl. Vindfullt, så absolutt!Låst denne her, men imponerende størrelse syns ungene, og toppen ser ut som en fotball.

Dermed er målet for heimturen også gjordt. Norges vestligste punkt. Bildebeviset tas før man setter seg i bilene igjen.


Vindfullt og kaldt, og er veldig heldige som faktsik fekk opphold i regnet og fekk utsikten. Gut husker ikkje å ha vært her, for han var under 1 år da han var her. Da også var dei på Hakallegarden.
Med turen på Stadtlandet og Vestkapp, så satte det punktum for helga her. Vært ei veldig koselig og hyggelig helg der ungene har kost seg fra første minutt. Garden var like kjekk som mor husker fra året før, og fremdeles er den like kjekk å komme tilbake til. Neste på lista må være å komme et par dager med fint og varmt vær slik at får bada på snadstranda også. Og det å overnatte på garden, perfekt! Det anbefales virkelig å gjere. Og har du ikkje vært på garden med ungene, så anbefales garden på det varmeste! Og til dokke som var med på tur, tusen takk for at dokke vart med, dokke er supre å dra på tur med, gjer det glatt igjen ;-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar