tirsdag 5. september 2017

Når gut vil ha midagen ute på bål, Aursneset


Det er litt kjekt når gut er så stor at han begynner å ytre ønske på kva han vil også. Spesielt når mor ser at dagen etterpå er en fin dag, og kan ta middagen ute. Så er det berre å spøre han om han vil spise inne eller ute, og eventuelt kor. Svaret vart ute, på bål, og Aursneset, fordi der er det lenge siden han har vært. Men kluet er at han vil ha med Kompis også. Det lot seg ordne ved å avtale med MissMa, og endte med heile familien vart med. Auresneset er ikkje noe langt å gå, så vidt over 300m, men er perfekt rett etter skule og jobb. En koselig ettermiddag med venner, sola, bål, dessert og leik :-)
Parkerer som vanlig på parkeringsplassen ved kiosken på fergekai, og går den gruslagte stien, eller gangveien kva den no kalles, inn den lille skogen.Det som er så kjekt med plassen her, er at den ligger nært alt, kort å gå, men du er på en måte likevel for deg sjøl med skikkelig fjordutsikt, med støyen bak deg. Sykle denne lille biten er perfekt for dei aller minste, rullestol også.

MissMa og familien kom litt før mor og gut, og dei har funnet seg til rette. Står en benk her, og så er der en litt ruskete bålplass til venstre som dei alltid bruker.Det er rydda til litt stand her også, slik at det er kjekt å leike i vannkanten. Litt sandkassesand har dei henta også, så bøtte og spade, kjøretøy osv for dei minste er mulig. Dessuten for dei små som vil bade, der er kant med store steiner ut mot fjorden.MissMa måtte ordne litt til bålplassen som noen har flytta på, slik at den passet bedre til gjengen. Lurer på kor mange ganger dei no har vært her og tent bål eller noe? Det er ikkje få ganger. Gutta føler seg virkelig heime her, har tross alt trakket her i 4-5år, også telta her.


Gutta stakk en tur for å finne krabber, men var lite å finne. Dei fann meir søppel som dei kom til mor med, så ho måtte berre lage klart et søppelnett. Det vart fort fullt! Og så måtte mor bli med, for dei skulle vise ho noe....

Mor var litt spent på kva dei hadde funnet som var så viktig. Så stoppet dei begge to opp, og så kom det ifra gut, "Sjå den fine utsikta da...." Mor vart litt overraska, for dei har tross alt vært her mange ganger og sett samme utsikta mange ganger før, men likevel så klarer dei å sjå det fine i plassen.
Mor måtte skynde seg tilbake til bålet, for ho hadde allerede lagt maten på bålet og kunne fort svi seg. Med utsikta på minnet, og to stille gutter, så kunne mor ikkje annet enn å smile heller. På menyen denne dagen vart det ønsket fiskepudding med frosset lapskausblanding til. MissMa steker kjøttboller med grønsaksblanding. Vart spist opp alt sammen!Etter fått hanket inn gut og fått han til å sitte (tok litt tid), så var det et håp om at han spiste litt uten å springe sin veg.
Mor trasker tilbake til MissMa og "kjøkkenkroken" for å passe på maten. MissMa og mor har stekt mangt et måltid ilag ute, og mange fleir blir det nok i framtiden også. Er litt kos å sitte ilag ved et bål og lage mat, enn å stå ved kjøkkenbenken heime og rote for seg sjøl. Og hallo, utendørs kjøkken med utsikt kontra 4 vegger og tak? Velger glatt ute på sånne dager.

Gut sitter faktisk stille til å være han, i godt selskap med resten. Og en stor takk til Storebror som passet på gut, og utrulig nok fekk han til å spise opp alt! Storebror, du er gull verdt altså ;-)MissMa hadde med en overraskelse, blåbær, jordbær og vaniljesaus :-P Snadderdessert! Får sånn sommerfølelse av sånn dessert ute.Trur mor fekk i seg to kopper.....
Benken her er ikkje så dum, greitt å ha en å sitte på når spiser. Har komt til en heil del andre folk også, så andre bålplassen er også i bruk, pluss en som sitter med brenner og koker et eller annet. Folksomt til å være her, og uvant for denne gjengen som er vant med å være her sånn noenlunde aleine.


Gutta fann seg en leikeplass bak på berga, litt for seg sjøl og uten folk. Dei holdt på med en slags butikk med lager og surret for seg sjøl fornøgde.
Mor fekk spørsmålet kva denne kvite planten heiter, noe mor ikkje har snøring på. Fekk berre beskjed at den var søt ;-)
Det er skikkelig fjøre sjø også, og da er der fine dammer å leike i. Skjønner godt dei liker seg her utpå berga med sånn utsikt.
Og dammer med en slags grøn mose/gras er utrulig kjekk å plukke og klemme ut vatn. Dei fann også ut at den mosen fungerte som svamp. Klemte ut alt vatn, så puttet den i en bitte liten dam, og så vart den dammen nesten tom for vatn. Ikkje for noen grunn, men berre for å finne ut av ting og forstå. Er sånn man lærer også, ved å prøve ut.

Er ikkje noen stor utflukt, men er en liten tur med stor turfølelse, slik som å gå Fagrefjellet. Og det er jo det man opplever på turen som skaper turen, og vennskap. Sola skal snart gå ned, men en annen dag er den oppe igjen, og du skal ikkje sjå bort ifra at da er gjengen tilbake, for meir bål, leik, læring og samhold.


Kort tur, ingen hokus pokus, alle klarer å gå sjøl, lett tilgjengelig, masse parkeringsplass, alle veit kor fergekaia er,og ikkje minst, masse kos :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar