tirsdag 26. september 2017

Stor gjeng til Skagen for bål og middag


Det er strålende høstvær ute, og det må benyttes. MissMa og gutta hennes mangler den koden på Skagen til Fjøre til fjells, Mormor trenger den koden på jentene også. Så dermed slo heile gjengen seg sammen for å ta en felles tur med hamburger på bål til middag ilag, sjokolade og epler med kanel og sukker til dessert, og det var berre å nyte sola. Og det vart en god gjeng på 3 damer og 6 unger på tur for å nyte ettermiddagen på berget på Skagen ved Storfjorden. Stor gjeng, livlig også, som fekk påfyll til slutt. Beste måten å tilbringe tid ilag med familien og venner, ut på tur :-)
Mor har beskrevet turen til Skagen før, men om du er ny, så kan mor ta det en gang til ;-) Du kjører til Aursneset, og du skal øvst til venstre i heile boligfeltet. Gjengen parkerte langs veien i siste krysset opp til siste gata. Berre for å ikkje stå i veien. Så gikk dei rett opp krysset, og til det siste huset, øvst i feltet.

Rett ved den kvite garasjen der oppe, der går denne traktorveien. Det er den du skal følge. MrRob, FrøkenS og Frøken A er ivrige på å komme i gang.Ventet litt slik at alle kunne gå samlet, kjekkest å gå ilag syns mor. Og dermed så la man i vei. MissMa med gutta og lånt kvalp for turen. Den var utrulig liten i forhold til hundenn mor er vant med, men veldig søt da.


Veien er ikkje sånn super standard for barnevogn osv, men veldig grei å gå, faktisk koselig også. jengen blir litt spredt utover, noen er raskere enn andre, og unger spretter rundt sånn som det passer seg.FrøkenA har akkurat holdt et lite show aleine for mor, servert noen nordmannen, svensken og dansken vitser. Tydelig at ho har pugget på mange :-P No er det mange spørsmål om alt rundt eller langs veien.Gut kjem springende med et gigantisk blad! Han er sikker på at det er det største bladet akkurat der. Storebror visste også navnet på treet bladet kjem ifra. Den guten kan en god del, det er sikkert.

FrøkenA er den som tenke på det mest utrulige, og kikker opp på det veldig store treet og spør: "Om eg klatrer heilt opp dit og faller ned, dør eg da?" Mor svarer fort, at da dør ho. Og ho berre trekker på skuldrene, da skulle ho ikkje gjere det. Oppriktigheten og den lette konklusjonen var så ekte, at både mor og Mormor humret for seg sjøl.


Når du da kjem til denne forlatte maskinen, så ser du rett borrt på en sving, og det er en stoooor sving til venstre.


Du går svingen, på en måte rett fram, og havner rett på stien. Om du er i tvil, det henger en liten pinne med litt farge på i treet.

Du havner rett i en furuskog med tydelig sti. Om det er vått som no, så vær obs, for røttene blir glatte.MissMa med lille hunden kjem bakerst, for den surrer og virrer, skal snuse på alt.

Akkurat ned siste biten har dei lagt om stien, så du kan velge sjøl kor gå, alt etter kor vått det er. Er du litt ustø på beina, ta med staver da ;-)


Som du ser, kan være litt sånn no i dei våte tider.
Nede i bunn av haugen så er det også litt vått, og alle hopper hit og dit, alt etter som kor dei trur det er mest tørt. Mor er glad gut har fjellsko på seg idag. Ser dei med joggesko sliter litt med å holde seg tørr, så blir litt omveier utenom stien.
Ser no også nesten målet, og sola glitrer på fjorden så fristende.
Området der sjølve koden står er stort og åpent, flott plass. Dei som ikkje har vært her før, vil gjerne være her. men gut vil litt lengre bort, til leikedammene, så han og mor fortsetter.Det er no man ser at man er mange, alle utover heile berget. Litt koslig da, du har mange å prate med, alltid noen å leike med. Ser over til Glomset  faktsik.

Hunden vart først bundet fast i et tre litt bortenfor i skygge. Vart ikkje stående der så lenge.


Mor hadde med dei to små leikebåtene til gut, og det vart fort leik ved dammen som er dannet av bekken der.
Storebror med kosestund med den lille hunden <3 Han passer på å holde den vekk ifra området med matlaging og mat over alt.Mormor fyrte opp sitt bål først, mor sitt tett inntil hennes bål, slik at fleire kan steike ilag. Trur MissS er ganske så sulten no, så ho får nok første hamburgeren.


Gjor det enkelt, at alle hadde med samme maten. Mor og MissMa delte seg mellom kva ha med, praktisk når man er 3 og 2. Pluss mor tok med nok salat og paprika til alle. Kva er vel en hamburger uten salat?Har blitt noen middager på bål på dei to her siste tiden, faktisk 4 bål på ei uke! Men er fremdeles ikkje lei av bål noen av dei :-)

Dette er skikkelig hamburger altså, smakfull, deilig og mettende. Og ikkje minst, gjer ingenting om du roter :-PVar litt uheldige med at det kom en del vind akkurat no, så både papptallerkner begynte å flyge, luer osv, så var å berre passe på.

Ikkje enkelt å være liten hund heller å vil så gjerne sjekke ut alt av folk og mat, men måtte holdes på avstand. MissMa og Storebror skifta på å passe på hunden, så den var aldri aleine heller.

Mormor hadde fullt opp med arbeid å steike og lage klart hamburgere til dei 3 ho hadde med seg, og hamburgerene gikk så utrulig fort ned også! Tydelig at det var en sulten gjeng på tur, og det er no rart kor masse bedre mat smaker når man spiser ute også.Mor tok med litt dessert, anna enn sjokolade. Okei da, det er sukker, men er tross alt en del sunnere enn sjokolade. En heil pose med epler, og en pose med kanel og sukker. Delte opp i store båter og renska for kjerne, putta dei i posen og rista, så tredde på grillpinne.Og når det er glør att på bålet, er det perfekt for grilling av epler. Mor får plutselig lyst på pinnebrød også, sikkert på grunn av lukta av kanel. Trur det må bli neste mat på bålet altså.
Snadder-dessert uten tvil! Trur mor må ha dette her med fleire ganger, og du får litt bedre samvittighet over å servere ungene dette her også.


MrRob liker ikkje grilla epler sjøl, men han er ivrig og dyktig griller for mor. Luksus, uten tvil, å ha egen grillsjef :-D Ikkje alle som liker grilla epler, så dei fekk reine eplerbiter. Rart kor fort unna det går med epler når dei er delt opp og renska? Poff! så var nesten en heil pose tom.


Mormor tok på seg en nesten umulig oppgave, nemlig å få tatt bilde av alle sammen, samtidig! Blir uten ho, men fekk her med seg alle! Er ikkje liten gjeng dette her, og som oftest er dei spredt ut over alt.

Det er no flott å være her også når du får kvelssola som dette her. Tenk om kunne hatt sånn utsikt ifra huset ditt? Mor skulle virkelig ønske ho hadde! Få sett sola når den går ned, sett fantastiske solnedganger heime ifra, men dessverre gjer ho ikkje det. Så må dra på tur for å oppleve det.


Og bergene her er perfekte å tilbringe ettermiddagen på, lage bål, leike dammer, utsikt og avslapping.Og solnedgang med familie og venner <3Gutta krutt hopper fram og tilbake og leiker seg, dei finn alltid på noe. Lurer på kor mange turer dei to der har ilag no? Begynner å bli noen.
I det gjengen begynner å pakke sammen, så kjem MrJ dukkende opp med 2 hunder på tur. Der stod visst nok en ekstra hund plutselig på altanen, så da måtte den også berre få bli med på tur.Ingen fare om det vart 3 hunder, er nok kos til alle 3 :-)
Så i det sola er på vei til å legge seg, så rusler gjengen heim att. Merker på mørkret at det ikkje er sommer lenger, men at høsten virkelig er her, og kveldene betraktelig er kortere.
Jentene er fornøgde med å hanket inn nok en kode, og har no ikkje så mange att. Trenger 6 stykker, så 2 att.
Her er ei slags strand, men den er ikkje så fin å bruke som berga, store steiner og mindre sol.
Og da var det berre å komme seg opp siden tilbake til veien.


Litt kø enkelte plasser for å unngå det mest våte, sola prøver å presse seg mellom trea for å lyse opp for gjengen.
Men bakken er fort gjordt, og snart er alle sammen oppe igjen. Praten går i alle fall livlig i skogen.
Lille hunden hadde man fått beskjed om å ikkje gi mat, men MissMa har tatt med tørrfisk til hunden, pluss Kompis liker det. Ikkje vanskelig å sjå kven som har hundenes oppmerksomhet ;-)

Mor låner den lille hunden litt, den svinser hit og dit, og spesielt kjekt syns den dei 2 store hundene er. Den liker visst godt selskapet av dei, og det er gjensidig.
Det er ikkje til å unnå å sjekke ut dei store blada når kjem til den plassen. Er jo fascinerende å sjå kor stort et blad faktisk kan bli.Praten går livlig alle plasser, spørsmål, vitser, tull prat, og alt mellom himmel og jord. Og så bytter man litt på kven man går ilag med, i alle fall ungene. Dei svinser litt hit, er fremst, er bakerst, alt etter kva dei finn å kikke på. Akkurat det er det som er kjekt med å være fleire på tur, mange å velge i å prate med :-)
Turen er grei å gå, i alle fall veien inn. Litt moldete og litt sleipt ned stien til sjøen om det er vått ute, men ikkje verre enn at det er heilt greitt. Dei aller minste treng kanskje ei hand å holde i et par plasser. Fin tur med barn, koselig berg, flott utsikt, og en herlig solnedgang om du er heldig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar