fredag 27. oktober 2017

Hyttetur og høsttur til vakre Tredjevatnet 874moh, Riksheimdalen


Mor, gut, MrJ og hunden tar helg. Tar helg med ei natt på hytta i Riksheimdalen med gummibåten og fiskestang på slep. Det er meldt ok vær, snøen her oppe har smeltet vekk, og håper på å få en tur søndagen. Første stopp vart å ro på Storevatnet 730moh for gut, etterfulgt av forsøk på å få fisk, ettefulgt av bål til kveldsmat. Dagen etter en tur til Tredjevatnet 874moh med gummibåten, så innom Andrevatnet 794moh der gut ikkje rodde, men mor skulle forsøke! Trur du den lille gummibåten ment for maks 45kg holdt? :-P
Gut kjenner seg igjen, og går først opp til hytta med redningsvesten sin bakpå sekken, og soveposen sin i hendene. Klar for ei natt på hytta igjen. Hytta er Sykkylven Energi si hytte, og ligger på ca 700moh.


Her var det ikkje snakk om å være inne, men rett på leik! For han visste at mor hadde med frisbeen, og det er noe han syns er velidg kjekt å holde på med. Hører liksom med til hyttetur den frisbeen etter sist tur. Hunden er like leike-lysten den også, og vil så gjerne være med på leiken og smake litt på den gule flygende dingsen.
En frisbee kan brukes til meir enn berre å kastets med, fungerer fint som båt også i bekken.


Mor kikker opp mot fjellene. Sist ho og MrJ var her, så var fjellene dekt i snø, og dei vasset opp i snø til Tungremstindane 1290moh. No er toppene bare. Sukk... så masse arbeid med å gå, på ei uke er det borte. Men samtidig, når dei var på Tårnet 1338moh dagen etter Tungremstindane, så var det knall blå himmel og sol, og da var det ekstra flott med kvitt på toppen. Snøen har sine fordeler og bakdeler.

Mens gut leiker og mor er ute med 5åringene, så held MrJ på å flytte inn i hytta. Er vel fjerde gangen mor og MrJ er på hytta på 1 år no, og det er like kjekt kvar gon å komme tilbake.Bergveggene ved elva bak hytta er supre for en gut å klatre på, og han er på ved jakt. Skal jo ha bål til kvelden, så da er det å finne det lille som er muli til startved hevder han. Her oppe er det ikkje tre å finne, så kun plankerester og død lyng.Så er jo en tur opp på Storevatnet 730moh omtrent obligatorisk når man først er på hytta. Så med fiskestang og gummibåten, så er det 10 min for gut å gå dit.Oi! Her var det lite vatn :-P Blitt reine sandstranda her, skulle nesten tatt med bøtte og spade.
Før kom til vatnet, så ville han plutselig ikkje ro, men fiske. Men når stod der ved vannkanten så var det en som kom og ville ha på redningsvesten likevel. Dermed så bar det utpå vatnet. Er en liten stund siden sist han rodde no, så litt startproblemer første minutta, så kom det tilbake og en fornøgd gut rodde rundt.


Mor kjenner at ho misunne gut litt det der å få ro utpå et så flott vatn, med dei fjellene rundt seg. Så synd at den gummibåten står vektgrense på 45kg, og mor er en god del tyngre enn som så, heldigvis, for er slett ikkje sunt å berre vege 45kg når man er 168cm høg. Fjellet i midten bak er Tårnet 1338moh, den til høgre er 1276moh, og heilt til høgre er toppen til Tungremstindane på 1290moh.


Han rodde en stund utpå, før han fann en plass han ville i land på. For der stod mor med fiskestanga, og den fristet! Tviler på får fisk no så seint på året sier MrJ, men er berre å forsøke, for det hopper fisk rett ved.Hunden ja, av en eller annen grunn er han heilt spirrevipp når fiskestanga er i bruk. Han piper, nesten uler mens han ser på snella snurrer, ser sluken forsvinn utpå vatnet og vil hoppe etter. Verken mor eller MrJ skjønner kva som var så spesielt med fiskestanga denne dagen, men han vart heilt på styr og pep sin arme nød. Så MrJ måtte berre rope på den, og der fortsatte den å pipe og trippe på labbene og ville så gjerne et eller annet :-P

Gut vart no stående å prøve fiskelykka, og trudde han hadde fått fisk et par ganger, men var nok berre sluken som var i bunnen sånn litt. Fiskene hoppet dei, men ingen beit på. Om han hadde berre fått en, så hadde det gjordt ikkje berre dagen, men mange dager for han her. For mor også, for den gleden han får ved å få fisk, er verdt meir enn når mor får 10.
Skal no være ærlig at det var under 20min at han fisket, så meldt et nødvendig ærend seg, og ned att til hytta. Såg ikkje noe til MrJ eller hunden, men reknet med at dei fann dei att ved hytta. Og kva annet enn kaste frisbee trur du stod på agendaen?


Blir litt springing fram og tilbake etter den frisbeen, for den fyker absolutt ikkje rett fram, og dei to er ikkje noe mestere. Og i det mor stoppet ved bekken for å plukke opp frisbeen, så trakket ho nesten på den her, en kniv! Kva gjor den der? For mor spurte MrJ, og den hører til på hytta. Har noen vært så freidige at dei har vasket opp i denne bekken her og glemt att kniven ute? Håper ikkje det. Den havnet rett tilbake til skittentøyet og inn på hytta. Glad ikkje hunden trakket på den.


Inne i hytta igjen og lage til soveplassene. Vart meir til at gut bygde hytte i køysengene, og endte opp med madrass oppe som tak, hadde både altan, parkeringsplass, loft og kjeller. Fantasi er ikkje noe problem.
Vart man lenge inne tru? Middagen skulle man ta ute med bål, og gut er rett på leiken igjen. No er det å finne masse slimete greier i elva og lage slimboller og slimkake.


Og så er det så innmari synd at dette her ikkje er på film! For du skjønner, MrJ held på å fyre opp bålet, og gut har henta planken han meinte dei skulle brenne. Mor sa den var for våt, og det endte med han btukte den som hoppebrett. Fekk bra sprett også kan mor love deg som du ser på bildet, men kva trur du skjedde til slutt? Jo, planken knakk i to! Og kor endte gut? Jo med et klask rett på bakken med bakenden i skikkelig klassisk youtube videoer stil! :-D MrJ knakk sammen i latter, mor også, faktisk gut og som såg det komiske i det heile. Skulle virkelig, inderlig ønske at det var på film, da skulle du fått sett det nydelige fallet i klassisk stil :-D
Etter knekt den planken en gang til, så vart det meir rolig på den hoppingen. No vart det meir fokus på Knerten pølsa som lå i panna og surra.
Knerten pølse til gut, lammepølse på dei voksne. Og kva kan man bruke gammelt brent treverk til? Bruke som kritt til å tegne på steiner, og dermed har ut noe å styre med.


Dagens bålmester, MrJ som passet på idag. Det mor gleder seg mest til, er faktisk den varme koppen med toddy, en følelsen du får av å holde koppen med begge hendene og kjenne lukten kile deg i nasen. Om det er toddy eller kakao går for det samme, men den følelsen av den varme trekoppen og lukta er beroligende. Kjelen til mor er klar, og ho har hentet vatn i elva også. Berre man blir fedig med å steke pølser.


Sant å si, dei to der krangler og er uenige som søsken bruker å være, og så kan dei være innmari forlikte også. To livlige 5åringer som er veldig leikne begge to, med selektive ører begge to, furtne på kvarandre fordi dei ikkje forstår kvarandre, hallo dei snakker ikkje samme språk engang, men så får du sånne øyeblikk som dette her at dei faktisk har et bånd mellom seg. Dei har noe å lære begge to, hunden det å ta hensyn til en unge som er 30kg lettere og hans leik, gut lære at en hund ikkje tenker som et menneske og forstår ikkje på samme måten. Uansett kor sur gut kan være på hunden, så er det likevel den han klemmer på til slutt og vil kaste pinne med eller ha med på tur <3Og dei er no litt søte der dei sitter rolige også, den stakkars lille stunden dei er i ro.


Kjente at det vart kaldere ute, og en god del mørkere også. Trekker inn att i hytta og rydder opp. Gut er ett tilbake til hyttebyggingen sin, skal utvide litt og meir fasiliteter. Mor og MrJ inntar stuebordet med kvar sin kortstokk og tar hyttelivet med ro.


Gut kunne no ikkje la være til slutt og sjekke ut kva kortspillet gikk ut på, så det vart øving på tall og telling. Legge kabal hører liksom til på hytta her.Var kjekt og koselig med kabal ei stund, men så var det tilbake til hytta oppi køya. Så masse gøy man kan ha med skummadrasser, tepper og ei hodelykt :-)
Avslutte kvelden med et løfte, nemlig Stigespillet. Mor tok med spillet etter ønske ifra gut, og når det er mørkt ute er det koselig å sitte inne og spille. Dette er vel det klassiske mange tenker på hyttetur, kort og spill. Å være uten tv er heilt greitt syns mor, som faktisk ser lite tv til vanlig sjøl.Leggetid kjem uansett kor man er, og ut i elva for å pusse tenner. Merker godt at man er høgt oppe og seint på året. Kjenner det kalde gufset kryper innpå deg, og det er mørkt ute allerede når klokka er 19. No er klokka over 21, og det er svart, heilt svart. Her er det ingen lys ifra noe hus eller gatelys, kun hodelykt.

Natta forløp seg uten et vindpust ute, slik at det vart alt for varmt inne i hytta. Gut tok grytidelig morgen, dermed resten også.
Og etter meir leik med hytta si, kom dagslyset også. Frokosten er inntatt, og ut en tur.Ut for meir kastimg av frisbee. Virker som om dette er noe han ikkje blir lei av, så trur den frisbeen får være med som fast passasjer i sekken til hytteturer. Hunden måtte mor sette inn i hytta, for han holdt på å sprekke i leikenhet og fortvilelse over å ikkje få lov til å ta den lekre flygende dingsen.


Så var det å gå seg en tur. Mor hadde snakket med gut om å gå opp til Tredjevatnet for å ro med gummibåten, noe han ville. Her prøver han å løfte opp gummibåten mens den er fast i ryggsekken. Ikkje heilt enkelt gut? ;-)


Å få gummibåten fast uten å være i veien, var visst lettere når mor hadde sekken på. MrJ klør seg i det dei små skjeggebustene, og fekk den faktisk meget praktisk og godt fast. Klare no da?


Men.... så er det den ubestemmelige 5 åringen til mor, gut. Han som sa han ville på tur, satte seg plutselig på bakbeina og ville ikkje, han skulle heim. Mor skjønte ingenting. Så mens MrJ og hunden ruslet sakte videre, snakket mor med gut. Til slutt så kom han også, og 2 minutter etterpå var han i veldig prate humør. Dermed er begge 5 åringene på tur ilag igjen.


Tenk da, gå opp ei trapp midt oppå fjellet som dette her? Mor forteller gut at det var her hytta stod før. Tenk for en utrulig flott beliggenhet det hadde vært da! Sukk altså.... men for arbeiderene til kraftverket, hadde det vært for langt unna tunnelhuset, da vært uten strøm, og en god del meir værhardt oppå he enn rett nedenfor kanten.Når gut er ute på tur, vil han gjerne gå andre plasser enn stien, og da gjerne rundt haugen som er der. Gikk både over og rundt, for vil prøve å finne egne veier. Og ser du kanten der bak? Nedenfor snøeflekkene? Der nedi er dagens turmål, Tredjevatnet.

Skal berre klatre litt først......Og var det brått full fart på gut som hadde full stopp for 15min siden. No springer han avsted på stien slik at mor og MrJ måtte sette opp farten et øyeblikk. Omtrent sånn går stien videre til vatnet. For rett ved gut her deler stien seg også, og du skal ta den øvste. Er du i tvil på turen, følg alltid den øvste stien. Stien er merket med øde T-er, om enn litt svak farge her og der. Den nederste stien fører deg til Andrevatnet.Stien er ingen autostrada, men akkurat passelig. Sauene bruker den også, og en del folk som skal til Tårnet, Blåbretind, Storvasstid, Skarabben, skaret, eller som dei her, til Tredjevatnet.

Er utrulig flott da å gå her og får utsyn til Storevatnet på denne måten her. Riksheimdalen kan virkelig smykke seg med fleire flotte vatn i lett grøn farge. Fjellene er Tungremstindane til venstre, Molaupskaret midt i bildet, og Sunnavindsnipa til høgre.


Beste T-merkingen på heile stien er akkurat her. Lettere å sjå merkingen på vei ned enn opp, merkelig nok, men du finner fram uten problemer.


Gut gikk plutselig av stien litt lengre oppe, og gikk bort på en kant. "Mamma, kom hit:" Trur det er den mest brukte setningen til gut for tiden. Mor lurer på kva det var? "sjå kor vakket det er her da, sjå på utsikten!" sier han og hever armene sine i beundring. Varmer et morshjerte at han klarer å sjå det vakre rundt seg, og faktisk nyte det også. Og han har heilt rett, det er vakkert her, er du ikkje enig?
Og så finner han bær enda også! Har vært frosne et par ganger allerede, så er ikkje like gode, men mor spiser noen av rypebærene som han hjelper til med å plukke, pluss krekling.

Komt seg et godt stykke opp, og kikker utover. Eller rettere sagt, kikker ned i dalbunnen. Alle stripene som snirkler der nede med vatn og dammene, det ser ut som inni kroppen vår, se ut som blodårer. Naturens blodårer forklarer mor, og gut tenker seg om. "Faktisk" kom han med, kort og greitt.

Skal no over litt stein også, noen flekker med fast ur. Ikkje så masse, så er heilt greitt. Ser kanten nært også no, så går ikkje så skate dette her likevel. Gut har ikkje klaget over at han er sliten heller, eller spør om når han er framme, han veit kor målet er.Gut stoppet opp for å kikke på noen steiner og en plante, og skulle vise MrJ kor fin den var. Kor vart han av tru? Gut og mor kikket opp. Borte? Han og hunden hadde allerede forsvunnet over kanten der dei. Begge to berre trakk på skuldrene, kikket litt til på steinen før dei gikk etter.

Gut fantaserer om at her er snø, og at dei alle kunne ake nedover på akebrett. MrJ foreslo å ake på gummibåten! Det var en ide gut likte veldig godt, og ville ake ned Sunnavindsnipa. Mor meinte at det ville være den sikre død, noe gut trudde skulle gå veldig bra. Men ser kva han tenker her, tross bilde ikkje viser det, så er det langt og bratt her. Og Sunnavindsnipa ser skrå ut for der han står, og med snø hadde man aket heilt uti vatnet. Drømme kan han, og fantasi har han uten tvil!

Hunden er først no, og mor husker at for 2 uker siden var her is! Akkurat her, is og snø, og no er det vekk. Om ikkje så lenge så er det vel snø her igjen, kanpp uke kanskje? Vinteren banker ubønnhørlig på døra, og kjem om mor vil eller ikkje.

For det er jo kjekt når man kan gå turer som dette i fjellet. Nyte området som dette her, og gut kan bli med. Når snøen kjem så er det for tungt for gut å gå her i alle fall. Idag har han vært utrulig flink og i godt humør etter den plutselig dårlige starten. No er han fornøgd og glad, koser seg og kikker seg rundt. Og han husker at det er ikkje det vatnet der borte han skal til, men et annet.


Mor ser kanskje litt rar ut der ho går med båten på ryggen, men det fungerer. MrJ fekk noen assisasjoner med filmen Det 5te element, så ho må nok sjå opp att den filmen for å skjønne kva han såg der han gikk bak den vandrende båten.

Oppe på kanten, og gut ser utover Tredjevatnet. Måtte sette seg ned skjønner du får å sjå litt, og kom med "Sjå kor vakkert" igjen. Bra han er fornøgd da og liker seg her han også. Skal sjå at det ender med at alle 3 får Riksheimdalen som en spesiell plass, ikkje berre MrJ.


Så var det å komme seg ned til vatnet, og gut fann en meir morsom vei ned, ake på rompa ned! Og det var så morsomt at han gikk opp att kun for å ake ned att igjen :-) Jada, buksa får gjennomgå, det er sikkert, men han har det gøy da.


Lunsj ved vatnet <3 vakre, flotte Tredjevatnet med sine steile fjell rundt seg. En dag skal mor videre opp der. Kjenner regndråpene kjem dalende ned ifra himmelen. Ikkje meldt, men ikkje overrasket. Gjer ikkje noe, er sikkert berre litt. Mat og så sjokolade, så får en sjå kor lenge man blir her.

Litt regn, men likevel utpå for å teste. Trur ikkje det er noen som har vært oppå her og rodd i en gummibåt før. MrJ tipper at dei har vært opp med robåt før, dratt opp med hest på vinterstid da første utbygninga av demninga var. Noen som veit? Så masse historie om utbygginga her i Riksheimdalen kan verken mor elle MrJ. Hadde vært utrulig kjekt å sett eller lest om det som foregikk her oppe en gang.

Uansett så er gut aleine her no, og kikker etter fisk under gummibåten, for det hopper småfisk her. Om du kan få noe her, tja, tvilsomt, men her er noen få små ser det ut til. Men tenk deg her oppe da, duppe utpå vatnet med stolte fjell rundt deg. Mor misunner gut akkurat no, ho hadde gjerne duppet utpå der.


MrJ sitter stille på plassen og berre kikker, gut ror mens mor småspringer langs vannkanten dit gut sa han skulle ro.

Gut kom i land, og det første han legger merke til er krekling rett ved der han satte ifra seg båten. Sikkert vært frosne meir enn 2 ganger dei der, så mor venter heller til neste år før ho spiser meir.


Gut ville det klassiske, kaste stein i vatnet. Hunden blir ellevill kvar gong en stein lager plask, og han piper, springer og er litt ifra seg over å ikkje klare å fange noe. Ikkje minst, kvar gong han er uti, så kjem han innatt, tett inntil deg så du blir våt, og så rister han seg! Og du er enda meir våt....  Til slutt sa mor at det var nok kasting av stein, før dei vart gjennomvåte.

Gut skulle oppi båten igjen, men en overivrig hund skulle ta åra til båten også, og gut vart redd for noen tenner som kom vel nært. Mor tok tak i hunden, alt for leiken og nærgående, og en litt skeptisk gut nekta å gå uti båten igjen. Så dermed bar mor båten tilbake til plassen. Heller til elveosen og leike med skum. Masse skum var der! Tenk at naturen lager sånt hardt skum uten såpe? Gut skjønner det ikkje, for i badekaret bruker han såpe for å lage skum, her er ingen såpe. Naturen er litt kul syns han.

Vart litt fram og tilbake kva vei man skulle gå ned, ned langs elva her, eller tilbake samme veien. Har gått ned her en gang før gut, og bestemte i siste liten at ned her. Grunn? Stien er tøffere her ;-)Skal mor fortelle deg kvifor ho vil gå denne veien her? Fordi landskapsmessig er denne veien her masse finere å gå. Litt lengre ja, men masse finere, og verdt kvart et steg.Du går ned langs elva, svingete sti, ikkje merket, men du ser den.


Dessuten så får du finere utsikt til Andrevatnet her også, og er en kjapp avstikker bort om du ønsker det.
Kjekt å gå her med dei du er glad i, og vakre omgivelser. Trur mor aldri blir lei av dalen her.Ser du stien? Den går oppover her, du ser kanten til vatnet og kom ned ved elva her. Sjå på fjella da! Er dei ikkje flotte?! Kanskje gut kjem tilbake hit som voksen og husker plassen med glede etter vært her med mor? Er lov å håpe.


Mor har akkurat vært i forhandlinger med gut angående den gummibåten, for ho har ikkje fått rodd på noe vatn, han har rodd på 6 forskjellige vatn no. Han og mor skal teste om mor kan flyte ho også, eller plumper uti vatnet :-P Mor skal nemmelig utpå Andrevatnet i gut sin gummibåt! Det står maks 45kg på båten, og mor er vel 60kg, pluss klær og fjellsko. Gut roper på MrJ for å få han til å stoppe og vente.
Da er det berre å finne en egnet plass å komme seg over elva. Såg en plass, og gut trudde ikkje han kom seg over der. Ingen problem meinte MrJ, og plukket gut opp, og bar han over. Midt uti på tull, så senket han gut ned mot vatnet. Det vart en som var redd for å bli våt! :-D


Mor måtte stoppe opp, for berre sjå på herlighetn da <3 skjønner du no at mor ville gå ned denne veien her? Landskapet her er berre magisk! Skal vi no sjå... til ventsre har du Sunnavindsnipa, så Hundatinden 1234moh midt i bildet, så Skopphornet 1226moh til høgre. Er berre å nyte.

Ingen sti opp til Andrevatnet akkurat her, men du veit kor du skal, så er berre å gå rett på om du vil.
Mor ser seg tilbake. Der ned langs elva går stien, og der var dei for kort tid siden. Ser Blåbretinden 1476moh stikke opp heilt til høgre. Og røffe er dei alle her, og for noen farger da!
Bakken er lyng og mosekledd her, perfekt for rundkast og forsøk på å slå hjul. Aller helst berre kaste seg rundt for gøy!Kjem du gut? Mor er litt spent om ho kjem seg tørr gjennom dette her :-P Går ikkje dette her bra, så blir det en ganske så kald fornøyelse.....


"Mamma, er dette kaktus?!" gut roper på mor og ho måtte komme for å sjekke. Den var tørr ja, hard, men ingen kaktus. var enig med gut at det lignet litt på kaktus, den skule han få. Mosen har berre tørket ut for vinteren.Og der er Andrevatnet. Det ligger 794moh, og er regulert det også. Tredjevatnet var regulert før, men gammel installasjon er borte. No er det Andrevatnet og Storevatnet som er i bruk til kraft. Med det samme, om du er her vinterstid, IKKJE gå utpå Storevatnet er du snill. Der kan vannstanden under snøen være fleire meter lavere enn isen. Måtte berre få sagt det ;-)
Gut vasser for å sjekke støvlene sine, og grensesettinga til mor. Kom deg på land du, før du blir våt oppi støvlene. Om noen skal bli våte akkurat her, så blir det nok mor. Håper ikkje, og krysser fingrene.


For sikkerhets skyld så ga mor mobilen sin til MrJ, om ho skulle havne uti. Det var med ytterst forsiktighet ho satte seg oppi gummibåten, hørte den proteserte, og forsiktig utpå. Ikkje langt utpå, mor har ikkje redningsvest. Mor føler seg utrygg uten redningsvest, tross kjem seg lett på land om noe skule skje akkurat der.
Men det er en gummibåt som har mest lyst til å sprekke! Mor hører luften som presser seg ut, som om gummibåten tar i og held pusten i anstrengelse :-P Med føttene dinglende utenfor, så kjem mor seg raskt på land igjen, ingen vits i å friste skjebnen alt for masse. Men tenk hatt en passelig båt eller noe og fått kost seg utpå vatnet her, det hadde vært noe <3Med båten tilbake bakpå sekken og ryggen til mor, bærer det ned att. Går sti her og tilbake, så er berre å finne den.En stor stein midt på her, den skriker berre "Hopp ifra meg!!" I alle fall så trur mor at det er det gut hører inni seg når han ser den. Hunden ser på mens gut er i lufta. Gut i svevet!


Så var det den der delte vippebrua da. Mor fortalte gut om vippebrua, og han trudde mor tullet. Er ingen bru som kan vippe vel?

Gut går utpå, og MrJ hjelper han. Litt skeptisk, og ser at det er et stykke å hoppe over til neste del. Det fikser MrJ lett, og lemper han som en potetsekk under arma, og vips så er dei begge over :-)


Når du går denne veien her på sånne dager som dette, så får du mange sånne magiske øyeblikk som dette her. Berre nyt dei, for dette her er en meget vakker og flott dal å gå i.
I mange av dei små dammene, eller kva man skal kalle dei, så får du et glimt av et stolt fjell som speiler seg.

Gut er intet fjell, men prøver likevel å speile seg. Han peker og ser mor også, og et annet fjell som ligner et godteri. Han syns det er fint å sjå fjellene i dammene, og forsøker i neste dam også.


E kanskje litt lengre å gå denne veien her, men stien er veldig lett å gå og tydelig.


MrJ havnet med 2 turgåere og stod og pratet. Mor og gut fortsatte å gå dei, for han tar dei fort att. Gut ville finne stein og lage ringer i det stille vatnet på Storevatnet.


Er nesten magisk stemning å stå der og sjå utover. Så blikkstille at fjellene snart er vakrere i vatnet enn når du ser opp på dei.
Får beholde det flotte mesn går stien langs vannkanten også. Hytta ligg rett bak kanten der, så er ikkje så langt att, vel 800m kanskje?
Og det å gå her med fjellrekken ruve over deg, det blikkstille vatnet ved siden av deg, og søndagsfølelsen er faktisk utrulig god. Dette her er som balsam for kropp og sjel, og nesten trist at man skal ned i hytta for å pakke seg ut :-(

Men samtidig, har fåt en flott rundtur med alle 3 vatna her, gut har rodd, mor har rodd, og båten skal vel heim for vinterferie.
Sitte-pause! Gut såg en passelig stein som omtrent ropte PAUSE! og da skulle han ta pause. Så dei begge vart sittende å kikke på Storevatnet.
Etter en kort pause på kvar sin stein mor og gut, så fann gut ut at han skulle gå etter MrJ som både har tatt dei att, og passert dei. Rask han der MrJ altså.

Med hytta i sikte så er det ende på hytteturen og oppholdet i Riksheimdalen også. Litt trist, for veit at vinteren er i anmarsj, og dermed ikkje så enkelt å komme seg hit opp som no, spesielt med gut på slep. Det er så koselig å være her oppe, og hytta er perfekt stor nok for dei 4 her. Praktisk med strøm, sjøl om sjarm med kun stearinlys og fyr i ovnen. Her oppe er ikkje noe trær, så lite med ved, så strøm er heilt greitt. Dessuten så er det så fint å ta seg en liten tur til et av vatna her, og er man uten barn så er utfordringene mange på topper i området. Ikkje berre topper, men skar, eller berre opp ei fjellside for å få utsikt utover dalen. Mor har blitt veldig glad i denne plassen her, og utrulig glad for muligheten til å bruke plassen og hytta. Gut syns det er kjekt med en hyttetur inni mellom, og her kjenner han seg att og finn att sine plasser ute for leik. Og får du muligheten til en tur her oppe, så anbefaler mor deg både Tungremstindane, Tårnet, eller runden som dei gikk idag, og du får sett 3 av dei 4 vatna som er her på en runde.
Ifra hytta er det en rundtur på ca 5km i lett terreng, du er innom Storevatnet, Andrevatnet og Tredjevatnet. Merket sti opp til Tredjevatnet, resten er sti uten merking. Men dalen er så oversiktlig og er ingen trær her, så du ser heile tiden kor du skal. Tur som anbefales om du berre vil nyte området her uten å bestige noen topper ;-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar