onsdag 4. oktober 2017

Med Mormor og gutta til Vellingsneset


Da mor, gut og MrJ lå på Hovdeåsen i telt for 2 dager siden, så såg gut ned til Vellingsneset. Han ville dit, helst med en gang. Ikkje så rart egentlig, han har mange gode minner derifra. Så når Mormor ringte mor på jobb mandagen etter og snakket om tur, så endte dei med forslaget Vellingsneset. Så Mormor tok kontakt med dei 4 ungene, og 2 stykker vart med, nemlig gutta. Dermed så dro gut fram tursekken sin, og mor fylte den med sager, saks, tynt tau osv slik at dei kunne bygge hytte i skogen. Og så lagde mor en porsjon bolledeig, for ho hadde lovt gut pinnebrød med masse kanel og sukker! Vart en absolutt koselig ettermiddag med bål, pinnebrød, pølser, leik i skogen, og flyndrekasting i sjøkanten. Mor føler seg heldig som har det som dette <3
Parkerer på parkeringsplassen heilt ytterst på Kurset, som har parkert på mang en gang no.
Dermed så begir gjengen seg avgårde siste biten av grusveien forbi dei siste husene der. Gut måtte sjekke ut skiltet, for han har begynt på skulen, og held på å lære seg å skrive og lese. Kjekt med nye ferdigheter.


Mormor og MrM bortevekk i en eller annen samtale ;-)

Mens mor rusler avsted med dei to gutta her. MrRob øver seg på å blåse gras, og fekk det faktisk til!
Dette her er en ganske så avslappendes gjeng å gå på tur med, og det er sånne dager man er ekstra glad for at man er tante <3
Alle gutta syns at det gikk veldig fort å gå veien denne gangen, ikkje så rart, dei har pratet og kost seg, og da går det fort unna.Stein som går ned ifra veien er godt merket med et skilt som står Vellingsneset på. Veldig tydelig sti, men kkje merket.
Når du kjem til et lite kryss, kan du enten gå rett fram, eller ta en slakkere sti til venstre. Mor har snart alltid endt opp med den lettere stien. Det står en liten pinne i krysset med en bitte liten kvit pil på. Du ser den omtrent midt i bildet.


Den stien slipper du berget og bratte plassen mot slutten. Her har du fin sti i skogen.
Artig å finne masse sopper no på høsten, og mor får stadig spørsmål om "Er dette kantarell?" om mange av soppene. Mor er dessverre ingen soppekspert, men akkurat kantarell er ingen av dei.

Og snart så er man nede ved fjorden. Stien er så koselig der den går mellom trea.
Som lovt, så får MrRob være den som stabler opp bålet. Han tinget på den oppgaven allerede ved starten av turen.Siden mor har med brødpinnedeig, så er ikkje grillpinner av metall no egnet. Dermed så er det ut i skogen og spikke seg noen pinner. Gut godt i gang med mors kniv. Legger sin sjel i at mors pinne skal bli bra.


MrM var så sulten at han var rett på pølsene så fort det var fyr på bålet :-)Denne bålplassen her har blitt utrulig masse brukt av folk opp gjennom årene. I det siste har den endret seg litt. Før var her noen store stammer til å sitte på, dei har blitt brent opp. Men der er fine steiner å sitte på. Og no er det så seint på året at mauren held seg under bakken også. Perfekt! Mauren her kan være innmari plagsom.

Det er utrulig behagelig å sitte her ved bålet med fjordutsikt, og ilag med denne gjengen her.

Og det er en gjeng med humør også! :-D Kan vel ikkje annet enn å bli glad ilag med sånne heller.
MrRob begynner å lure på bollen med deig, pinnebrød frister skjønner mor. Dette klarer han fint sjøl, og dermed er det åpnet for pinnebrød.

Gut ville også ha, så mor laget klart et til han. Bolledeig, klappet flat, strødd sukker og kanel inni, så laget som pølse, rullet i enda meir kanel og sukker. Dobbelt deilig!


Gut hadde ikkje tid nok til å grille den ferdig, så halvstekt pinnebrød, men etter gut så var den perfekt deilig.
MrRob klar for sitt pinnebrød nummer 2, og mor forklarer kva han skal gjere. Har med fat for å klappe flatt på, og en zip pose med ferdigblandet kanel og sukker.Dette her, dette er noe av det beste mor får på bål <3 herlighet som ho gleder seg!! :-PGut går og spør og spør om når dei skal i skogen for å bygge hytte? MrRob blir med i bytte at man passer på pinnebrødet hans. Sagingen er allerede i gang.Et tre som har falt over ende blir basis for hytta, og gut klatret selvfølgelig opp i det. Sunnholdning gut ;-)

Det er ikkje sandstrand her, men steiner, som strendene er her i området. Men det er ei stor strand, og er veldig åpent her, og når det er fjøre så er det fint å finne krabber og småfisk under steiner og tang. Er ei strand gut her har blitt glad i opp gjennom årene, også overnattet her. Du får også solnedganger her.Noen har vært her og tegnet noen veldig fine mønster på noen steiner. Mor ropte på gutta for å vise dei. Du får en slags inka følelse over mønsteret, og er faktisk veldig stilige syns gutta. Det er lagt flid ifra dei som har gjordt det, det er sikkert.

Og når først er nede ved fjøra alle sammen, prøve å kaste flyndre. Er ikkje særlig flate steiner å finne her, mesteparten er ganske så avrunda, men finner en og annen som som er perfekt til flyndrekasting. Rekorden vart 5 hopp denne kvelden.Og det er ikkje store leiken å kaste stein, men det er samhold, tulling, finne steiner, og går på tvers av alder. Akurat no så føler mor seg utrulig priviligert som datter, mor og tante, å faktisk få tilbringe tid som dette ilag med sine. For å tilbringe tid med gutta her som tross alt eine er tenåring med andre interesser, det er ikkje alle forunt.

Og gut syns det er veldig kjekt å få være ilag med gutta her, og springer rundt og kaster stein, klatrer berg, og prøver å få dei med seg i skogen igjen. Han storkoser seg over å tilbringe tid ilag med dei.

Tross ustabilt vær for tiden, så var dei heldige med å få en utrulig flott kveld her. Ja ja, fekk noen regndråper, men gikk heilt greitt. Mormor griller pinnebrød til alle, mor er her og der, alt etter kven som roper, og det er rolig men samtidig livlig her. Noen i skogen, noen på stranda, noen spiser, noen stopper opp og tar en prat, før stikker videre til noen som roper. Samhold kalles sånt?
En som virkelig syns dette her var kjekt, og sitter i skogen og fikser til hytta.


Mor måtte hjelpe litt til, fekk beskjed om at dei "trengte musklene til mor" til å dra et tre. Muskler og muskler, men har meir tyngde da enn gutta :-P Så mor tar med seg provianten oppi skogen. Må berre innrømme det, mor er utrulig svak for pinnebrød med kanel og sukker, og er egentlig allere veldig full i magen....
Livlig kar MrRob, men kan også plutselig bli ettertenksom. Har mange teorier på ting, og tanker som får mor til å tenke ho også. Kjekk kar som alltid er kjekk å ha med på tur.Inn att i skogen, gutta ville vise kor en stokk skulle være, og mor løfte den på plass. Begynner å ta form da, og gut stråler som ei sol over han koser seg her.


Alle 3 gutta hjelper til, og samarbeider veldig fint. Noen sager ned dødt, noen drar, mor stabler, og noen ryder plass.
Skal ikkje bli så enkelt å få med gut heim denne kvelden her nei, han sier han ikkje har tid....


MrM fann seg et spesielt tre som han rydder vekk døde greiner og kvister på. Og der vart han værende lenge også.


Som sagt, ikkje så enkelt å få med gut heim att. Mor måtte faktisk ta på han sekken sin oppi skogen, og han måtte sjå at dei andre og skulle dra for å få han med. Skulle hatt telt her no og berre blitt her, det hadde han garantert likt!


Gjengen tuller og prater seg i vei opp stien igjen, og mor er bakerst og passer på.

Seriøse dene gjengen her? Nei, ikkje særlig :-DOppe på veien igjen, og gut såg en tordivel. Den viste seg å være død, så mor plukket den opp og viste taggene på beina som gjer at den er så flink til å klatre. MrM fortalte om da dei studerte deiverse småkryp i mikroskop på skulen, og akkurat det forandre fort ens syn på insektene etterpå.Heldige mor.... hatt en super kveld ilag med gutta og Mormor, og du får et påfyll av positiv energi for neste dag. Tilbringe tid med dei som betyr noe, og Vellingsneset er en utmerket plass for sånn tur <3Veldig grei tur, grei vei å gå, tydelig sti, omtrent 1km å gå, så overkommelig for dei aller minste også :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar