tirsdag 23. januar 2018

Når stressless kontorstolen treng frisk luft


Det er helg igjen! Det er liksom ukas høgdepunkt når man stempler ut fredagen, henter gut på skulen og tar helg :-) Og lørdagen er det planer, litt som å ta med jobben heim, og mest det å tilbringe tid ute i skogen med venner. Du skjønner, når mor er oppe på kontoret til ei ho samarbeider med, så står der en knall grøn stressless som mor da sitter i. En London stressless som er innestengt. Trist tilværelse, ikkje sant? Så kva med å ta den med på båltur uti skogen? Dama syns at det var en god ide, og dermed lånte mor med seg den stolen. Men for å gjere det ekstra koselig i skogen, så dro mor og stolen litt før dei andre, hengte opp lys, hengekøyer, satte på plass stolen, og testa den litt ved bålet. Så tilbake og lage vaffelrøre og ta med resten av gjengen. Vart en kjempe kosleig kveld ilag alle sammen, og stolen? Trur den koste seg ute ;-)

No lurer du vel på kva mor har på hodet? Jo, det er faktisk den "kontorstolen" mor snakket om. Det er jo ikkje berre berre å bære rundt på en stressless når du skal å et stykke, og det i snø. Så da var det berre å hive den opp på hodet. Sekken bakpå ryggen hjelp på å holde den på plass.
Etter trakket litt i snø, så var det å komme seg inn i skogen. Mor sliter litt, for trakker akkurat gjennom snøen, sklir litt sidelengs, og balanserer etter beste evne. Sender en varm tanke til damene i Afrika som bærer vannkrukkene på hodet kliometervis! Dei må ha nakkemuskler som en okse, eller konstant hodepine.Så var det den tette granskogen... akkurat dette her var mor litt spent på. Tett skog, stol på hodet, og greiner som stikker ut her og der. Vil no helst ikkje skrape opp stolen på vei inn.


Litt svett, og kjenner godt at det er bra vekt som trykker på hodet. Er egentlig glad for at ho ikkje skal bære på en stol som dette særlig ofte.Bålplassen! Og mor dumpet ned stolen, og tok noen steg tilbake. Jo, stolen passet jo perfekt akkurat der :-) Er litt nakent rundt stolen, den såg trist og ensom ut. Det skal mor gjee noe med.
Så ut att ifra skogen, ut i sola, tilbake til bilen og hente noen glasslykter som skal henge i trea.
Er en ekte "båler", og på vei tilbake så passerte mor så masse fin og tørr ved. Måtte berre fyre opp litt, sånn litt før dei andre kjem. Lyslyktene har komt opp også, telysene har mor tent. Du ser det ikkje godt no, er litt for lyst enda, men blir sikkert koselig når det mørkner snart. Lyslyktene er slags glassflasker i forskjellige farger med telys inni som henger. Veldig søte lykter.

Ikkje ofte mor er heilt aleine på denne måten her, og berre måtte benytte sjansen til å koble ut litt og nyte stillheten, freden, roen, bålet og selvfølgelig stolen.


Så var det å henge opp 2 hengekøyer som lovt, sånne Ticket to the moon. Mor lovte nemlig FrøkenV å ta med ei som ho kunne få låne på neste båltur.

Og så var det opp med noen lyslenker, litt her og der. Snømennene er gut veldig glad i, så dei må opp.
Mor sikrer seg at alle lysene er slukket, bålet omtrent har brent opp, og stikker til MrJ for å lage vaffelrøre, og for å hente gut, MrJ og hunden.

1,5t etterpå er man tilbake. Dei andre kjem om litt, så mor og MrJ får fyrt opp nytt bål til dei kjem.

Gut veit kor han skal, tross berre vært her en gang før. Han husker at det ikkje var så langt å gå, og ledet over halve veien hit.
Etter sjekket ut stolen, så var det rett opp i hengekøya. Det begynner å skymes litt, så lysene begynner å vises i trea.

"Mamma, kjem dei snart?" spør en hengende gut. Er litt kjedelig å være aleine. Mor lover dei kjem snart.

MrJ og mor fikser meir ved til bålet, og gut sjekker ut den andre hengekøya, fordrive tiden litt.
Måtte no sjølvsagt teste ut stolen han også, som han sa sjøl: "Trudde aldri eg kom til å sitte i en stressless ut i skogen!" :-) Vel, det er vel sånt som skjer av og til eller?


Mor beynner å steke vafler mens MrJ stikker tilbake til bilen for å leite etter mors bålkjele. Mor fann den ikkje i sekken sin, så må være i bilen en plass? Blir litt rot når mor og gut ikkje har bodd heime på 7 dager og alt flyter i bilen av ting og tang.Hunden lukter dei nystekte vaflene og kom snikende. Kraftig irettesetting ifra MrJ om å ligge unna. Tja, er prøve-vafler, men lukten er ikkje til å ta feil av, og hunden har en fantastisk nase. Havrevafler er snaddermat når man er på tur i skogen.Ser no ut som gut har det heilt topp i alle fall :-D Skogen er koselig med lysene, bålet, stolen med den heftige fargen, og hengekøya som er klar når som helt til å henge i.

Er nok gut som okkuperte stolen mest av alle, han falt virkelig for den, og ville at mor skulle kjøpe den. Har ikkje plass til alt mulig heller gut, og så skal det passe inn, om stolen aldri er så stilig og komfortabel.Trur nok MissR og FrøkenV syns det var litt koselig å komme til ferdi bål og pyntet skog, pluss mor stekte vafler til alle. Havrevafler er mektig, mettende og meir sunt å spise enn vanlige vafler.
Og kva er vel bedre enn å samles rundt et bål no i mørketiden? Og dette her er en gjeng mor virkelig liker, og faktisk slapper av ilag med.
Alle har sitt å tilføye gjengen, og alle får sin plass og er med. Store og små, 2 beinte og 4 beinte, og er en kjekk gjeng. Bålplassen er en kjekk plass å komme til, vekk ifra folk og hus, bortgjemt plass der mor enda ikkje har møtt på folk. En plass for å hente seg inn og koble ut.
Og koble ut kan man vel i godstolen også? MissR skulle prøve stolen, men det varte i 10 sekunder før FrøkenV også skulle prøve. En stol verdig en prinsesse vel? Hadde matchet "stuen" hennes på rommet.

Trur stolen også koste seg, den såg avslappet ut i alle fall. Ikkje noe innestengt kontor dette, himmelen er taket, stjernene og bålet er lyset, en svak vind suser mellom trea, ikkje noe hardt gulv, men fast snø. Vel, den kjem nok til å lukte litt bål, men satser på den får luftet av seg det meste, og mor skal ta en lett vask av den før leverer den tilbake til arbeidsplassen sin.


Stolen får en pause mens mor og gut stikker og sjekker om labyrinten er der enda. MissR og FrøkenV kjem raskt etter. Mesteparten har sunket sammen, men viser enda veiene i labyrinten og borgen mor lagde.

Det 4 beinte barnet ville også leike, den elsker jo leik! Den dilter bak gut når han kryper i labyrinten, men blir litt for nærgående for den skjønner ikkje heilt leiken.
No som ungene leiker seg ilag, så hengte mor opp hodelykta si til lys, og MissR, mor og hunden trakk seg tilbake til bålet. Ifølge MissR så er dette hennes favorittstilling ved bålet, den klassiske varme hendene over bålet. Og varmen ifra et bål er noe eget. Noe heilt annet enn varmen ifra en olje eller panelovn. Levende og behagelig varme, så mor skjønner henne veldig godt.Gnistrende bål! MrJ rydder i bålet og finner meir ved. Han og MrA er stadig rundt i skogen på jakt etter meir ved, så bålet slokner no aldri.
Med lyset til ungene i bakgrunn, slapper dei voksne av ved bålet. Liker sånne stunder, roen og freden, gode venner, ingen hast av noe slag, berre slappe av og nyte selskapet.


Og rundt gjengen så lyser det litt her og der i trea. Vart faktisk ikkje så verst til slutt, trur må gjere det oftere.

Lyslenke av kuler, hjerter og snømenn, pluss ca 8 glassflasker i forskjellige farger hengende med telys inni. Tar litt tid å få det opp, men verdt kvart sekund av det.


Gut er i det minste fornøgd, tross syns det kan være litt skummelt bak seg når har stor fart i hengekøya. Begge to bruker hengekøya som disse, og det går virkelig unna!FrøkenV får litt hjelp av MrA, og da gjerne ha hjelp til stor fart ogå, og fjerne en og annen klump under hengekøya. Godt han har med seg spaden sin ;-) Men trur frøkna kunne tenkt seg en sånn hengekøye ho også.Mor har lagt beslag på stolen, og planter gut i fanget. Litt kosetid er absolutt innenfor, ikkje sant?
Så hiver MrJ på noe grangreiner, og da gnisterer det! "Fyrverkeri!" utbryter gut og vil ha meir sånt.

Dermed er det gjordt.... det blir saget og hentet greiner så det virkelig flammer opp på bålet, og gnistrene fyker!


Blir no aktivitet i gut også da som blir med for å ha på bålet. Skal man ha noe gøy, må han hjelpe til også. Jo større greinene er, jo bredere er smilet hans.
Mor lener seg godt tilbake i godstolen, ser på gnistrene så fyker til værs. Hører gut som er ellevill og roper ut og ler, han som er så glad i bål.For det gjelder jo å finne på det som er finest med mørketiden, ikkje sant? Kva er da finere enn bål, og så lene seg heilt tilbake og kikke opp på himmelen og alle stjernene, der gnistene ifra bålet ser nesten ut som stjerneskudd?


Og ja, sjokolade!! Hallo, sjokolade er aldri feil. Klarte til slutt å få spist opp heile esken med å sende den rundt bålet mange nok ganger.


Mor trekker seg litt tilbake og ser på gjengen. Skal no heim att, og smiler for seg sjøl. 4 timer gikk utrulig fort! For dei har faktisk vært ute i 4 timer no med bål, hengekøyer, mat og leik. Men det viktigste av alt, har tilbragt timer ute ilag med venner :-)


Og med stresslessen på hodet igjen, så bærer det tilbake til bilene. Mor skal ikkje satse på noen flyttebyrå karriere, det er sikkert, får holde med låne denne stolen her. Men skal bli litt rart å ta den med på jobb att på mandag og sette den på plass. Lurer på om den vil savne utelivet? ;-)

2 kommentarer:

  1. Grønt og kvitt er fint i lag. Kreativt påfunn :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for det Ingra :-D Liker å gjere ting som ikkje alle gjer ;-)

      Slett