torsdag 18. januar 2018

Ut i skogen finner man roen


Det er helg, endelig!! Og det har vært prøvd en stund no å få til en tur ilag et vennepar og FrøkenV, og det såg endelig ut til å klaffe. Dessverre er MissR dårlig, men frøkna og MrA kom etter gjengen hadde fått gravd fram bålplassen inni skogen og fått fyr på bålet. Leik i snøen, saging, bål, mat, hengekøye, labyrint, og koselig selskap, akkurat perfekt lørdag ute i skogen :-)Idag er målet berre å komme uti skogen, det å være ute, sage litt, brenne litt bål, og nyte muligheten mens det er helg. Så er ikkje så langt å gå, men sånn at man berre søker ly i en tett skog og er borte ifra sivilisasjonen. Dessuten ekstra kjekt at gut får noen å leike med, og dei kjem litt seinere. Allerede no er gut i gang med å leike i snøen, før man har komt seg fram

MrJ har med motorsaga, for der ligger noen nadfalne trær som kan sages opp til ved og sittebenker.
Full fart på gut! Tett granskog, men ikkje så tett at den blir ekkel å gå i, heilt perfekt!

Kjem fram til lysningen og der det er bålplass ifra før av. Litt vanskelig å sjå det no med alle snøen, men tipper seg fram via formasjonen kor bålplassen er. Mor springer tilbake til bilen og henter snøspaden, og MrJ jobber med å finne sjølve grua.


Hunden er nesten overivrig i glede over å være ute, og hopper og spretter ette all snø som blir kastet. Passer gut fint som liker å kaste snø. "Vi er bestevenner" sier gut og så springer dei avsted.MrJ hadde saget opp et nedfallent tre mens mor var å henta spaden, og korte stokker vart lagt til som sitteplasser. Gut fekk låne mor si sag, og konsentrerer seg. Trur ikkje han kjem seg gjennom den stokken der, men var mest for å berre sage i noe.

Mor hengte opp hengekøya som lovt, og begge to havnet oppi. Du skjønner, gut har holdt på med å gi mor fart, kjempestor fart! Han syyns visstnok at det er gøyalt, håper vel helst på at mor skal syns det er skummelt :-P

Til slutt så kom MrA og FrøkenV, og en glad gut smilte stort. Frøkna var litt sjenert når dei kom, er ei lta stund siden sist dei var på besøk hos dei.

Så mor satte gut  gang med å spa et hull han begynte på, i et håp at frøkna turde seg bort. Kunne blitt ei sånn halvveis snøhule, men ga seg på det. Mor grov slik at det var sitteplass til 2 der.Litt snø i skoen, og da er det godt at pappaen hjelper med å tømme.
Gut svinser rundt, og prøver å få med seg FrøkenV, men ho er litt sjenert enda. Tiner vel opp etter kvart skal du sjå ;-)
Det treet MrJ delte opp var dessverre fuktig inni, slik at bålet tok tid før hadde skikkelig fyr. Finne litt ekstra tørr ved og sage opp hjelper på. Tursag er gull verdt altså!


Forsvinner du nedi hullet ditt gut? Kva med noe mat snart? Ikkje sulten sier du? Bombe....
Men når han såg FrøkenV grilla seg pølser og spiste, da kom han også til slutt.Nygrilla pølse med brød og hengekøye kan vel ikkje være det verste uti skogen? Han klager på at han ikkje likte pølsa, men mens mor lagde han toast på bålet, så hadde han spist den likevel. Mor lar være å spørre kvifor han ombestemte seg.


Toastjern for bål er veldig kejkt å ha. Dette her er ifra Eaglesproducts, er lett av vekt, ikkje særlig dyrt heller, og har blitt brukt en masse. Berre husk at blir fort varmt, så snu det ca kvart 20 sekund.

MrJ lager til sitt toast, og det er ikkje berre ost og fårpølse her, for det er spekekjøtt, ost, chillikrydder og paprika. Du kan ha så masse forskjellig i en toast! Middagsrester går også, en kjøttkake i biter med ost?

En kubbe vart et minibål for kjelen. Litt vatn, litt rein snø, og så er det klart for kaffe og kakao.
Kven lusker bak mor tru? Ser så vidt gut som gjer sitt beste for å gjemme seg :-)Nja, lett svidd det toastet der, men utrulig godt på smak uansett. I følge med en kopp varm kakao, så varmer det godt i kulda.


Hunden stiller seg bak gut i et håp om han mister noe, eller at noen gir han rester. For det er jo så mange matlukter som foregår! :-P Pølser, toast, kakao, marsmallows, sjokolade, er jo til å bli sulten av.
Det skymes fort no, tross ikkje er så seint på ettermidagen. Bakdelen med mørketiden dette, men blir ekstra kos med stort bål som lyser opp i det deprimerende mørkret. Bålplassen vart utrulig koselig og funksjonell, så all ære til graveren MrJ.Gut prøver igjen å få med seg FrøkenV, men ho vegrer seg litt, og blir att hos MrA. S da fekk mor og gut finne på noe ilag og kikke seg litt rundt i skogen aleine.Var ikkje så mange andre spor å finne anna enn etter hjorten. Så for å finne på en leik, så trakker mor labyrint til gut. Dei lager på kryss og tvers på et lite område.

Hunden har ikkje heilt skjønt det med labyrint, og trakker på kryss og tvers, og lurer på kvifor dei andre springer så rart? Han gjor et forsøk på å dilte bak mor i sporet, men ga seg etter litt.


MrA kom bort med FrøkenV for å sjå, og til slutt fekk mor med FrøkenV på leiken, og ho hengte opp hodelykta si i et tre, slik at der vart lys. Trakket et "hus" til ho, slik som gut og mor hadde, så sneik ho seg rolig vekk. Uten voksne til stede, da vart det fart i leiken på dei to og det var som ist dei to var ilag. Mor betrakter dei ifra bålplassen, og hører det går bra der borte :-)

Dei kom inni mellom bort, berre for å sikre seg at alt var som det skulle, og stakk bort att.

Ho nektet å prøve hengekøya tidligere, men da mo fekk ho med å bruke den som disse, da vart det en annen sak. Trenger jo ikkje berre ligge i en hengekøye, fungerer fint som disse også. Så mor ga fart til dei to som kikket etter stjernene. Skulle ha så stor fart at dei tok med skoene oppe greinene til treet!

Gut er flink til å gi andre fart, og det vart leik i hengekøya på dei. Ho kom fram til at på neste tur så kunne mor ta med ei til likevel.
Egentlig så fekk karene beskjed om at det skulle pakkes for heim av ungene, men dei hadde det så gøy at dei måtte stå å vente til dei var ferdige med hengekøya....
Men til slutt var det noen kalde tær som måtte heim for å varmes, og for MrJ, mor og gut så har dei vært ut på tur i meir enn 3,5 timer. Det føles utrulig godt, tross er temmelig gjennomsyret i bållukt.

Men ungene er veldig enige, dei ville tilbake hit dagen etter! Vel, kunne kanskje gjordt det, men det er no all vinden skulle komme, pluss regn. Trøster seg med at ungene har hatt det så gøy at dei ville tilbake med det samme, og det er jo det beste tegnet man kan få for en vellykket tur :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar