fredag 23. februar 2018

Bursdagsfering på Vellingsneset


MissM har bursdag! Alder skal vi ikkje snakke om, for det heter seg at man aldri skal spørre en dame om alderen ;-) Så mor spurte kva planer ho hadde for dagen, og ho svarte med at ho skulle ta en kosedag, og gå en tur for å finne sola. Akkurat det mor håpte på, og foreslo Vellingsneset med ungene. For er det sol på ettermiddagen, så er det sol der. Ja ja, vart ikkje sol, men vart utrulig koselig ettermiddag og kveld ilag med MissM og jentene, gut, Mormor og Morfar. Bål, mat, litt kake og en masse leik.Vellingsneset er en favorittur for gjengen her, i alle fall for FrøkenA som sier ho vart glad da dei skulle hit. Og det er en munter gjeng som begir seg innover veien. Morfar har allerede startet å gå, så han er nok snart framme ved målet. Du starter ifra parkeringsplassen på Kurset, altså så langt ut du kjem på Kurset i Hundeidvika. Det er en fin og bred taktorvei å gå på, ikkje så egnet for barnevogn.
Litt is her og der på veien, men år langs kanten da og trengte ikke brodder. Om du lurer på kvifor ungene plutselig springer?
Dei ser nemlig skiltet og varden som viser kor du skal ta av. Det er berre ca 750m du skal gå på denne veien, flatt. Så skal du ned stien her. En veldig tydelig og fin sti å gå.


Liten anbefaling, når du kjem til berget, så står denne bitte lille pilen her omtrent i knehøgde og peker til venstre. Det er en lettere sti å gå, og masse flatere. Du ser foten til bursdagsdama MissM som stikker den veien.
Ungene er et stykke framfor, du hører dei prater og prater der framme en plass. Damene går bakerst og prater om sitt. Hallo, er jo en kosetur man er på ;-)

Sukk... mor må virkelig lære seg å stoppe opp lenge nok til at bildet blir tydelig :-P Ville berre vise deg skogen her, den er koselig å gå i.Dette her er et syn mor har sett mange titalls ganger no, men likevel smiler over å sjå. Du har ei stor steinstrand her, utsikt ut fjorden. Fjellet der er Festøykollen på 911moh. Det også er en fin tur.

Gut er straks utpå for å sjekke leikedammen. Den er isete! Klarte å sparke hull i deler av den da, men ikkje noe plass å leike med båt i alle fall. Det lange fjellet du ser i bakgrunnen der, det er Emblemsfjellet, så har du Storfjorden her.


Er du her en fin sommersdag, så er sjansene store for at du absolutt ikkje er her aleine. Men denne dagen har gjengen plassen heilt for seg sjøl.
Kva dei lurer på tru? Mor måtte ned og sjekke.... dei hadde funnet en plankebit som dei lata som va en båt, og skulle sjøsette. Ikkje akkurat enkelt i bølgene, men dei har i det minste fantasien med seg.Mor trakker litt rundt, har ikkje ro i føttene idag. Nyter utsikten innover Storfjorden og tenker at det er snart sommer igjen, og cruiseskipene kjem inn att her for å dra til Geiranger.


Men med sommeren er her meir folksomt også, og det er no koselig å være her aleine også. Og håper berre MissM syns det er greitt å feire dagen her. Ikkje akkurat kake, kaffe og det standard greiene, men ho har familie rundt seg og ungene få leike.
FrøkenS ropte ifra stranda, ho hadde funnet en kråkebolle! Og fargene er så fine også! Lurte på om den var levende, og man kikket under. Egentlig er det ikkje så masse innhold i en kråkebolle heller, masse sånn gøplende greier :-P Mange som spiser det, mor aldri prøvd.
Dagens bursdags-barn :-D MissM fyller xx-år, for man spør ikkje en dame om hennes alder ;-) Gratulere så masse med dagen kjære du, kjekt å få feiret den ilag med deg!


Mens FrøkenS og MissM sitter ved bålet, er mor på tur med panna si og plukker stein. Jentene lurer veldig på kvifor mor plukker småstein oppi panna? Mormor har skjønt kvifor, og sier det er en overraskelse. Så kjem jentene for å hjelpe til med å plukke småstein. Gut er borte vekk, for han og Morfar er oppi skogen og plukker ved, bygger hytte osv.


Mens panna med stein står på bålet for å varme seg, leter mor fram resten: 1 flaske med ferdig muffinsdeig, og aluminiumsformer med lokk på. Du skjønner, siden MissM har bursdag, så må ho no få en eller annen form for kake? Og det hadde mor tenkt å prøve på. Formene ja, dei er kjøpt på Biltema ;-)
Så mens pannen står og varmes på bålet, grilles det pølser.
Og når pannen var varm nok, så satte mor formen med kakedeig oppi, under halvfull. For masse deig tar for lang tid å steke. På bål ute har man ikkje så lang tid. Ville helst ha muffinsformer, men finner ikkje nye i aluminium :-)
Pyntet med 2 sjooladehjerter og minismarties, så serveres kaken som en overraskelse til bursdags-dama :-) Litt myk i midten dessverre, men tur den smakte ok likevel.Mens neste kake står i pannen, sjekker mor til gut. Han finner ho oppi et tre, samme treet som dei lagde hytte av sist. Han lurte på om ho såg han oppi der, og klarte ho å kltre heilt dit opp?Ifra treet er det full utsyn til bålplassen. Og til båten som kom å la seg stille rett utenfor berget.

Han viser mor kor flink han er til å komme seg ned uten å falle, han vil ned til dei andre no.Mens alle samlet seg rundt bålplassen, så holdt Morfar et halvt øye med båten. Den drev sakte men sikkert mot berget, og han syns til slutt at no havnet den på land! Halve gjengen for ned på berget, og Mormor ropte på eieren. Han kom litt fortumlet ut, og såg han var litt vel nært ja. Her staker han seg ut ifra berget, startet så opp, og dro tilbake til Hundeidvika. Hadde nok blitt litt overrasket når båten dunket inni berget.

Etter kvart så vart sjokoladekakene sånn delvis ferdigstekte, og spist opp. Hadde nok litt vel kort tid på å steke dei, men det vart ubønnhørlig kveld og mørkt, og ikkje så lett å sjå alt. Ungene leikte rundt i skogen med Morfar og lys, spist hadde dei også gjordt, og var egentlig fornøgde. Fornøgde var både mor, Mormor og MissM også, så det var en blid gjeng som vendte nasen retning heim. Ikkje akkurat en stille gjeng som vandet heim att, men det var en munter gjeng, og alle var klare for å finne sofaen heime før leggetid.


Vil du til Vellingsneset, så er veien dit enkel. Du kjører til Hundeidvika, og når du kjem til butikken tar du av til høgre til Kurset, kjører til endes og en pakeringsplass. Der går veien videre på en grusvei forbi siste husene. Så har du den traktoveien videre før godt skiltet og markert med varde ned stien. Veldig tydelig sti å følge. Lett tur for alle aldre.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar