tirsdag 20. mars 2018

Solrik dag i slalombakkene på Strandafjellet


Hittil har gut og mor kun vært på Fjellsetra skitrekk på slalom. Er av fleire grunner, men først og fremst fordi slalom ikkje er mor sin greie på noen måte, det er "heime", fordi det er familievennlig, og det er der mor lærte seg slalom. Lærte og lærte Fru Blom, prøvd er meir rette ordet. Og siden mor er en kløn på slalom, så er det trygt å holde seg der man kjenner bakkene, der familietrekket er der hennes unger har lært seg å stå på ski, og der no gut har lært seg. Men så var det at Mormor og Søstern skulle til Strandafjellet, og om dei vart med? Tja.... kvifor ikkje? Grunnen til ikkje før, er at mor har vært redd bakkene der og ny plass, men no må vel ho virkelig ta seg sammen og prøve? Og angrer ikkje et sekund! Nydelige bakker, knall blå himmel og sol, fantastisk utsikt, og kjekk dag ilag med familie.Sjøl om gut er glad i slalom, så var det faktisk ikkje lett å få han med hit denne lørdagsmorgen. Han ville helst sitte i sofa i dyna si med nettbrettet, og chille heilt. Men mor visste at det er meldt regn/sludd/snøvær ei uke, pluss at han skal til far sin snart. Og så var det at dei skulle til en plass han ikkje har rennt før, og sier at der er det kjedelig. Men skal love deg at det er en ganske så fornøgd gut du ser der, som gleder seg til å få renne ned bakkene her :-) Og sjekk utsikta da! Denne utsikta er snart den mest fotograferte utsikta på heile Stranda.
Og kva bruker unger å måtte gjere når dei har komt fram til målet? Jo, da må dei på do, så rett til paviljongen. Teste ut stolene på utsikta måtte også gjeres, mens Søstern ringer Mormor for å høre kor ho og MrT er.


Satt han i 30 sekunder da før han lente seg fram og lurte: "Kan vi renne no?" Utålmodig? Tja.


Tok løypa heilt ytterst, for den er bredest, og dermed kan ta store svinger uten problem.  Store svinger passer mor utmerket, meget utmerket!


Gut følger etter Søstern, og ho tar store svinger for å få han i gang. Mor har vært litt bekymret for at ho har hørt at en plass skulle være så bratt, men no ser ho at gut takler dette veldig bra, og slutter å bekymre seg. Han er faktisk meget flink og svinger som en helt.


Og du må no være enig i at det er ganske så flott utsikt når du er på ski? Stranda er som Sykkylven kjent for sine fjell, og når skitrekket starter på 1000 moh på Roalden som dei er på, så er det utrulig mange fjell du får utsikt til.

Mormor og MrT venta nede på ei flate, MrT var litt sliten. Så no er heile gjengen samlet! Og med en klar, ferdig, gå, så var dei alle i gang. Spesielt syns gut at dei partiene Søstern ropte "Full gass!" var gøyale. Der er noen partier du mister farten og må stake om du ikkje held tempoet oppe.


Gondolbana på Roalden har byttet ut en del av gondolene med stolheis, og etter 2 runder skulle gut absolutt ta stolheisa. Gondolen hadde han tatt så mange ganger før. Nok et pluss, skiheisene her. Heime er det slags koppetrekk og t-trekk, her er det å sitte i lukket gondol eller praktisk stolheis. Mor og gut gleder seg til den dagen at Fjellsetra også får stolheis! :-)
Sjekk da! Skyggene der nede :-) Dermed så vart det skyggeleik på dei, og trur Søstern vann i antall forskjellige skygger.


Kom opp att så var det nestemann som skulle på do, MrT. Ned att til paviljongen. Skal innrømme at paviljongen ligg absolutt nydelig til. Mange som tar gondolen opp kun får å ta middagen her, eller en lunsj og nyte utsikta. På fine dager som dette lager dei til bord ute også slik at du kan kjøpe deg drikke og vafler ute, uten å ta av deg skiene. Benker med noen  tepper står det også.Litt ski-leik mens dei venter på MrT inne. Mor og gut ser kven som klarer å balansere skiene sine loddrett.Dermed så bar det avgårde igjen. Gut tar fine svinger og får skryt av mor, ho er stolt over guten sin, som mødre alltid er av sine små <3 Han imponeer Søstern også som kjem bak og følger med.


Blir noen pauser på vei ned. Nedfarten her er en god del lengre enn nedfarten på Fjellsetra, og da blir man fortere sliten. Dessuten noen stopp for å prate ilag også.


Mor og gut står og prater. Mor lurer på om han angrer på at mor omtrent tvang han med og han måtte legge ifra seg nettbrettet. Han svarer raskt at er glad han vart med, og at han har det veldig gøy. Dette var gøy! Og sjå utsikten, sier han og peker. Så får mor en god klem, så renner dei videre.

Og det er no en fantastisk utsikt du har også, og det er vel ikkje så mange skitekk du har som kan matche denne utsikten her. Fjell og fjord er en magisk sammensetning. Norddalsfjorden gjer fjellene enda flottere og gir det heile meir liv.


Gut storkoser seg, og får boltre seg i løypene. Og det er no kjekt å ha MrT her også, så han ikkje er aleine gutt ilag med damene. Men MrT vil gjerne utenfor løypene han, noe som er litt vanskelig, for det er så oppkjørt og hardt utenfor at han lett faller her. Og så må Søstern ut for å plukke han opp. Men himmelrike for en plass da :-D
Siste runden så er MrT henta, og gut er temmelig sliten. Skal no til sekkene som er satt att uti skogen for å ta matpause. Det tar på en liten kropp å renne så lange nedfarter fleire ganger. Du kan tenke deg som voksen at det er en lang nedfart, så kan du forestille deg lengden det er for en unge. Ikkje sant? Da skjønner du at dei blir slitne.


Matpause med utsikt! Utsikt inn Strandadalen og sol, kvite fjell, og dine nærmeste. Jo, idag er det faktisk ikkje så værst å være her, snø og ski, tross slalom ikkje er mors "ting".

En meget sliten gut kviknet til, for han lå oppi løypa, flat som en pannekake og hevdet at der døde han.... Men en liten kvil og en pølse ifra termosen til Søstern gjorde underverker.

Dette kalles skikkelig fjellkost :-D Og lefser? Nam nam! Mor er svak for lefser!
Skjenker sjøl også, og til mor. Gentleman mor har fått seg her ;-) Han skal berre ha litt vatn i sin toddy, slik at den blir godteri, og duppe pølsa oppi slik at den blir til en blodpølse.

Det suser stadig forbi folk både i og utenfor løypa. Der er noen oppkjørte spor akkurat her, og der er dei som kikker langt etter maten til dei som har pause.


Og ser du fjellet her? Det er heilt oppkjørt i skispor i fjellsiden, omtrent samme kor du prøver deg. Er 2 stykker borti siden der, dei sliter fordi det er så sporete og hardt. Ikkje noe gøy med frikjøring her.


Men det kjem nok påfyll med snø om noen dager, det er meldt snø fra og med i morgen. Da får trea nytt dekke, sporene blir borte, og satser på pudderføre til skientusiastene.
Mor er ingen skientusiast, langt ifra, men er noe mor gjer fordi alternativet er så kjedelig, og pga sine barn. Og det å komme opp på topper og få utsikt som dette veier opp for skrekken over dårlige evner.

Gut var fint ferdig han, tross hatt pause. Han ville heim før matpausen, men no tar mor han med heim. Så får Mormor og Søstern renne i full fart slik dei bruker. Du kjenner til barn og "skal berre"? For overgangen til andre trekket har dei laget et band der du står på skiene og blir dratt opp. Han lurte på om han kunne få teste? Selvfølgelig kan han få det, å utforske er jo det kjekkeste. Dermed så er det på att med skiene, og opp kjørefeltet.


Så kjem han rennende ned. Det tok mor 10 minutter å vente, men for gut var det å få lov til å undersøke noe som virket spennende verdt meir enn 10 minutter. Han har funnet ut korleis noe ukjent fungerer, og er kjempe fornøgd. Dermed er det en enda blidere gut som er på vei til bilen og prater i vei.
Han var kanskje ikkje så blid på morgen da dei skulle dra, og han sa at fjellet er er kjedelig, ville plutselig ikkje likevel. Var en stillingskrig en stund heime før dei faktisk dro. Men alt endra seg så fort dei kom fram, og gut såg fjellet, skiene og gondolbana. Tross var utslitt mot slutten, så steg humøret etter en pause og påfyll av mat. Han var enig i en ting, han vil tilbake en annen gang også, da ilag med Mormor og Søstern ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar