fredag 11. mai 2018

Med tretelt, bål på skogstur med venner


MrJ har en kompis, MrA, og hans FrøkenV er venn av gut. Ho syns gut det er kjekt å dra på tur med, og endelig så passet det seg å dra på tur med dei igjen. Ikkje noen lang tur, men kort å gå der man føler at man kan være heilt i fred i en lukket verden, fyre opp bål og slappe av. Rømme litt ifra kvardagen og omgivelsene rundt seg. Dessuten så har mor et tretelt liggende og ikkje fått testa ut, og oppi den skogen så er det perfekt. Om treteltet fallt i smak hos ungene? Uten tvil ;-) Ikkje sei det høgt, men mor også likte det.Plassen dei har som bålplass er et lite skogholt, ikkje stort, men passelig nok. Vært faste bålplassen til MrA lenge, og dei får være med.Det er en tett granskog, akkurat passelig til å gå mellom trea. Midt i er ei lysning, dit skal dei no for MrA og FrøkenV er der allerede.MrA har allerede fått fyr på bålet og FrøkenV satt og passet på. Gut var glad for å sjå frøkna, alltid kjekt med noen man liker å leike seg med.


Skal mor fortelle deg noe? MrA skulle egentlig være heime for å lage ved til vinteren, så dro han heller hit på båltur for å lage ved :-D Bere forflytta vedarbeidet litt. Kjekt syns no mor da, ved i skogen er meir kjekt å styre med enn den heime.


Hmmm.... så var det dette her da. Mor vann det av Speidersport, og no skal det opp. Det er et tretelt, 2 mannstelt og mor har aldri satt opp et tretelt før.


Gut kjem for å sjå på, og tar fram kniven han fekk av oldefar dagen før. Mor ber han om å være forsiktig, den er veldig skarp. Han er litt stolt, og det sei mor ikkje noe på, fin og skarp kniv, sånn en skikkelig turgut trenger.
Sjølve treteltet var faktisk ganske så greitt å få opp. 3 stykker tok kvar sitt hjørne, kvar sin stropp og rundt 3 passelige trær. Mor studerte bruksanvisningen litt for å være sikker på at det ikkje var noe viktig dei glemte. Inn med teltstanga, og MrA jekka opp si stropp for stramming. Da var det berre for ungene å komme seg inni.
Dei var først litt skeptiske om det holdt dei om dei hoppa litt, så mor las bruksanvisninga en gang til og las at det tåler 2 voksne med bagasje, eller 220kg. Så hopp i vei unger! Det vart undersøkt i alle ender, innvendig og utvendig, så her er ingenting som ikkje blir utforsket.Litt kjekt å sjå kor dei to koser seg inni treteltet, og mor tenker at å ha på ytteduker er bortkastet. Det får ho teste ut neste gang.


FrøkenV hoppet ut, og mor hoppet inn ilag med gut. Er nesten som å ligge under åpen himmel, kun med myggnetting over seg. Praktisk!

Er kun et 2mannstelt dette, og den stoppa som går tvers under teltet som strammestropp deler på en måte teltet opp innvendig. Så ligge på midten går ikkje, men plass for to er fint.Du ser no, mors føtter går akkurat ned i hjørnet. Så 2 stykker i sovepose går greitt. Men bagasje? Tja, kor plassere den? Finn det vel ut en gang. Fordelen er at du har plass unde treteltet som er tørt.


Mor skulle til bålet for å grille ei pølse, og spurte om gut skulle være med. Fekk ingen svar, kun høglytt snorking. Ja ha? Da får han berre ligge der og snorke. Trur han liker treteltet ;-)
Sjøl om gut sa nei takk til pølse, så griller mor ei til han likevel. Rekner med når han "våkner opp" ifa snorkinga, så vil han nok ha ei. Har med nok pølser, så når gut sover så får FrøkenV bruke den andre grillpinnen.
Denne åpne plassen er ikkje så stor, men med bålplassen midt i så har du et perfekt rom for flukt ifra omverden.
MrA har brukt å telte her også, noe MrJ, mor eller gut ikkje har gjordt. Har planer/ønsker om en felles telttur engang, og da la kidsa sove i treteltet. Så får sjå kva dei får til en dag.
Det fine med skogen her er at der er en masse ved, eller døde greiner som er perfekt som forskjellige våpen. Gut finner nye våpen over alt, det eine tøffere enn det andre. Kor mange våpen det vart i løpet av den stunden dei var der, det har mor mistet tellingen over.

For du skjønner, våpnene til gut er som her ei stor, farlig øks med tagger, hunden ser berre "en pinne" som er perfekt til leik og tygge i stykker. Det vart mang en småkrig dei to i mellom om våpnene. Gut ville leike med dei, hunden også, berre at når hunden fekk tak i dei, så beit han dei i stykker eller fulle i hundeslev. Begge deler gjor at gut ikkje ville ha dei lengre, og vart litt lei seg av det.Så når mor måtte sei stopp til hunden, så vart det lange blikk etter gut med sine fristende pinner. Ååå så gjerne han ville ha tak i dei! Typisk småbarn, ikkje sant? Sjøl om skogen er full i pinner, så frister den mest som andre har og peiver med? :-D


Mor liker ikkje kaffe, på ingen måte, det smaker for ho som skittent oppvaskvatn og får grøss i kroppen av det, men en varm kakao, det er snadder! En varm kakao senker pulsen.


Godt fyr på bålet, 2 unger som leiker seg ilag i treteltet, og skogens ro. Dette er vel eineste gangen mor syns det er heilt greitt å sitte i ro når man er ute. Trur det treteltet må bli med på fleire turer.

Til og med mor får en liten stund aleine i treteltet, og faktisk, det er heilt greitt å ligge her, faktisk praktisk som enmannstelt også, plass til bagasjen ved siden av deg.

Men ligge stille lenge blir kjedelig. Opp og hopp og ta med ungene rundt i skogen. Der var trær med artig form som kunne klatres i.

Andre kan man rett og slett slappe av på. Gut fann seg en gyngestol han og dinglet med føttene.
Og mange plasser kunne være starten på ei hytte. Dei bestemte seg for denne plassen, og mor vart satt til å finne stokker for å bygge bedre vegger.
Hytta begynte å ta form, og hunden ville også inn. Den var litt for stor, så måtte sitte ute og holde vakt.
Mor tenkte at no hadde dei en start, og kunne styre sjøl ei stund. Dermed slengte ho seg i treteltet og satsa på liten stund i fred og ro. Vart liten stund.....

............og da kom gut spingende. Ja ja, da var freden over. MrA og Frøkenv måtte dra, skulle rekke et selskap, så da var det for gut å sette radaren sin på mor.

Eller var det treteltet han var ute etter? Mor er ikkje sikker, men han fekk treteltet og mor hoppet ut etter litt. Fekk litt sansen for treteltet, litt for lite for 3 dessverre, men for mor og gut aleine så er det innenfor.Å plukke treteltet ned gikk veldig fort. Poff og et smell så var det nede og pakket sammen. Ut av skogen bar det for dei, og nok en tur er over. Kor lenge dei var ute, aner mor ikkje, for tiden berre stopper opp når man er på tur på denne måten. Ekstra kjekt er det når man kan tilbringe tiden ilag med venner, og tiden går da ekstra fort. Utenfor skogen har det blåst bra, men  inni har dei vært i fred. Ut av den fredelige bobla og heim, og klar for en tur en annen dag også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar